tiistai 2. joulukuuta 2014

Entäs ratsastajan hyvinvointi?

Kuulun siihen kastiin joka upottaa hevoseen rahaa vaikka kuinka paljon, on hierontaa, kiropraktikkoa  ja milloin mitäkin. Aina maksetaan kiltisti ja aika helpostikin tulee varattua aikaa toisen hyvinvoinnin eteen. Mutta sitten kun puhutaan että itse pitäisi mennä hierojalle joka maksaa alle 50 € / 45 min niin ei pysty kun nyt ei ole rahaa ja samaan aikaan saattaa kaviokaverille olla hieronta varattuna. Näimpä,...

Kävin eilen yli vuoden tauon jälkeen itse kiropraktikolla ja todellakin oli jo sen aika. Ratsastus alkoi olemaan epämukavaa kun itsellä kolotti joka paikkaa, en pystynyt enään kääntämään kroppaani ilman kipua ja jatkuvat, rajut päänsäryt pakottivat ottamaan rauhallisesti. Puhuin sitten kiropraktikolle kuinka joka paikkaa kolottaa, lantiota, polvia, nilkkoja, kädet puutuvat, hirveitä päänsärkyjä unohtamatta. Oikea puoli oli tällä kertaa jumissa ja se tunne kun olo alkaa helpottua. Otetaan esimerkiksi oikean puolen lapaluun väli joka on ollut reilusti yli puoli vuotta jumissa. Välillä herätessäni lapaluun väli on ollut niin kipeä etten ole pystynyt hetkeen tekemään mitään oikealla kädellä kunnes kipu helpotti. No se olikin ensimmäinen kohta mikä aukaistiin.

Totta puhuen kun kiropraktikko kävi läpi myös jalkapohjat niin hän löysi päkiöistä sekä holvikaarista jännitteitä. Oikeassa polvessa, molemmissa ranteissa sekä kyynärpäissä oli lukkoja, olkapäissä pientä jännitettä.Alaselässä oli oikealla puolella kunnon lukko mikä saatiin kuitenkin auki sekä lopuksi oli niska. 
Käsittelyn jälkeen liikeradat paranivat huimasti ja tänään kun kokeilin ratsastusta oli aivan ihanaa kun missään ei tuntunut mitään ikävää kohtaa. Pystyin istumaan suorassa, sain alapohkeen helposti kiinni kylkeen (mikä on ollut ongelmana) ja pystyin istumaan helposti harjoitusravissa. Ihana tunne !

Mitä muuta meille kuuluu? Rami on liikkunut klinkan jälkeen suhteellisen kevyesti, on juoksutettu ja ratsasteltu estepenkin kanssa. Koulusatula on tällä hetkellä ollut ahtaan oloinen ja Rami ei edes suostu liikkumaan sen kanssa tai siis se liikkuminen on sitä, että allani on todella kireä hevonen joka ottaa kipinän mistä tahansa kun taas estepenkillä mennessä alla on ihanan rauhallinen ja rento hevonen. Ilman satulaakin on tullut keikuttua jonkun verran kyydissä, silloin tehdään pääosin käynnissä hommia.

Huomenna on luvassa paljon ohjelmaa. Ajattelin käydä valosan aikaan taluttelemassa maastossa ja jos vaikka ottaisin kameran mukaan niin saisi uusi kuvia, neljän aikoihin meille tulee satulan toppaaja katsomaan satulat ja viiden jälkeen Rami pääsee kranioitavaksi. Odotan mielenkiinnolla mitä ongelmakohtia paljastuu. Jossakin vaiheessa tosiaan olisi tarkoitus varata Ramille kiropraktikko, ihan sellainen "vuositarkastus" olisi kyseessä. Mutta palataan huomenna iltasella asiaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti