maanantai 29. joulukuuta 2014

Taivaanrannan maalarit

Tehdään taas paluu blogin ääreen. Viime postaus julkaistiin puhelimen avulla koska toshiban läppäristä kosahti ilmeisestikin emolevy kesken postauksen kirjoittelun. Aika kivaa vai mitä? Nyt sentään tämä kääpiöä läppäri toimii tai siis löysin laturin ja pääsen kirjoittelemaan.


Viime viikko oli aika treenipainotteinen pitkäkorvan kohdalla. Maanantaina sekä tiistaina ratsutusta jotka menivät hyvin. Rami oli ollut rento ja rauhallinen vaikka tiistaina kiskaisikin herneen syvälle sieraimeen. Ottaen kuitenkin huomioon sen, että koulupenkki kinnaa lapaan ja satula keikkaa oikealle vasemmassa kierroksessa. Tässä on tullut tämän päivän ajan pyöriteltyä sellaista asiaa että lähdetäämpä vielä neljännen sovittajan luo ja siinä vaiheessa varmaankin otetaan suunta kohti Hipposporttia. Ihan oikeasti epätoivo tässä meinaa iskeä kun satulan kanssa saadaan kamppailla jatkuvasti. Toppauksen jälkeen satula istuu hyvin, mutta hetken päästä lähtee keikkaamaan oikealle. Tänä vuonna satulan toppaukseen on uponnut jo ihan sievoinen summa kuitenkin ja jos tulevaisuus tulee olemaan sitä, että satula topataa vähintään 3 kertaa vuodessa niin kohta sitä on topattu jo sen ostoarvon verran (1450 €).

Keskiviikkona kiskaistiin reippaassa hengessä tunnin joulumaasto aivan järkyttävässä lumipyryssä. Vaatteethan kastuivat heti läpimäriksi ja tallille saapui kaksi aivan umpijäässä olevaa ratsastajaa. Hauskaa kuitenkin oli ja sehän on pääasia. Hevosetkin olivat aivan intopinkeinä kun lasketeltiin vähän reippaampaa vauhtia pariin otteeseen sen mukaan millainen pohja oli.
Perjantaina mentiin tunnin verta pellossa pientä hankitreeniä sen verran mitä sillä pohjalla pystyi. Koska alla ei ole sänkipohja vaan "rikottu" pelto niin pohja on vähän epätasainen. Rami rakastaa pellossa höntsäilyä ja varsinkin kahlaaminen on niiiiiin siistiä. Huomaa että tuo hevonen kaipaa sellaista höntsänhöntsän menoa ja heti kun tulee enempi lunta ja pohja olisi vähän parempi niin mehän löydetään itsemme baanattamasta pellossa. 


Lauantaina palattiin treenien pariin kouluvalmennuksen merkeissä. Rami oli alusta lähtien jännittynyt eikä noteeraanut pohjetta ollenkaan ja oli vahva. Kuumui ensimmäisen vartin aikana jo ihan huippulukemiin ja sen jälkeen rauhallisuuden etsiminen oli aivan yhtä tuskaa. Loppujen lopuksi kiitettiin jo siitä että rentoutui ja koska ravista otettiin niin hirveät kipinät otettiin laukkaa sitten jonkun verran. Puolikas ympyrä, nopeasti hyvään raviin ja puolikas ympyrä ravissa ja taas laukka ja sitä rataa. Oikealle pyöritti jo ihan mukavasti laukkaa, mutta nyt lähdetään työstämään siirtymää laukasta raviin. Siirtymässä Rami heittää pään ihan ylös kun otan kiinni ja nyt lähdettiin kokeilemaan jos saisi "huijattua" raviin siirtymisessä. No ehkä se siitä joku päivä.

Sunnuntaina jatkettiin valmennuksella, alussa oli ihan kiva käynnissä kunnes kuuli/näki jotain ja jännittyi siinä samassa. Aikamoista protestia otti kun komensin pariin otteeseen että hei noin ei vaan voi tehdä. Ravissa oli sentään vähän parempi, mutta aika kuumana kävi mikä kuitenkin ja varsinkin kun lähdin vaatimaan sitä että asetutaan ja taivutaan rehellisesti eikä vaan kallistelemalla päätä. Rami on sen tyyppinen hevonen että se mieluiten höntsäisi pitkällä ohjalla omaa vauhtiaan ja sitten kun lähditään vaatiman jotakin ja häntä ei juuri kiinnosta niin siinä vaiheesa kierrokset nousevat nopeasti. Rami jännittyi mm. kädellä kiittämisestä eli kun vähän rapsutin kaulasta. Siinä kun vaan rapsutteli ja äänellä kehui niin alkoi vähitellen olemaan sitä mieltä että jaa tää onki ihan jees juttu.
Laukkaa työstettiin myös tässä valmennuksessa. Saatiin paremmat nostot mitä edellisenä päivänä ja tällä kertaa aloitettiin vasemmasta kierroksesta joka on ollut vaikeampi. Vasemmassa kierroksessa Rami on nyt yllättänyt kuskin siitä kuinka näppärästi pystyy kääntymään äärimmäisen pienelle voltille. Nämäkin on olleet sellaisia vahinkoja kun en ole saanut siirretyä raviin kun käännän voltille.
Nostoissa lähti hienosti ylämäkeen, mutta pakka leviää nopeasti ja koska väsyy nopeasti laukkatyöskentelstä huomattiin se oikeassa kierroksessa kun ei vaan enään jaksanut. Loppukäynnit fiilistetiin kumpanakin päivänä pellossa, lauantaina oli hieno usva ja auringonlasku ja sunnuntaina jäätävä viima jälleen.


Valmentajan kanssa puhuttiin eilen illalla ihan jonkin aikaa ihan omista fiiliksistä miten meni tunti ja sitä rataa. Harmittelin siinä kun Rami oli niin jännittynyt. Laukkaan olin tyytyväinen koska nyt vasempaankin kierrokseen alkoi löytymään sitä pyöristymistä ja oikeaan saatiin kuitenkin laadukasta laukkaa. Mietittiin ja pohdittiin miten laukasta saataisiin sellainen normiasia Ramille. Vaikka se laukkaakin nyt lähes aina liikkuessa niin se on edelleen ruunalle jotenkin superhypermegasiisti asia kun saa laukata.

Tänään pidettiin ihan kevyt kävelypäivä maastakäsin sen verran mitä omat varpaat antoivat kävellä. Huomenna uskon että jatketaan samalla kevyellä kävelylinjalla koska viikonloppu oli kuitenkin rankka ja sen jälkeen taas katsotaan mitä kehitellään. Seuraavaksi otan kyllä taas synteettisen satulan käyttöön niin pystyisi edes vähän tuuppailemaan koulua vaikka synteettinen satula onkin aivan järkky istua. Murehditaan niitä myöhemmin! Lopuksi tarjoilen vielä jouluna otettuja kuvia.




puolukka on pop! Rami voi olla eri mieltä

2 kommenttia:

  1. Ompa harmillista toi teidän satulajuttu! Omal hevosellani oli kans ongelmii satulan kanssa ja lopulta kokeiltiin joustorunkoista ja nyt homma pelittää. Suosittelen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oon kuullut kyllä hyvää joustorunkoisista eli pidän mielessä :)

      Poista