lauantai 1. marraskuuta 2014

Nyt nakuillaan !

Kyllä ja ihan urakalla sillä Rami alias jääkarhu pääsi tänään karvoistaan. Vieläkään ei pienen ihmisen pääkoppaan mahdu miten tuo eläin kasvattaa noin muhkean pohjavillan, koska siis se on jotain aivan käsittämätöntä. Jos en loimittaisi Ramia niin tuolla jätkällä olisi yhtä pitkä talvikarva kuin issikoilla.

Ei siinä otin aamupäivän urakaksi klipata Ramin ulkona puomilla kun ilma oli niin kiva. Aurinko paistoi sopivasti puomille eikä tuullut. Ensin sain kuitenkin putsata klipperin edellisen käyttäjän jäljiltä kenelle olin vuokrannut klipperin kesällä. Tämän takia en mielelläni lainaa, koska haluan että tavarat palautetaan yhtä puhtaana mitä ne ovat olleet minun jäljiltäni. Ehkä joo olen vähän turhan tarkka, mutta kun ei klipperit ilmaisiakaan ole.


Tänä vuonna päätin klipata Ramin kokonaan, selkään jätin pienen karvaisen alueen, mutta muuten totally naked style minkä koen tällä hetkell parhaaksi. Rami hikoilee niin paljon ja helposti niin onhan tuo kaikin tavoin järkevin ratkaisu. Rami otti kivan lunkisti klippauksen vaikka yleensä on vähän ollut silleen hei mitä sä äiskä puuhaat?? Mitähän ajeluun kului vähän päälle puoli tuntia kun jäin siistimään muutamaa kohtaa. Noo tekee sitten jossakin vaiheessa lisäsiistimistä jos näyttää siltä ettei kestä katsoa, koska muutama kohta jäi kyllä häiritsemään vähän.

Käytiin vielä myöhemmin valmentajan kanssa reilu tunnin maasto. Oli kyllä niin huippua ja Rami tykkäsi kun sai ravailla omaa tahtiaan vaikka pari kertaa otettiin vähän kipinää laumanvartijoista jotka pelotteli meitä ihan urakalla. Huh jotenkin itsekin pelkään niitä... Kävin vielä lopuksi ottamassa muutaman noston kentällä tehden muutaman havainnon ja huomaten omat virheeni. En muistanut itse istua suorassa ja olin aluksi taas liian hidas pidätteissä, kunnes muistin olla nopeampi ja Rami reagoi ja saatiin muutama hyvä pätkä mihin lopetin ja kehuin paljon.

Kyllä olen ylitarkka. Perusteellinen puhdistus klipperille ja tietty teriä en kiristänyt enään tiukalle, koska muuten terät vääntyvät piloille asti. Ei kiitos. DeLaval HCP 65
Eilen meillä olikin valmennus missä ei kuskia säästelty yhtään mikä on ihan hyvä. Aiheena oli tällä kertaa ihan pelkästään hyvän tahdin ja temmon löytäminen käynnissä sekä ravissa sekä hyvät siirtymiset. Rami on ehtiväinen kaveri jonka selkään ei voi jäädä matkustamaan ja kun tekee saman virheen tarpeeksi monta kertaa alkaa itsekin keskittymään. Käynnissä tehtiin paljon hommia, kiirehti ja kipitti kun ei noteeraanut pidätteitä saatika istuntaa. Kun tarpeeksi kauan jaksoi työstää niin käynti parani huomattavasti, tarkoittaen sitä että joutui tekemään oikeasti töitä. Pysähdyksissä oli vähän hätäinen, ei meinannut tasoittua ja malttaa odottaa. Siirtymissä yritettiin panostaa siihen että pysähdykset tehdään istunnalla, omaa lantiota siirtämällä ja hengittämällä, kunhan siis muistaa hengittää :)!
Ravissa sain työskennellä myös aika kauan, kun tehtiin voltteja Rami kiihdytti aina ennen voltille lähtöä joten lähdettiin korjaamaan tilannetta ettei se saa tehdä kiihdytystä. Istunta pidätti ja puolipidätteet apuna, mutta suurin tekijähän on omat vatsalihakset tässä hommassa. Kun mikään ei mennyt läpi, nopea pidäte ja rentoutus niin Rami alkoi reagoimaan siihen mitä pyysin. Itse mokailin pidätteiden kanssa olemalla aivan liian hidas, tein liian pitkään pidätettä ja Rami suuttui asiasta. Pienen keskustelun jälkeen pyrin itse olemaann 100 kertaa nopeampi ja Rami tasoittui heti, alta juoksemiset jäivät heti pois ja tilalle alettiin tarjoamaan todella laadukasta ravia. Laukka jätettiin kokonaan pois kun olin tyytyväinen päivän työskentelyyn.

muistatteko tämän?

Huomisen ohjelmasta ei ole tietoa kun tosiaan suunnitelmat muuttuivat. Meidän piti mennä seurakisoissa helppo C ohjelma, mutta kisat peruttiinkin joten katsotaan onko kenties valmennuksen paikka? Ramille vaihdoin eilen paksun kolmipalan takaisin (18 mm) ja oli kyllä tyytyväisen oloinen siihen ja toimikin ihan hyvin sillä pitkästä aikaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti