tiistai 20. toukokuuta 2014

Vain sun kanssas olisin valmiina vallottaan taivaat

Terveiset liian kuumasta huoneesta! Joo tykkään lämpimästä, mutta hei oikeesti jotain rajaa tähänki jooko?
Takana on suhteellisen hyvä viikko monin tavoin vaikka pieni takapakki meinasi tulla tuossa loppuviikosta.

Ääh oikeesti ei oo taaskaan tapahtunut mitään erikoisen ihmeellistä. Ollaan pyritty käymään nyt jonkun verran "maastoilemassa" mikä on ollut ihan super kivaa kieltämättä. Rami on ainakin ollut ihan tohkeissaan koko asiasta ja onhan se itellekin ihaa kivaa puuhaa. Uusi penkki on ollut tosi hyvä ja nyt lopultaki saan jotakin tatsia siihen ja oon tykänny! Hyvin pystyy tuuppailemaan kouluakin vaikka vähän säälittävän näköstä se taitaa kaikesta huolimatta olla, haha :D

"mami koska me mennään?"
Perjantaina oli tiedossa loikkimispäivä ja tehtävänä jonkin sortin innari. Eli 3 metrin väli kavaletti- ristikko - kavaletti tehtävänä ja tavoitteena pysyä hengissä. Okei itellä joku 3 vuotta väliä siitä kun menynt innaria viimeksi joten voitte vaan kuvitella miten epämäärästä säätämistä se olikaan! Kaikki kunnia Ramille joka suoriutui tehtävästä hyvin. Eipä siinä siitä hyppäilystä ole sen enempää kerrottavaa, pari kertaa otettiin kavaletti alas ihan omasta virheestä kun en vaan osaa olla sielä selässä oikein tuommosta tehtävää mennessä. Otettava ihan urakaksi opetella istumaan selässä oikein. 

ei mennyt niinku elokuvissa

kaikki tarvikkeet mitä tuli käytettyä kun hoiti haavoja.
Hyppäämisen jälkeen sitten tulikin karu näky vastaan kun katselin Ramin jalkoja - jokainen jalka auki! Ilmeisestikin meillä acavallon suojat hankaavat joten ne jäävät pois käytöstä tämän takia. Vasen etujalka oli pahimmassa kunnossa, vuoti vähän verta ja oli kaikista suurin hankauma. Ei siinä pesin jokaisen haavan kylmällä vedellä jonka jälkeen suihkin haavasprayta, rasvaa ja kääreet päälle. Oikean etujalan jätän ilman käärettä kun siinä oli todella pieni hankauma minkä juuri ja juuri löysi, mutta muut paketoin.



Seuraavana aamuna menin tallin kautta töihin ja töiden jälkeen kävin hoitamassa Ramin jalat. Takajalat olivat hiukan turvoksissa joten kylmäsin jokaisen jalan kaikessa rauhassa ja tein etujalkaan enään hauteen kun muut näyttivät kohtuullisen hyviltä jopa, mutta etujalka oli edelleen inhan näköinen. Liikutus jäi kaiken varalta pois sinä päivänä. Kyllä asia vaivasi koko päivän kun käytiin perheen kanssa ostoksilla Lahdessa ja illalla pohdin ja harmittelin sitä, että tämänkin olisi voinut välttää kenties. Tai sitten ei?


Sunnuntaina kävin aamulla tallilla ja menin vielä myöhemmin Ramin jalat olivat edelleen turvoksissa, mutta päätin mennä kaikesta huolimatta selkään siinä toivossa, että jalat sulavat ettei kyseessä ole mikään imppari. Menin ilman satulaa ja suitsia kaikessa laiskuudessani enkä kyllä kerennyt menemään edes kauan kun etukenkä lähti lentoon. Päätin syötellä Ramia hetken jonka jälkeen jalkojen kylmäystä tiedossa ja hankaumien hoitoa. Etujalka näytti paljon paremmalta ja siihen oli tullut jo "kalvo" joten uskalsin jättää hauteen pois ja lisäksi kun oli sen verran lämmintä en halunnut enään hauduttaa jalkaa enempää. Rami tuntui muuten ihan normaalilta itseltään joten ei murhetta sen suhteen.

Eilen oli todellakin tukahduttavan kuuma joten käytiin ihan vain kävelemässä ja vähän ravaamassa laitumella ilman satulaa ja suitsia. Halusin samalla syötellä Ramia joten siinä sitten keikuin ruunan pyöreässä ja turvallisessa selässä jätkän syödessä. Jossakin vaiheessa alkoi jyrisemään minkä jälkeen suuntasin suosiolla takaisin tallille. 


Tänään olin varannut kentän (jo viime viikolla) joten suunnattiin kymmenen jälkeen kentälle. Rami meni koppiin oikein nätisti, otin äidin mukaan ja perillä aloin laittamaan Ramia kuntoon. Satula selkään ja suitsia ottamaan - niin suitset jäivät tallille! Siinä vaiheessa iski paniikki että mistä tähän hätään suitset. Ei siinä autosta löytyi vanhat suitset mitkä olin viemässä pois, kuolaimet ja ohjat uupuivat mitkä sain tallilta lainaan. Sitä siinä naurettiin että ompas tämäkin tullut nyt koettua :D Tiedossa oli siis kolmipaloilla hyppäämistä, peukut pystyyn että selvitään siitä kunnialla.

Rami kävi kohtuu kuumana jälleen kerran ja otin nopeasti alkuravien jälkeen laukkaa jonka jälkeen sai hengähtää. Itsekin jouduin hengähtämään kuumuuden takia ja päätin pitää lyhyen treenin niin se olisi reilumpaa hevoselle. Aloitettiin hyppäämällä okseria vasemmassa kierroksessa, korkeus 60 cm ja lähestymisiä laukassa mitkä ovat Ramille "vieras" asia. Rami tuntui äärimmäisen varmalta joten annoin sen mennä omaa vauhtiaan ja jos lähdin yhtään himmailemaan rikkoi raville. Rami loikki aivan innoissaan ja tultiin okseria jonkun verran ja aina kuului kuskin suusta JES! Seuraavaksi tultiin 60 cm pystyä vasemmassa kierroksessa myös, laukassa sekä ravissa ja kaartaminen oikealle. Rami jäi ristilaukalle joka kerta, mutta lävistäjälle kääntäminen ja pieni pyyntö niin vaihtoi oikeaksi laukaksi. Hieno hienompi mies <3 Pystyä tultiin jokunen kerta jonka jälkeen toinen 60 cm okseri oikeaan kierrokseen mikä meni myös kohtuu hyvin. Tähän Rami rikkoi raville, mutta hyppäsi kieltämättä hyvin. Okserilta jatkettiin pari kertaa pystylle minkä korkeus oli 70 cm ja yli mentiin niin että heilahti. Tulin myös rataa ja viimeiset hypyt otin pystyille. 

c. äiti
c. äiti

Hyppäämisestä jäi hyvä maku. Laukka rullasi pirun hyvin, vaihdot olivat iso yllätys ja sain myös esimakua siitä miten nopeasti tuo karvakorva osaa kääntyä laukassa, Kääntyy vaikka pennin päällä jos pyydän ja matka jatkuu sen jälkeen. Rami sai pitkät loppukäynnit, käytiin myös kahlaamassa ja kierrettiin baana ympäri jonka jäkeen pääsi pesulle ja sai syödä hetken vihreää. Koppiin meni taas kerran nätisti kun lähetin sillalta. Kävin matkalla hakemassa Ramille ruokasäkin, tallilla ötökkäloimi niskaan, ruuat valmiiksi ja kotiin.

c. äiti
c. äiti
Käytiin vielä tänään vähän shoppailemassa äidin kanssa. Pyörähdettiin Wahlstenilla, Kärkkäisellä, Finnmarissa sekä Antiikkitukussa. Finnmarilta lähti mukaan kaikkea kivaa ja jos en olisi näin peeaa olisin ostanu varmaan koko paikan tyhjäksi! Rakastan esimerkiksi lasipurkkeja, kyllä olen aavistuksen pimee pääkopastani, mutta niitä on kiva käyttää sisustuksessa! Tykkään poltella paljon tuikkuja joten halusin tuikuille jonkun nätin säilytyspaikan ja no mitä lähti mukaan? Kohtuu iso lasipurkki minkä sain vain täytettyä puolilleen. Hintakin oli vaivaiset 8.90! Oikean puoleinen tuommonen malja oli mallina ja siinä oli vettä sisällä, nuo tekokukkaset ja kynttilä. Taisin rakastua? Hinta taisi olli 9,80 joten no kyllä se vaan lähti mukaan.


Nyt on aika painua uudelleen suihkuun sekä maalaamaan nukkekotia. Kyllä mua lapsettaa ja pahasti :D No ei totta puhuen meillä on joku 20 vuotta vanha nukkekoti mikä on ollut koko tän ajan puun värinen. Päätin sitten maalata sen ja eilen alotin urakan ja tänään olisi tarkotus maalaa toinen kerros ja jos kerkiän niin ikkunan pielet maalaan valkosella. Sitten olisi enään katon maalaus ja siitähän tulee yllättäen musta. Pitää räppästä kuva kunhan on valmis. Ja huomisen eväätkin vois väkertää valmiiksi? Nyt on taas kiva syödä salaatteja kun ei oikeen lämmin ruoka uppoa. Salaatissa pitää olla ehdottomasti juustoa, mitä enemmän sen parempi ja kirsikat on niin nams! Tosin tänään en saa laitettua kirsikoita, itkupotkuraivari... Adios! Ens kerralla yritän esitellä Ramin uudet kamppeet mitä oon nyt taas bongaillu. Hupsista ;)

Kysymys! Miten teillä pärjätään tän kuumuuden kanssa?



4 kommenttia:

  1. Kiva kuulla teijän kuulumisia :)
    Tää lämpö on kyllä viimein ihanaa, pitänee nyt nauttia ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva et joku edes lukee näitä raapustuksia :) kieltämättä tykkään lämmöstä paitsi silloin jos pelkästään varjossa on +28 astetta :D ehkä pitää vaan taas tottua kylmien ilmojen jälkee lämpimään ;)

      Poista
  2. Kiva ku oot alkanu postailee useemmi :) Rami on magee lämppäri vaikka ei yhtään näytäkää lv:ltä. Kiva ku oot alkanu saamaa uusii kuviiki!

    VastaaPoista