sunnuntai 29. marraskuuta 2015

I haven't lost hope yet


Miten pukisin asian sanoiksi? Se on vaikeaa, olo on aivan käsittämättömän tyhjä, haluaisin vain itkeä ja nukkua. Ruokaa en saa syötyä tai se alkaa etomaan heti, eilenkin heitin puolet lautasella olleesta ruuasta roskiin, ei vaan pysty vaikka en ollut syönyt yli 10 tuntiin mitään.Näin on jatkunut mitä ihmettä yli kuukausi? En ole siis syönyt yli kuukauteen kunnolla niinkuin pitäisi.

Tällä hetkellä kamppailen itseni kanssa joka hetki, kaikki mitä teen vaatii ponnistelua ja hetkellisesti itseään niskasta kii ottamista jonka jälkeen tulee romahdus. Ei jaksa, en pysty.... Itkin eilen, tänään on ollut jo lähellä (kello on vasta 10:22) kun tuli pientä sanaharkkaa äidin kanssa ja kimpaannuin siitä. Toista kuukautta on jo ollut hirveitä kipuja mitkä lävistävät kehon monta kertaa päivässä, aamusta iltaan. Yöllä saan niin hirveitä kipukohtauksia että herään ja joudun makaamaan paikallani ja hengittämään syvään, että kipu hellittää. Kipu haittaa jokapäiväistä elämääni, autolla ajaessa saan jalkaan hirveän kivun mikä hellittää vain silloin kun painan kipeää kohtaa kovaa ja se saattaa kestää pahimmillaan puoli tuntia. Lantion kivut ovat varmasti pahimpia, mutta eivät käsissä tuntuvat kivutkaan kivoilta tunnu.

Aamut ovat pahimpia, kun ei saa yöllä nukutuksi, heräilen ja sitten kun pitäisi aamulla lähteä hoitamaan hevosia, torkutan kelloa yli tunnillakin helposti kun en vaan saa itseäni ylös. Tänään yritin herätä 7:40, todellisuudessa sain itseni ylö 9:00 nippa nappa. Hevoset on kuitenkin hoidettava. Huomenna pitäisi herätä 7:00 viimeistään oikeastaan 6:40, katsotaan miten käy kun pitäisi lähteä auttamaan kioskille. Sitä ennen on poikien ruokkiminen, loimitus, vesien kanto, heinien laitto (ellen laittaisi niitä fiksuna tyttönä tänä iltana), koska apua en saa äidiltäni, hän ei auta koska siitäkin saadaan tappelu aikaiseksi.


Olen kriittinen itseäni kohtaan, oikeastaan inhoan itseäni tällä hetkellä syvästi. Joudun potkimaan itseäni että jaksan liikuttaa hevoset, jaksan seurustella koiran kanssa joka hakeutuu yhä useammin luokseni painaakseen pään jalkaani vasten. Hevoset kaipaisivat parempaa hoitoa, yritän parhaani koko ajan, mutta huomaan esimerkiksi tallissa sen, kun on jo pitänyt kuukausi putsata muutamat suitset niin en ole saanut sitäkään tehtyä. Pinteleiden kääriminenkin tuntuu äärettömän raskaalta asialta. Tapaan huonosti kavereitani, oikeastaan pidän tosi huonosti heihin yhteyttä, en oikeastaan yhtään, en vaan jaksa, Kun pari viikkoa sitten puhuin vanhalle kaverille että tilanne on tämä et tarvin apua, hän puhui äidilleen joka sitten haukkui minut siitä että olen vaarallinen ihminen, epäluotettava että mun kyytiin ei voi edes laskea ketään että jos vaikka ajan päin puuta. Tämähän se vielä tästä puuttuikin, hullun leima otsassa mitä olen pelännytkin. 

Mistä tämä on edes lähtenyt? Pitäisi olla iloinen, mutta en pysty enkä osaa.Viime vuonna  hymyilin, nauroin ja olin sosiaalinen ja nyt? Itken, paljon. Täysromahduksia tallin lattialle ilman syytä, tunnen olevani riittämätön ja epäonnistunut kaikessa. Tajusin itse pari viikkoa sitten, että tarvitsen apua. En ole saanut vieläkään soitetuksi itselle aikaa, koska hävettää.
Olen kantanut jo pitkään asioita sisälläni mistä en ole phunut, vuosi ei edes riitä. Nytkö tuli aika täyteen? Koko tämä vuosi on ollut aikamoista vuoristorataa. Olen kuitenkin tutustunut uusiin ihmisiin, tapaillut, tehnyt jotain päätöntä ja yrittänyt elää. Otin kaksi tatuointi mistä kuulin valituksia vähän sieltä sun täältä, kävin festareilla, vastuuvalmentaja kurssin suorittaminen, mallina oloa mutta..

"Maailmassa on paljon kaunista ja hyvää, älä luovuta". Näin sanoi eräs kaverini torstaina. EN luovuta, haluan apua, haluan nousta täältä kuopasta ylös vaikka se tuntuu mahdottomalta tällä hetkellä.

9 kommenttia:

  1. Soita ja varaa aika! Kun on mahdollisuus saada apua niin mitä ihmettä viivyttelet? Ihminen voi olla vaan täysi tollo itselleen kun sivuuttaa omaa hyvinvointiaan. Miten sellainen ihminen voi huolehtia muista jos ei osaa etes huolehtia itsestään? Häpeä on päänsisäistä, et voi päättää elämästäsi itse jos mietit mitä muut ajattelee. Rentoudu, rauhoitu ja anna elämän viedä. Taistele vastaan kun koet vääryyttä. Ei ole mitään väärää hetkeä tehdä muutoksia, siihen ei tarvita viikon ensimmäistä päivää tai uuttavuotta. Elämä on tässä, tartu siihen kiinni!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sitä itekin ihmettelen miks viivyttelen. Itse olen tehnyt virheen et oon päästäny tilanteen sellaiseksi mikä se nyt on. Kaikki muut ovat aina menneet oman hyvinvoinnin edelle unohtaen itseni totaalisesti. Huomenna kaivan numeron esiin ja soitan itelleni ajan.

      Poista
    2. Ja huomenna sanot meille lukijoille, että aika on varattu! :)

      Poista
  2. Apua on saatavilla kun vaan pyytää. Mäkin olen olemassa, jos heppojen hoitoon kaipaat apu-käsiä. Olen siellä suunnalla usein. Tsemppiä!!!

    VastaaPoista
  3. Tiedän tunteen! Se et haluut ite apua ja tajuut sen on jo hyvä. Mul on ollu sama et en kehannu soittaa mut kyl se kannattaa, saa apua. Tsemppiä!!

    VastaaPoista
  4. Oi, kuulostaa kurjalta tilanteelta. :( Kannattaa varata aikaa ja selvittää mistä kivut ja muut johtuvat. Varmasti löytyy jokin keino, millä saat olotilan normaaliksi. Tsemppiä!
    Ymmärrän kyllä senkin, että ei saa varatuksi aikaa. Itsellä on ollut jo kauan hortonin syndrooman oireita, mutta vasta tänään sain lääkärille änkytettyä mitä itse epäilen. Kyllä saisi tässä maassa olla parempaa terveydenhoito. Tuntuu, että jos ei verikokeissa ja ekg:ssä näy mitään poikkeavaa niin kaikki on kunnossa... Olisipa varaa käydä yksityisellä!

    No, mutta tsemppiä paljon! Ja aurinkoa sekä iloa elämään!

    VastaaPoista