lauantai 11. lokakuuta 2014

kävi miten kävi voittajat ei pelkää hävii ! [ kisapostaus ]



Haha voi jessus tätä päivää! Kisat on käyty vaikka aamu lähti lapasesta omalta osaltani. Siis olin käynyt tekemässsä puoli kasin aikaan aamutallin, jonka jälkeen ajattelin nukkua puoli ysiin jonka jälkeen lähtisin tankkaamaan ym. Kappas heräsin puoli kymmeneltä! Varttipaniikki tankkaamaan, ottamaan koppi perään ja tallilla olin 20 yli kymmenen vaikka tarkoitus oli olla kymmeneltä. Rami oli onneksi sen verran ihanalla tuulella ja antoi mamman höslätä ja panikoida vieressä kun jätkä otti lunkisti. Onneksi Rami on loimi päällä eli pikainen harjaus ja harjan ja hännän selvittäminen riitti. Pääsin kuitenkin lähtemään etuajassa kisapaikkaa kohti.

Rami sai seistä kopissa hetken jonka jälkeen otin ruunan talliin, laitoin ensin Ramin valmiiksi jonka jälkeen itselle saappaat jalkaan ja kentälle mars.
Verkkailin Ramia ensin käynnissä hakien ihan sitä aluksi että vastataan pohkeisiin sekä pidätteisiin. Aikamoinen tahmatassu oli ainakin aluksi, ravi ei tuntunut etenevän mihinkään ja jouduin pyytämään eteenpäin ilman tulosta. Kuntohan siinä loppui heti alkuunsa. Ei siinä sain Ramin ihan ookooksi, ei mitenkään superhyvä, mutta vastasi pyyntöihini. Valmentajanikin saapui paikalle kuvaamaan ja pitämään jöötä kuskille joka ei osaa ratsastaa.


Kalkkuna !
Ensimmäiseksi startattiin raviohjelma 2005 ohjelma. Vanha tuttu ohjelma mikä mentiin viimeksi vuosi sitten . ilman satulaa. Tervehdykseen tullessa kiemurtelua mihin pitää panostaa ihan urakalla! Ensimmäisessä ympyrässä Rami tuntui siltä että se yrittää livistää vasemmalle eikä ympyrästä tullut edes pyöreä. Lävistäjä oli ihan fine ja seuraava ympyrä ei myöskään ollut pyöreä. Miten se on niin vaikeaa? Pysähdys oli sanotaanko jopa posiitivinen yllätys - tasajaloin! Radan poikki harjoitusravissa nojaa aina meidän heikkous. Ennen lävistäjää Rami näki mörköjä ja jännittyi totaalisesti. En tiedä pelästyikö lastenvaunuja ja vaunujen vieressä kyykyssä olevaa henkilöä vai mitä. Siitä piti itsensä kasata ja lopputervehdys. Pisteitä 103 ja prosentit 64,375 ja kolmas sija! Kutosta ja seiskaa koko paperi täynnä, alakerrassa yksi kutonen ja loput seiskoja, ei paha. Kommenttina "Tasainen, rauhallinen, hyvin ratsastettu kokonaisuus. Tarkat ja huolelliset tiet, sait hevosen hyvin kuulolle istunnalla".
Rami oli palkintojenjaossa oikein nätisti ja kunniakierroksella meinasi jyrätä shettikset ;D haha!

"tilanne vaatii paniikkia"

Seuraavaksi startattiin helppo C:2 2000. Pakko myöntää että jännitin C:hen osallistumista, Rami on startannut viimeksi 2012 helppoa C:tä. Okei ei siinä mitään itse möhlin verkassa kuumentamalla Ramin laukalla. Olisi pitänyt jättää oikeastaan kokonaan pois laukkaamiset ja keskittyä siihen, että saan ravissa paremmaksi. Onneksi valmentaja tuli siihen sitten pitämään kuria kuskille ja sain Ramin paremmaksi aika nopeasti. Kuitenkaan ihan luottavainen en ollut radalle lähtiessä, mutta menkööt.


Jännitys oli ihan hirveä (öö miksi???) kun jouduin starttaamaan jälleen ekana. Lävistäjä nojaa ihan ookoosti tuli. Ympyrär kauana pyöreistä ja täyskaarrot no ihan jees. Mutta! Toisen täyskaarron jälkeen tuli katkos pääkopassa ja aloin miettimään niin mitä hittoa, tuleeko vielä kolmas ympyr (siis eihän siihen tule) ja siinä vaiheessa kun olin jo kääntänyt ympyrälle tajusin että niin niimpä joo.... Olisi pitänyt mennä suoraan. Totaali repeeminen omassa pienessä pääkopassa jonka jälkeen palattiin ruotuun jotenkin. Raviosuudet Rami meni ihan kivasti, mutta laukka levisi käsiin. Oma moka siis kun väsytin ja kuumensin Ramin ennen starttia joten laukka oli perus menoa meiltä. No mutta hengissä selvittiin siitäkin sentään.
113 pistettä ja 52,272 %! "Lupaava raviohjelma jossa sait hevosen kantamaan itsensä ja pystyit vaikuttamaan siihen. Laukassa meno oli vielä kiihkeää ja et pystynyt ratsastamaan hevosta tasapainoon. Istunta siisti ja ratsastit tarkoin määrätietoisin avuin".


Eli oon kuitenkin päivän suorituksiin super tyyytyväinen! Ramilla kuitenkin kisataukoa taas takana ja vaikka aamu lähti menemään vähän penkin alle ollaan hengissä. Valmentaja oli tyytyväinen ja tuossa iltasella vielä soiteltiin ja nauroin että aattelin helpon C:n prosenteiksi lähinnä 48 %. Valmentaja nauroi äläs nyt ole noin negatiivinen sentään, hyvinhän se meni ja nyt sitten vaan jatketaan työstämistä.
Vanhan tallin omistajankin kanssa oli kiva jutella ja kuulla hänen mielipiteensä Ramista. Ollaan kuulemma menty huikeasti eteenpäin ja Rami yllätti ekoissa laukoissa totaalisesti. Jaksaa kantaa itsensä hyvin 2-3 askelta jonka jälkeen ei jaksa ja homma leviää. Keväällä sitten käydään toivottavasti yllättämässä ollaanko päästy eteenpäin yhtään. :D!




Ennen kisoista lähtöä käytiin törkeästi käyttämässä pesukarsinaa jonka jälkeen suunta kohti tallia. Rami pääsi syömään päiväheiniään oikein tyytyväisen oloisena sillä aikaa kun purin trailerista tavarat pois ja laitoin ruuat. Pikainen pyörähdys kotona ja suuntasinkin illaksi kuvaamaan kaverini mielettömän hienoa puoliveristä! Huikea päivä takana ja nyt vähän kyllä väsyttää ja voisi painua nukkumaan. Huomenna suunnataan Pontuksen kanssa luonnetestiin ja siitä sitten huomenna lisää. Ja yritän tarjoilla teille vähän videoita radoistakin jos ette traumatisoidu niistä pahasti :-D! P.s. kaikki kuvat äidin käsialaa kera vanhan rakkaan Canon EOS 400D:ni joka vetelee viimeisiään.

"kuule äiskä ku tilanne on nyt se et mua ei vois vähempää kiinnostaa"

6 kommenttia:

  1. Onnea sijoituksesta ja hengissä selviytymisestä ! Molemmat noista aina kovin positiivisia asioita ;)

    VastaaPoista
  2. Rami on kyllä upea hevonen :)

    VastaaPoista
  3. Hienoo et uskallaudut kokeilee sitä helppoo c:tä. Rami on kyl tosi hieno ja kehittyny ihan tosi paljo mitä on blogin kautta seurannu! Sehän kokoo itteensä paremmin kun mun pv tamma. Tsemppii!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei kiitti tosi paljo :) pitää vaan näköjään uskaltaa ja luottaa et kyl me osataan.

      Poista