sunnuntai 3. elokuuta 2014

Kuninkuusravi tunnelmissa !

Huh huh terkut täältä suunnalta! Viikonloppu on ollut aikamoista menoa, Rami on sen takia saanut vapaita eikä hirveässä helteessä edes tee mieli ratsastaa. Jos ensin katsastellaan viikonlopun menot jonka jälkeen palataan ihan normi kuulumisiin?

potta päähän ni ei varmaa satu
Tosiaan eilen lähdin suoraan töiden jälkeen siskoni polttareihin! Luvassa oli hevosvoimia konepellin alla eli rallia ajelemaan, okei meillä oli kyllä ammattikuski paikalla joka on perhetuttu. Tilanne muuttui kun auto alkoi temppuilemaan, kuudelta oli vasta varaus ravintolaan joten pikainen keskustelu ja ajoon otettiin oma auto sekä veljeni. Kuski sai mun auton ja veli ajeli omallaan ja oli muutes huisia! Tiedättekö sen tunteen kun hymyilet ja naurat koko ajan ja oot yhtä hymyä pitkään? Se tunne tulee mulle varsinkin silloin kun pääsen joko itse ajamaan kovaa autolla tai pääsen jonkun kuskin kyytiin. Puhelimella tuli kuvattua viimeinen ajo eli veli kuskina mun autolla ja ite nauroin vieressä. Hahaha tosi terveen kuulosta! :D Mutta vauhti on verissä, isä sekä toinen setäni ovat ajaneet rallia ja moottoriurheilu on kuulunut lapsuuteeni vahvasti. Tarkoitus olisi mennä jossakin vaiheessa samalle radalle ite ratin takana.

Käytii syömässä hyvää ruokaa, matka jatkui saunalle missä pidettiin hauskaa, saunottiin, uitiin ja syötiin toki vähän lisää ja fiilisteltiin. Nukkumaan mentiin kahden aikoihin kun allekirjoittaneella oli aikainen herätys tiedossa...


Tänään vietin 10 tuntia ravireissulla, long time! Oli muutes ihan super hauskaa! Yleisön joukossa en pyörinyt vaan olin tallialueella, hevosenhoitajan roolissa tällä kertaa sekä tietty priva paparazzina ;). Ihan mahtia kun pääsi jännittämään aidan viereen miten startti menee ja muutenkin kun katseli jotain suomenhevosten lähtöä, se tunnelma kun yleisö alkaa maalisuoralla huutamaan ja kannustamaan omaa suosikkiaan. Mieletöntä! Vitsi miten oon kaivannut tuota fiilistä.
Raveista "kotiuduttua" eli tallilla kävelytettiin hevosia vielä hetki pitkän matkan jälkeen, purettiin auto ja laitettiin kaikki kondikseen kaahasinkin sitten Ramin luo ruokkimaan jätkän kasin aikaan.

Viime viikolla meillä oli perjantaina kouluvalmennus, valmennus pidettiin lyhyenä ja varsinkin kun saatiin haluttu asia läpi Ramilta jätettiin turha ravityöskentely sen jälkeen ja otettiin laukkaa, viljapellossa traktorin renkaan jälkiä pitkin. Rami oli kyllä niin intoa täynnä kun sai laukata pitkän pätkän täysiä. Itse en ollut ihan parhaassa kunnossa, olo oli jotenkin voimaton enkä saanut vasenta pohjetta kunnolla edes läpi kun ei vaan löytynyt voimaa. Hyvä fiilis jäi kuitenkin ja valmennuksen jälkeen ajettiin Rami omalle pihalle.

Lauantaina käytiin samaisella pellolla valmentajan kanssa ratsastamassa tuommoinen palauttelupäivä. Rami oli energinen eikä siitä todellakaan huomaa vaikka takana olisi rankempi päivä, kolmen rankan päivän jälkeen vasta huomaa jotain pientä muutosta. Rami liikkui oikeen kivasti, menin paljo harjotusravissa ja välillä keventelin kun oma kunto uhkasi loppua. Sunnuntaina kävin sitten itsekseni maastossa, noin 5 km lenkki siitä taisi tulla.

"mami hei älä kuvaa"
Maanantaina oli jälleen kouluvalmennus, menin ilman satulaa sen takia kun vähän jyrisi ukkonen ja sade uhkasi tulla (pikainen kaatosade) ja valmennus pidettiin kotona. Vatsalihakset joutuivat töihin, mutta se kun sain pienen keskustelun jälkeen Ramin ryhdistäytymään ja taipumaan kunnolla vaikka jätkä yritti lintsata. Rami säästelee itseään ratsastaessa aika paljon, mutta ammattilainen osaa kertoa myös miten se ilmenee mitä ei selkään itse huomaa ennen kuin saa asiat kohdalleen. Työt lopetettiin siihen kun Rami kulki ryhdikkäänä kumpaankin suuntaan ravissa ja kyllä kummallekin tuli hiki puolen tunnin valmennuksesta. Ramin vein sitten myöhemmin takaisin tallille.

Muuten viikko on mennyt aika kevyissä olosuhteissa, yksi päivä kävelytin Ramin kärryjen edessä. Alkuviikosta 2-3 päivää tosiaan jyrisi eikä itseäni noin muuten houkuttele ratsastaa ukkosessa ja edelleen oon hiukan kipeenä ja huomaan varsinkin hengästyessäni yskiväni jonkin verran. Muutenkin lämmin ilma on niin pahasta mulle tällä hetkellä ettei tosikaan! No huomenna olisi kuitenkin selkään kivuttava ja illalla käytävä kunkkarien kuvasaldoa läpi. Itken ehkä kun katon noita kuvia, kyllä huomaa et oon ollu kuvaamassa raveja viimeksi vuosi sitten ja vaan kerran? Pitäiskö vaikka ryhdistäytyä. Nyt tämä ihminen valuu tuohon lattialle ja matelee portaat alas ja painuu nukkumaan. Silmät on niin ristissä tällä hetkellä ettei tosikaan. Hahaha mitenhän saan itseni revittyä huomenna töihin?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti