keskiviikko 9. heinäkuuta 2014

hurlumhei kenttäponi

Kädet ja kasvot naarmuilla kolmen päivän maastoilu urakan jälkeen! Mitä ihmettä siis tosiaan. Kun raahasin Ramin kotiin aattelin et kerkiin tuuppailemaan vähän koulua tuossa, hah kuvittelin. Oon käyny joka ilta maastossa valmentajan kanssa ja on ollu ihan sairaan kivaa! Lenkit on kestäny 1-2 tuntia ja ollaan käyty mitä ihmeellisimpiin aikoihin. Maanantaina lähdettiin joskus 22.20 liikenteeseen ja kotona olin tunnin päästä. Eilen lähdettiin 21.35 ja takaisin tulin 23.20. Tänään käytiin sentään vähän aikaisemmin eli 18.20-19.45 suunnilleen. Ainiin kävinhän tänään ennen kahtatoista noin puolen tunnin maaston ilman satulaa, mutta jouduin kääntymään kotiin kun kaveri tulikin vähän aikasemmin kun aattelin.



Ramin kanssa on ollut super kivaa maastoilla ja kun täällä kotinurkilla meillä on käytössä ihan kivat maastotkin jopa. Ollaan käyty joka ilta kiipeilemässä hiekkamontulla, laukattu siis hiekkamäkeä ylös ja hevoset on saaneet kunnon persetreenin kyllä. Rami ei oo ollu moksiskaan eikä ole hyytynyt ja ollaan otettu max. 2 pätkää mäkeen jonka jälkeen kävelty paljon. Ja selkeästi tuo kiipeäminen mäessä on Ramin mielestä hauskaa puuhaa. Ite en vaan meinannu pysyä ekalla kerralla kyydissä. Tokassa vedossa sentään jo osasin jotenkin varautua minkälaista menoa se kiipeäminen on. Rami ponnistaa pirun hyvin  ja menee leikiten mäen ylös. Tullaan jatkossakin käyttämään hiekkamonttuja hyväksi treenaamisen suhteen.
Käytössä on vähän isompaa metsäpolkua, pienempää sekä ihan ollaan menty pitkin metsää eläinten tekemillä poluilla. Rami on joutunut miettimään tosissaan mihin ne koivet laitetaan, kuinka paljon tarvii nostaa kun mennään kaatuneen puun yli ym. Hyvin ollaan pärjätty! Ollaan etsitty uusia polkuja, suunniteltu syksylle vähän puuhaa ja muuta kivaa. Ja oma pääkoppa on saanut kyllä tuulettua totaalisesti! Vitsi et tykkään tosta meidän valmentajasta ihan super paljo.

Rami on viihtynyt oikein hyvin laitumella, 20x40 laidun on riittänyt tuolle pallerolle oikein hyvin. Meidän kenttähän siis tulee tuohon tilalle ja pitäisi alkaa jossakin vaiheessa iskemään tolppia pystyyn niin on ainakin valmiina. Olin suunnitellut et vien Ramin tänään takaisin tallille, mutta päädyinkin siihen että herään huomenna joskus kuudelta, käyn ruokkimassa poitsun ja lähden seiskan aikoihin ajamaan tallille tai ennen sitä ja ampaisen sitten kasiin töihin. Kuulostaa pahalta.... Jaksaako sitä tuohon aikaan herätä?


Tänään vietin ansaittua vapaapäivää jonka tosiaan onnistuin kuluttamaan aika helposti. Vanha kaveri kävi moikkaamassa ja pari tuntiahan tuossa kului. Käytiin ostamassa mulle maalia sekä kahvilla tietty, tässä kotosalla sitten hengailtiin pihalla. Maalasin maitokärryt aivan super suloisen värisiksi kun alkoi tympäsemään tuo tylsä väri. Haha mitä pidätte? :D perjantaina vedän varmaankin toisen kerroksen tuohon päälle niin saa siistimmäksi ja reunat pitää maalata sitten kun saan renkaat irti.



Äsken räpsittiin vähän kuvia mitkä ei kyllä onnistunu ei millään! Kamera ei tarkenna tai sitten se tarkentaa päin sanonko mitä..... Arrgh! Näistä ei saa millään julkaisukelposia.... Jos ette saa mitään traumoja niin laitan pari esille. Jos arvelette saavanne suosittelen painamaan punaista raksia.

Tiedättekö on se vaan niin mahtia kun karvakorva seisoo omassa pihassa edes pari päivää. Pääsee ratsastaman silloin kun huvittaa eli nytkin ollaan menty silloin kun on viileetä. Muuten ratsastan Ramin melkein päivän kuumimpana aikana eli heti töiden jälkeen ja siinä vaiheessa kun olen saanut kaiken tehtyä alkaa vasta viiletä. Kuitenkaan ei "vieraiden" nurkissa kehtaa pyöriä yhteentoista asti. On kiva kävellä vaan laitumelle moikkaamaan omaa kullanmurua joka tulee höristen vastaan kihnuttamaan mammaa. Ah vitsi! Ootan sitä hetkeä kun saan Rami lopullisesti kotiin :). Mutta nyt lähden ruokkimaan Ramia ja katsoo jos kehittelisin tällä viikolla vielä jotakin postausta teidän kauhuksenne ;D!





6 kommenttia:

  1. Te ootte niin ihana pari <3! Rami on niiin komee hevonen ja ihan mahtavas kunnos. Eiks sua pelota mennä hiekkamontul mäkee ylös :O?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos! :) et arvaakaa kuinka pelotti ekal kerral! Luotin kuitenki Ramiin et se selviytyy hommasta (:

      Poista
  2. Aijothan hankkia Ramille kaverin kun Rami muuttaa lopullisesti sinulle?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tietty! :) kaveri on jo melkein katsottu mistä ollaan puhuttu omistajan kanssa jo aikoja sitten ellei tule muutoksia. Mutta ainahan tutuilta saa kaverin jos tilanne muuttuu.

      Poista
  3. Voitko joskus esitellä tallin ku on valmis? :)

    VastaaPoista