keskiviikko 1. lokakuuta 2014

Lasken onnen ovesta sisään ja pyydän olemaan pitkään

Loma ! Ai mikä ihana sia. Saan vaan olla ja ottaa rennosti, sitä onkin kaivattu. Tänään olen käynyt aamutallissa, käynyt lenkillä Pontuksen kanssa, nukkunut ja ottanut rennosti ja käynyt toki ratsastamassa ja kohta olisi mentävä uudestaan tallille. Nyt on aikaa olla hetki koneella kuitenkin :)


Ratsastin Ramin maanantaina sänkkärillä, huonolla tuloksella. Rami painoi ihan älyttömän paljon ohjalle, en saanut mitään reaktiota mihinkään suuntaan (paitsi eteenpäin syöksymisiä) Kädet huusivat hoosiannaa vartin jälkeen ja kimpaannuin jossakin vaiheessa totaalisesti. Punki lapa edellä joka paikkaan, taipuminen oli aivan vieras käsite.Tallin pihaan mentäessäkin Rami otti kipinää, meinasi peruuttaa päin yhtä rakennusta ja keulia. Jes loistavaa!

Upea aamu?
Eilen päästiin vasta hämärän aikaan sänkkärille valmentajan hevosen kanssa. Valmentaja juoksutti ja itse menin selästä. Lähdin aluksi ratsastamaan vähän pidemmällä ohjalla ja yritin kehua paljon heti kun teki jotain oikein ja kun teki jonkun asian loistavasti sai namin palkkioksi. Lahjontaako? :D Aloitin ratsastuksen pyörittelemällä Ramia paljon erilaisilla ympyröillä sekä kaarevilla urille. Halusin saada Ramin reagoimaan pohkeeseen ja taipumaan. Rami tekee helposti sitä että kallistaa vaan päätään eikä suostu taipumaan rehellisesti. Tehtiin vähän väistöjä kumpaankin suuntaan ja Rami oli oikeastaan tosi kiva! Otin vähäsen ravia ja sieltähän se irtosi - se tuttu ihana letkeän iso ravi. Kuuma hevonen kun on tuppaa jalalla ratsastaminen jäämään helposti vaikka sitä Ramikin tarvitsisi paljon - jalkaa. Nyt kun uskalsin ratsastaa jalalla ruunakin toimii kivasti, Loppukäynnit tehtiin pimeällä sänkkärillä yhteistuumin ja oli rentouttavaa.





















Tänään kävin ratsastamassa yhden jälkeen Ramilla. Upea ilma innosti menemään ilman satulaa sänkkärille ja sinnehän me suunnattiinkin! Pieni alkuhalvaus taas samassa tutussa kohdassa, selvittiin hengissä vaikka istuinkin ruutitynnyrin päällä.
Aloiteltiin ratsastus pitkin ohjin hyvillä alkukäynneillä, lahjonta namit mukana ja yritin itse saada itseni rentoutumaan. Huomaan jännittäväni polvia sekä hartioita joten nyt vedin syvään henkeä ja puhalsin ilman suun kautta ulos. Istun vakaammin selässä ja saan itseni rennoksi.
Jonkun aikaa pitkin ohjin käveltyä keräsin vähän ohjia ja aloin ratsastamaan jalalla kohti ohjaa. Rami lähti kiirehtimään mutta äänellä rauhoittelu auttaa. Halusin ruunan reagoivat taivuttaviin apuihin ja taipuvan venkoilematta. Kun ratsastin sisäpohkeella vähän enemmän muuttui käynti hätäiseksi, puolipidäte ja uudestaan. Rehellistä taipumista ei tullut vaan pään kääntäminen vinoon jonka korjaan nostamassa ulkokättä ylemmäs ja ratsastamalla sisäpohkeella enemmän. Tein paljon suunnanmuutoksia niin sain notkisteltua Ramia kivasti. Yritti muuttua hätäiseksi ja rikkoa käynnin peitsiksi, kun pieni puolipidäte ei auttanut otin kunnon pidätteen ja kun Rami vastasi kehuin siitä. Siis aivan simppeliä perus ratsastusta.


Kun sain ruunan käynnissä hyväksi otin vähän ravisiirtymiä. Ensimmäinen nosto oli aivan super hyvä ja siitä kehuinkin oikein paljon äänellä. Ravi muuttui kuitenkin pian hätäiseksi ja huomasin etten istunut tarpeeksi vakaasti, pohje oli irti ja kädet seilasivat. Jalka hevosen ympärille, kädet kiinni kylkiin ja katse ylös. Jatkoin jokusella siirtymällä hyvillä tuloksin. Annoin välikäynnit puhelun ajaksi jonka jälkeen siirryttiin alemmas pellolle missä oli tasaisempaa. Jatkettiin väistöjen parissa missä tuli taas sitä kiirehtimistä. Heti huomasin etten muistanut siirtää painoa oikealle väistön aikana kun ei tullut oikeastaan mitään väistöaskelia. Väistöjen jälkeen ravailtiin vielä lisää ja jatkettiin ravissa ympyröiden ja kaarevian ratsastamista. Tehtiin ensin ympyrä jonka jälkeen vaihdoin puolikkaiksi volteikse ja vaihdoin keskellä suunnan. Ennen suunnan vaihtoa pieni kokoaminen, ulkopohje aavistuksen taaemmaksi ja sisäkäsi näytti suunnan eli "avasi oven". Rami toimi moitteettomasti joten iso kiitos, nameja tarjolle ja tehtiin oikein pitkät loppukäynnit.

Rami sai takajalkoihin BOT pintelipatjat + lämpöpintelit ja kinnersuojat jotka olen ostanut kaveriltani jo aikaa sitten. Aavistuksen isothan nuo ovat, mutta ajavat asiansa.

2 kommenttia: