perjantai 10. lokakuuta 2014

Mutta mut on tuonu tänne jokin muukin kun tuuri

Sateinen sää antaa hyvän syyn maleksia sisällä kertomassa nämä muutaman päivän kuulumiset. Yritän viikonloppuna päivittää kumpanakin päivänä miten meillä on mennyt! Huomenna kiskaistaan valkoiset housut päälle pitkästä aikaa ;).

Keskiviikkona käytin jälleen maastossa tällä kertaa kuitenkin päästiin hämärän aikoihin. Käytiin kiipeämässä iso hiekkamonttu ylös jonka jälkeen samoiltiin metsässä etsien reittiä pois. Ramikin oli ihanan nöyrä, korvat pysyivät koko ratsastuksen ajan pilottiin päin. Estesatula oli tällä kertaa selässä joka olikin järkytys kun se keinui puolelta toiselle! Jessus eihän sillä pystynyt edes ratsastamaan.

Eilen meille tuli toppaaja Porvoosta katsomaan meidän satuloita ja kummatkin lähtivät toppaajan mukaan ja ne saadaan tänään jo takaisin. Koulusatulasta löytyi ongelmakohta vasemmalta puolelta keskeltä satulaa; täytettä on valunut keskelle joka painaa Ramia mikä on aiheuttanut sille mm. pieniä näppylöitä selkään. Satula on siitä kohtaa ahdas jonka takia Ramillakin on ollut hankala liikkua. Muuten toppaukset ovat synmetriset ja satula on muuten todella passeli jätkälle,

Samalla puhuin tuosta estesatulasta ja se katsottiin sitten samalla. Satula laitettiin Ramin selkään ja toppaaja sanoi siinä vaiheessa et noniin siinä on ongelma. Hetken kysymysmerkkinä oltuani selitti hyvin minkä takia satula pyörii. Edestä satula on hyvä, tukeutuu hevoseen ja antaa hyvin tilaa liikkua. Mutta satula ei tukeudu mistään muualta hevoseen ja toppaukset ovat todella kovat. Joten estepenkki kokee suurimman muutoksen toppausten suhteen ja koulupenkki pääsee vähemmällä. Kiva päästä tänään kokeilemaan koulupenkkiä miltä Rami tuntuu kun painetta aiheuttava kohta on poissa.

Kävin eilen tekemässä pikku ostoksia Ramille sekä itselleni ja ajattelin vielä käydä katsomassa yhtä huopaa huomiselle sekä ensi viikolla käyn lunastamassa yhden huovan. Huomiseen!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti