tiistai 5. elokuuta 2014

kengät opetettiin solmimaan nyt alan kävelee oppimaa [haasteita]

c. Maisa Hyttinen, 2009

Voi apua nää haasteet on jääny varmaan yli vuos sitten tekemättä, tehdään ne lopultakin loppuun kun muutakaan keksi! Huomenna voisi aloitella ulkoasun päivitystä jos kykenee ja jaksaa. ;)
Ekan haasteen tarjosi Sini.

1. Miksi bloggaat?
Oikeastaan en edes tiedä kunnollista vastausta tähän. Omaksi ilokseni.

2. Kuinka kauan olet kirjoittanut blogiasi?

Apua ei mitään muistikuvaa, varmaan jonkun kolmisen vuotta?

3. Mainitse kolme elämäsi tärkeintä hevosta perusteluineen.

Kolme? Apua no alotetaan sitten.
Vekkuli (1999-2009) ensimmäinen hoitohevosei ja myös vuokrahevoseni 3 kk ajan. Upea 170 cm suomenhevosruuna joka oli aikamoinen jyrä ratsastaessa. Mutta kiltti ja hirmu sympaattinen. Vekkuli opetti ihan perus hoitamisesta sekä ratsastuksesta paljon ja kävin ruunan kanssa yhden käsittely kurssinkin missä opin paljon uusia asioita ja löysin hevosestakin uuden puolen. Tarkoitukseni oli ostaa Vekkuli, mutta se myytiin kauemmas ja kävin kuitenkin moikkaamassa ruunaa kerran kunnes sain kuulla ruunan menehtyneen. 

Saku (1993-2009) ikävä tätä kaveria! Saku oli hirmu sympaattinen, pieni lämppäri ruuna joka asui sukulaisteni tallilla. Aloin ratsastamaan ruunalla huvikseni kunnes aloin viemään sitä hiukan eteenpäin ja ruunasta kuoriutui aikamoinen estetykki loppujen lopuksi. Saku oli luonteeltaan mitä kiltein ja Ramin paras kaveri. Eräänä päivänä tallille tullessani huomasin Sakun puuttuvan muiden joukosta ja sain kuullakin että ruuna on päästetty ikilepoon selkäongelmien takia. Sakun kanssa aloin luottamaan itseeni enemmän varsinkin hypätessä.

Rami parempaa hevosta vaan ei löydy! Ramin kanssa olen oppinut eniten kaikesta niin hoitamisesta kuin ratsastamisesta ja löytänyt unelmieni hevosen. 


Saku, 2007


4. Montako kertaa olet pudonnut hevosen selästä, ja mikä on pahin putoamisesi?

Haha lukemattomia kertoja :D! Ainakin 50 kertaa ohimennen veikattuna, aina välillä on kiva maastoutua hevosen selästä. Mitään erityisen pahaa ei oo koskaan sattunut, viime vuonna venähti nivelsiteet nilkasta ja se vaivaa edelleen.

5. Koulu- vai esteratsastus? Miksi?

Kolme vuotta sitten olisin varmasti vastannut esteet mutta nyt liputan koulua. Kaiken perusta ja ehkä se ihana fiilis kun huomaa että hei osaan sittenkin ehkä ratsastaa ja hevonen menee eteenpäin.

6. Millainen on unelmahevosesi?

Rami on tällä hetkellä se unelmahevonen vaikka olisi kiva että ruunalla olisi 5 cm lisää korkeutta.

7. Mikä on lempi hevostarvikeliikkeesi?

Oman kylän liike Sofine. Pieni sievä liike mistä saa kaiken tarvittavan ja jos liikkeessä ei ole sillä hetkellä sitä mitä tarvitsen niin aina saa tilaamalla. Omistaja on äärettömän mukava ihminen jonka kanssa on mukava jutella.

8. Ratsastatko mieluiten kentällä, maneesissa vai maastossa? Miksi?

Aa apua varmaan kentällä sekä maastossa. Maastossa saa tunkea aivot narikkaan ainakin osittain ja pääsee katselemaan vähän muita maisemia. Kentällä pyörimien on myös kivaa.

9. Kerro itsestäsi kaksi sellaista asiaa, joita kukaan ei tiedä.
Eipä oikeastaan ole mitään asioita mistä kukaan ei tiedä. Aina joku tietää jotakin :D

10. Mitä jäät kaipaamaan menneestä kesästä?

Hetkiä ihanien ihmisten kanssa tietty!

11. Kerro, missä opiskelet (/olet viimeisimmäksi opiskellut)?

Opiskelin maataloutta Keuda Mäntsälässä ja sain 2011 keväällä paperit ja viralliselta nimikkeeltä olen maanviljelysteknikko.



Ja sitten vielä Mondican kaauan sitten annettu haasten myös kehiin.


1. Kuinka usein ratsastat?
Vaihtelevasti. Mennään ihan fiiliksen ja hevosen käytöksen mukaan. Jos se on heti tarhasta ottaessa täysi idiootti en kapua selkään.

2. Lempivärisi ja näkyyö sen käyttö hevosen tai itsesi varusteissa?
Pinkki, lila ja vihreä. Ja todellakin näkyy :D!

3. Kallein hevosvaruste, jonka omistat? (Tyyriistä merkistä siis?
Empä oikeen tiedä miten luokiteltaisiin tyyris. Shockemöhlen suitset varmaan mitkä maksoivat yli 100 euroa. Perus eskadronista yksi satulahuopa joka maksoi yli 90 euroa. :D?

4. Himoitsetko jostain tavarasta, johon ei yksinkertaisesti ole varaa?
Aina jotain himoitsee. :) Tällä hetkellä muutamia suojia sekä huopaa. 

5. Onko sinulle tapahtunut hevosten kanssa jotain, josta on jäänyt traumoja?
Varmaan suurin trauman aiheuttaja on parin vuoden takainen kolari auton kanssa. Pelkään edelleen maastossa auton kohtaamista, mutta ollaan vähitellen pääty (tai siis minä) ylitse. Kuitenkin takaraivossa paukuttaa pelko että mitä jos se sattuu uudestaan ja silloin Ramille käy jotain?

6. Upein ratsastamasi hevonen?
Edellisen valmentajani aivan mielettömän hieno vaativan tason koulutamma minkä selkään pääsin viime kesänä. Kyllä huomasi ettei itse osaa ratsastaa, hahaha!

7. Jokin hieno ele jonka hoito/oma hevosesi on sinua kohtaan tehnyt?
Niitä on niiin monta (: Ramin kanssa kävi joskus kentällä silleen että multa tippui koulupiiska kentälle ja raipan kohdalla Rami pysähtyi, hamusi sitä ja lopulta nosti raipan maasta ja sain sen Ramilta. Silloin oli taas tippa linssissä.

8. Onko jokin hevonen jäänyt mieleesi niin, että voisit ostaa sen jos tilanne tulisi?
Ei ole. 

9. Onko jotain suuria haaveita hevoselämässä?
Miten sen nyt ottaa. Ei oikeastaan mitään kummempia paitsi se että haluan jossakin vaiheessa suomenhevostamman jonka voisin astuttaa ja saisin pitää varsan ;)

10. Onko sinulla aina kypärä ratsastaessasi?
Siis kyllä on, mitä nyt laitumelle ratsastaessa kypärä jää pois päästä. Mutta ihan jos muuten ratsastan kunnolla niin aina on kypärä päässä!

11. Entäpä puhelin mukana maastossa?
Siitä en luovu millään! Puhelin on aina ratsastaessa mukana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti