torstai 26. marraskuuta 2015

Ja mul on fiilis, et tällä tiimil tää tulee olee jotain mahtavaa


Huh heijaa mitä kiirettä on taas ollut! Mihin nää päivät oikeesti katoaa, mitään ei kerkiä tehdä... Se vähäinen lumikin mitä satoi maahan katosi viimeistään tänään vesisateen myötä, masentavaa kun joutuu taas kulkemaan tallilla otsalampun kanssa kun mitään ei näe.

Tiistai meni Vermossa apukätenä klinikalla, lopputuloksena oli kuitenkin autorikko joten se ilta menikin sitten siinä! Pojat tulivat vasta yhdentoista korvilla sisälle mikä ei niitä tuntunut haittaavan kun oli heinää edessä ja keli ihan siedettävä. Puolenyön jälkeen kun hipsii tallista pois sen jälkeen kun on paketoinut hevosten jalat niin miettii pienessä päässään onko tässä mitään järkeä. Toisaalta nautin ihan äärettömän paljon kahdenkeskisestä ajasta hevosten kanssa, rapsuttelua ja hellimistä. Onhan se aivan ihana fiilis kun menet karsinaan, hevonen keskeyttää heinän syönnin sen takia, että voi nostaa päänsä olkapäälle.


Eilien oli myös aikamoinen tappopäivä, lähdin siskonu avuksi kun hän on pahasti kipeä ja hänellä on 7 kk ikäinen tyttö ja tarvitsi apua kotihommissa ja lapsen hoidossa. Kilttinä tätinä ampaisin sitten siskolle ja pääsin neljän jälkeen lähtemään Vermoon. Matkan varrella poikkesin hakemaan vähän rehuja, 1 säkki krafftin lucern pellettiä, 2 säkkiä dodson&horrelin build uppia ja 2 säkkiä dodson&horrelin ERS pellettiä (Sepon kilparehu) sekä 10 kg Krafftin B-vitamiini purkin. Ja taas sama pohtiminen onko tässäkään järkeä, ensi viikolla saa haettua varmaankin Krafftin mashia mitä taas Rami saa syödä tällä hetkellä. Vermossa ehdin istua tallikahviossa juomassa kaakaota, sisäänkirjaa pari "meidän" hevosta ja kävin vähän hevosväylällä ostoksilla, hevosille MSM + inkivääri ja itselle hanskat. Tiirailin samalla supersöpöä kelloa varustehuoneen seinälle, vielä joku päivä saan sen kellon ostettua (ja sitä päivää odotellessa että varustehuone valmistuu) Eli pojat tulivat eilenkin sisälle yhdentoista korvilla kunhan olin saanut tallin siivottua.

Tämä päivä menikin siskon luona jällleen, poikkesin matkalla kaverini luona kahvittelemassa ja juttelemassa kun ei oltu nähty yli puoleen vuoteen ja oli leppoisaa! Aamulla sain kuitenkin selvitellä Sepolle kuskia viikon päästä juostavaan starttiin, kuski joka oli sovittu niin hän ei pääsekään tai suoraan sanottuna ei olisi järkeä ajaa +5 tuntia per sivu ratsastamaan yhtä hevosta ja sitten takaisin. Joten aamulla sitten viestitin muutamalle kuskille ja soitin lopulta sille kuskille joka lasketti Sepolla kakkoseksi kesällä Vermossa. Nyt juostaan vain mailin matka ja Seppo sai niinkin hyvän radan kun kakkosen. Kyseessä on karsinta ja 7 ensimmäistä hevosta pääsee 12. päivä juostavaan finaaliin Teivoon ja tässä viikon päästä juostavassa lähdössä on vain 8 hevosta. Sepolla on nyt kyllä sellainen hoitokuuri päällä että saataisiin lima pois ja jos vertaan alkuviikkoon niin ainakin ruunan ruokahalu on ollut parempi. Onhan tämä tiukka rykäisy tälle hevoselle; Teivon ja Kouvolan startin väli oli 12 päivää, Kouvolan startista ensi viikon starttiin 10 päivää ja jos menee finaaliin niin 10 päivää välissä.


Rami on ollut oma itsensä, pitäisi nyt ihan oikeasti päästä klippaamaan tuo nallekarhu! Ja huomenna saada hevoset liikkeelle. Sepolle varmasti tekee toisaalta hyvää että on päässyt vähän lepäämään kun on ollut sitä limaa, Rami pitäisi saada kyllä liikkumaan tavalla tai toisella. Jos huomenna kerkeäisin kummankin selkään? Kuitenkin huominen menee vielä siskon tykönä ja olen kotona viiden jälkeen, tallihommat ja hevosten liikutukset päälle. Otsalampun valossa kentälle vaan pyörimään. Sunnuntaina pitäisi yrittää ajaa Seppo viimeistään, saa olla vain kerran tässä starttien välissä kärryjen edessä, muuten varmaan maastoillaan jos vain mahdollista. Pitkää rentouttavaa lenkkiä siis tarjoillaan, sunnuntaina tosiaan avataan hengitystiet kärryjen edessä.

Kohta nukkumaan, sitten voisinkin vähän pohdiskella mitä postaus aiheita keksinkään. Ruokinnasta voisi toki tehdä videoversion ettei aina tarvitse näpytellä. Mutta katsellaan mitä kekstään!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti