maanantai 12. tammikuuta 2015

Tavoitteita tälle vuodelle ?

Nyt kun vuosi on lähtenyt ihan mukavasti käyntiin voisi pohtia vähän tämän vuoden tavoitteita vaikka empä tiedä tulevatko ne edes kummemmin toteutumaan. Kuitenkin on hyvä ehkä kirjata vähän tavoitteita motivoimaan tämän vuoden treenejä ja menoa. Kiirushan tässä näpytellessä tulee kun nyt pitää lähteä tallille ja illasta lähden vielä kuunteluoppilaaksi valmentajani mukaan.

  • Valmentautua säännöllisesti
Ikävä kyllä kaikki aikasemmat vuodet ovat menneet siinä että syksystä kevääseen lusmuillaan ilman valvovaa silmää. Jotenkaan vaan en ole rehellisesti sanottuna inspiroitunut, mutta nyt ei enään lusmuilla! Valmentajani kyllä pitä huolen että vähintään kerran viikossa yritetään pitää valmennus ellei jopa ole kahta valmennusta. Kuitenkin hevosen jaksamisen mukaan pitää treenit suunnitella. Valmennuksissa saadaan työstettyä laukkaa ja tänä talvena en tee sitä virhettä että jätän laukkaamisen pois. Ramilla on tasapaino kehittynyt eikä enään tarvitse pelätä, että ruuna vetäisi itsensä nurin.

  • Hypätä säännöllisesti
No menee osittain tuohon ylempään kohtaan. Mutta tosiaan haluaisin saada hyppäämisen rutiiniksi. Meillä ei voi tallilla hypätä joten aina pitää lähteä jonnekin. Haluaisin joskus maalis-huhtikuussa aloittaa treenaamisen esteillä niin ei jää hyppykausi niin lyhyeksi mitä ennen on jäänyt. Tästä puhuttiinkin jo valkun kanssa että voin joko kuskata Ramin tallille missä on maneesi ja hän käy muutenkin valmentamassa tai sitten onhan tuossa ihan mukavan välimatkan päässä Ehon talli missä olisi esteet aina valmiina ja saisi samalla rutiinia maneesissa hengaamiseen.

  • Startata muutamat kisat
Jos vaan mahdollista käydään tuossa lähellä vanhan tallin harkkakisoissa hakemassa vähän rutiinia ja missä uskaltaa aloittaa vaikka korkeamman luokan hyppäämisen esimerkiksi 70 cm ja koulupuolen katsoo sitten mitä menee. Seurakisoissakin haluan käydä pyörähtämässä vaikka se vähän jänskättää. Onneksi saan valmentajani mukaan koutsaamaan joten se vähän lievittää jännitystä.


  • Pysyä terveenä
No tätä ei varmaantarvitse pahemmin perustella.

  • Saada kotitalli valmiiksi
Ehkä asia mitä odotan eniten! Ulkotyöt on tehty joten nyt on vielä sisätöitä tiedossa vaikka ne ovatkin edistyneet talven aikana hitaasti, mutta varmasti. Toki on vielä kentän (20x40m) väsääminen sekä tarhan/tarhojen ja ulkokatoksen. Hevoskaveri ongelma on ratkaistu ja ajattelin tarjota valmentajalle paikka meidän tallista. Pari erikoisjärjestelyähän se vaatii, mutta se on varmasti sen arvoista. Karsinoihin haluan ehdottomasti jossakin vaiheessa kumimatot koska se vähän säästää kuivikkeissa. 10,5 neliön karsinaan uppoaa ihan kiitettävästi turvetta ja kun miettii, että niitä on kaksi niin no arvatkaa vaan.

Onko teillä tavoitteita tälle vuodelle?

2013 c. Emilia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti