tiistai 23. joulukuuta 2014

Elämä on suora lähetys, ei uusintoja

Onnistuminen. Se on fiiliksenä aivan mahtava. Eilinen valmennus oli onnistumisia täynnä. Kuski, hevonen ja kaksi tarkkasilmäistä valmentajaa olivat tyytyväisiä menoon vaikka pieni pitkäkorvainen poni ottikin aikamoista kipinää jossakin vaiheessa.


Jonathan tuli siis pitämään jälleen valmennusta ja totesi aika alkuun jo että aivan eri hevonen mitä viimeksi. Rami oli alusta asti paljon rennnompi ja malttoi kuunnella ja kävellä tahdikkaasti. Ravissa jatkettiin samaa tahdin hakemista mikä saatiin pidettyä 90% paremmin mitä viimeksi. Pienen verkkailun jälkeen tehtävä muuttui ja  joka kulmaan tehtiin voltit. Voltit kylläkin venyivät kun itseltä katosi ulko-ohjan tuki joka välissä mistä sai aika monta kertaa huomauttaa. Miten se tuntuma voikin olla välillä niin vaikea asia. Toinen on rento käsi - kommentti joka kuuluu myös aika usein. Ihan hyvä että joku on huutamassa mitä pitää korjata.

Välikäyntien jälkeen J toivoi näkevänsä vähän Ramin laukkaa ja edustushan oli kaukana. Rami oli käynyt ennen laukkapätkää ihan kiitettävän paljon ylikierroksilla, oli tarjonnut jo volteilla laukkaa ja toista otti päähän kun ei saanut tehdä mitä halusi. Pieni laukkapätkä ja sitten yritettiin saada Rami raihoittumaan uudestaan kaksi kaarisella kiemuralla. Vasempaan taipui, mutta oikeaan punki pää ulkona kuuntelematta sanaakaan. Toki tässä vaiheessa tuli tärkeäksi se ulko-ohja joka valui käsistäni vähän väliä tai oikeastaan koko tuntuma. Reidellä kiinni suunnan vaihdon yhteydessä, tuntuma, rento käsi ja sisäjalka niin alkoi menokin muuttumaan siinä samassa. Kädellisenä vaan tulee tehtyä kädellä aivan liikaa vaikka Ramin kohdalla pitäisi käyttää istuntaa.

Seuraava J:n valmennus menee ensi vuoden puolelle, sillä välillä treenataan kotosalla valmentajan silmän alla. Se oli kiva kuulla että meno oli paljon parempaa mitä viimeksi, muutos oli huikea. Rami on siitä kiva hevonen, että se hiffaa asiat nopeasti ja kun kerran tai kaksi tekee asian kunnolla selväksi niin se on ihan fine juttu sen jälkeen.


Rami on liikkunut tällä viikossa myös liinassa ja on käyty ihan pelkästään kävelemässä rennosti. Tänään tarjosin kävelypäivän eilisen suhteellisen rankan valmennuksen vastapainoksi. Ilman satulaa kävelyä pellolla, villaviltti hevosen päällä, vähän lunta ja ihan jäätävä viima.

2 kommenttia:

  1. Etkö käy maastossa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yksin en oo nyt viittiny käydä mutta huomenna (tai siis tänään) mennään maastoilemaan :) metsäkoneiden pyöriessä meidän maastoissa ei ole oileen ollut turvallista käydä.

      Poista