keskiviikko 3. joulukuuta 2014

Kraniota ja satuloiden fiksausta

Pitkäkorvalla oli tänään pitkästä aikaa kranio hoito ja Puoliverisen Prinssin omistaja Susanna oli käsittelijänä. Ihan suuri kiitos vielä kertaalleen kun tulit hoitamaan jätkän! Lisäksi meiltä lähti koulupenkki uudelleen pieneen fiksaus toppaukseen ja saan sen perjantaina takaisin. 


Tosiaan tänään oli ohjelmaa ihan riittävästi ja upean päivän kunniaksi päätin käydä Ramin kanssa pitkästä aikaa kunnon narukävelyllä metsässä kameran kanssa. Aluksi Rami oli kuitenkin sitä mieltä et hei et oo tosissas? Kaveri jäi syömään heiniään ja hän joutuu lähtemään kävelemään. 40 minuuttia talsittiin pitkin metsäpolkuja, käytiin kotosalla ja takaisin päin tassuteltiin asfalttia pitkin. Yksi tilannehan siinä tuli kun vastaan tullut autoilija kaahasi arviolta 60-65 km/h ohitse viidenkympin alueella viiden metrin päästä hevosesta. Rami meinasi ensiksi loikata päälleni, tipahtaa ojaan ja lopulta pyörähti keskelle tietä. Kyseessä oli joku tässä lähellä asuva, yleensä porukka hidastaa kun hevonen tulee vastaan. Ja varmasti jos näen hänet käyn sanomassa asiasta että hei kun vastaan tulee hevonen silloin hidastetaan. Tulikohan kuskille mieleen että pahimmassa tapauksessa hänen pienen henkilöauton konepellillä olisi ollut hevonen, hirven kohdalla kyllä hidastetaan joka painaa vähemmän kuin hevonen.. Auto tuli vielä takaisinpäin mutta oltiin siinä vaiheessa pois tieltä menossa metsään. Että pisti vihaksi.....

Ennen neljää tuli toppaaja katsomaan hevosten satuloita. Ramilla tosiaan keikkaa koulupenkki tällä hetkellä hiukan eteen minkä takia se ei ole tykännyt liikkua. Eli pientä fiksausta ja jos ei vieläkään istu niin fiksataan lisää. Estepenkki oli todella hyvä, yksi pieni muhkurainen kohta löytyi joka kyllä katsotaan, mutta akuutimpi satula eka alta pois. Toppaaja kommentoikin että Rami on saanut viime näkemästä tosi kivasti massaa ja näyttää tosi hyvältä. Oma silmä ei sitä hahmotakaan kun katsoo joka päivä, mutta kun aloin siinä katsomaan tarkemmin ajan kanssa niin tottahan se on. 

voiko yhtään enempää muulilta näyttää?
Sitten olikin kranion vuoro! Ramia on hoidettu kraniolla viimeksi varmaankin toukokuussa ja odotin pienellä jännityksellä mitä Susanna löytääkään. Sen aavistin että kyllä sieltä löytyy jotakin ja niinhän löytyi. Tutut paikat minkä kanssa on ollut ongelmia enemmän tai vähemmän eli selkä, lavat sekä takapää. Joitakin happamia ilmeitä Ramikin tarjosi kohdista missä oli jumia, mutta olo lähti ruunalla helpottumaan. Huomenna Ramilla on kävelypäivä eli varmaan maastakäsin hommia tai sitten taluttelen pitkin pihaa sinne ja tänne. Kuulostaapa järin fiksulta... Odotan sitä että pääsen Ramin selkään nyt kun jätkä on hoidettu ja varusteet kunnossa niin miltä tuntuu ja miten homma lähtee rullaamaan.

Ei vitsi kello no 22:26, kohta pitäisi mennä nukkumaan, aamulla aamutallin tekoon ja töihin. Loppuun vielä tämän päivän otoksia. 





4 kommenttia:

  1. Miksi käytät taluttaessa suitsia?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan oman turvallisuuden vuoksi oli suitset koska ajattelin asian siltä kannalta jos nähdään metsäkone työn teossa niin pitkilsen tuntien siitä otetaan kipinää ja silloin saan hevosen nopeammin "kuriin".

      Poista
  2. Ihana Rami ! Oli mukava käydä, ja kotimatkakin tuntui liikenteen sujuessa ihan suorastaan kesken kaiken loppuvan ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha hyvä ettet saanu mitään traumoi kummastakaan ! :D

      Poista