keskiviikko 14. tammikuuta 2015

Varustepostaus: satulat

Koska tämä aihe sai muutaman äänen niin aloitetaan sitten satuloilla! Nopea postaus näistä ennen kuin ampaisen tallille siivoamaan ja ruokkimaan ruunia.


Ramin ensimmäinen satula on siis synteettinen ja aina silloin käytössä kun muiden satuloiden kanssa on enemmän tai vähemmän ongelmaa. Ja tätä voi huoletta käyttää varsinkin silloin jos sataa, eipähän mene pilalle! Tällä hetkellä tässä satulassa on koulupenkin jalustimet kiinni mistä kerron kohta. Vyö on nyt horzen tuommoinen pehmeä vyö, koska kouluvyö ei mennyt ihan kiinni.
Eihän tuo nyt ole mikään maailman ihanin satula edes istua, onneton takakaari ja tuon kanssa ei kyllä mitään kunnollista koulutreeniä saa aikaiseksi. Mutta Rami liikkuu sen kanssa kivasti tällä hetkellä niin se on vaan itse yritettävä istua ettei häiritse hevosta.

Ostettu vuonna 2008 agrimarketista ja hinta taisi olla jonkun 160 €?


Suuri rakkauteni ja samalla murhekryyni! Kentaur Ithaka koulusatula, 17" ja leveys taisi olla 4. Aivan ihana satula istua ja tuon kanssa ei voi edes istua väärin vaan se on justiinsa eikä melkein. Plussana on siirrettävät polvituet ratsastajan mukaan ja söpönä yksitiskohtana tuollainen "kultainen" ohut koristenauha. Tässä penkissä jaksaa istua vaikka kuinka kauan. Ainut ongelma tämän kanssa on ollut se, että täytteet valuvat keskelle ja satula topattiin siis viime vuonna 3 kertaa.
W-profilen 145 cm jalustinhihnat sekä kiefferin jalustimet. Uudet jalustinhihnat pitäisi kyllä ostaa koska hihnat olivat kiefferin satulassa ennen tätä ja siihen sopivat, mutta tämän penkin kanssa hihnojen päät jäävät roikkumaan koska ne eivät yltä tuohon mihinlie nahkalenkkiin. 
Kouluvyö onkin sitten löytö kirpputorilta! Prestigen nahkainen oikeen napakoilla joustoilla, elämää nähnyt mutta kun hinta oli 20 euroa niin hei kyllä se mukaan lähtee siinä vaiheessa. Pituus 75 cm.

Satulan ostin 2013 syys-lokakuussa uutena 1450 €


Uusin satula on Sydneyn SP 17" estesatula. Ennen tätä meillä oli Kentaurin estepainotteinen yleissatula, mutta halusin sitten ihan puhtaasti estepenkin. Mitä teen yleissatulalla millä korkeintaan hyppään eikä se ollut siihen kuitenkaan mikään parhaiten tukea antava. Hyvä tuki hypätessä ja on tällä tullut jopa koulua tuuppailtua mikä on luonnistunut ihan kivasti. Estesatulan alla pidän aina romaanin vähän iskuja vaimentamassa.
Jalustinhihnat ovat käytettynä hommatut jotkut Hööksin ja jalustimet ovat nivelletyt kaverilta ostettu myös käytettynä. Thorowgoodin satulavyö missä on toisella puolella jousto ja talvisin käytetään lampaankarva pehmustetta.

Tämän satulan ostin olisiko ollut huhtikuuss 2014 uutena. Vaihdossa meni yleissatula ja tämän hinnaksi jäi n. 700 €, ilman vaihtokauppa satulan hinta olisi ollut 1400 €.

Kotona roikkuu vielä yksi Hööksin puurunkoinen halppissatula mitä käytettiin hetken aikaa mutta sehän on Ramille älyttömän kapea nykyään. Nelisen vuotta se on ollut käyttämättömänä. Jos joku tarvitsee vaikka puuhevoselle satulaa niin kommenttia kehiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti