maanantai 12. toukokuuta 2014

päivät kuluu viikot vierii, piirrän merkin almanakkaan jos tänne kuuluu, sen tuntee

Kuvapläjäys tiedossa joten enjooy! Iso kiitos kuvista Miralle & Empulle! Eli kaikki kuvat likkojen käsialaa ellei toisin mainita. :) Kuvia räpsittiin kahden kameran voimin joten tuollahan ne ovat vähän sekaisin, yrittäkää kestää ja selvitä.
Lopultakin kerkiin asettaa ison ahterini koneen äärelle, takana on kevyt 11 tunnin tallipäivä mistä en voi kyllä valittaa yhtään. Jäätävä päänsärky seurana kun kerkisin vasta tunti sitten syömään ensimmäisen kerran joten no todella fiksua lähtea aamulla liikenteeseen syömättä mitään.

c. minä
Perjantainahan korkattiin hyppykausi kauheessa vesisateessa! Oltiin sovittu että hypätään toisen tallilaisen kanssa vaikka ilma oli loppupeleissä aivan syvältä. Itekin kastuin ihan läpimäräksi joten plääh! Ramillahan tein suht ison kuolain muutoksen edelliseen verrattuna ja tulin siihen tulokseen että osuin ainakin jotenkin nappiin. Rami on sileällä mentäessä todella herkkä ja vetää pienestäkin asiasta jyvän sieraimeen. Hypätessä / muuten kuumetessaan muuttuu äärimmäisen vahvaksi eikä mikään pidäte mene ns. perus kuolaimilla läpi. Nyt laitoin suuhun pelhamin minkä hyväksyi hyvin ja ruuna toimi hyvin! Oon tupannut olemaan kovia kuolaimia vastaan, mutta kun puhutaan omasta turvallisuudesta haluun myös että hevonen pysähtyy kun tarve vaatii. Juttelin asiasta tänään erään hevosihmisen kanssa ja selitin saman eli muuten herkkä, kuumetessaan äärimmäisen vahva ja tultiin siihen tulokseen että kyllä se oma turvallisuus menee kaiken edelle ja onhan se ehkä parempi saada hevonenkin pysähtymään jos tilanne vaatii ettei sitten myöskään hevoselle satu mitään. Pari kertaa olen mennyt nyt ja hain kolmipala version pelhamista, koska nivel ei sovi Ramille matalan kitalaen takia.

Mutta siis tosiaan perjantaina hypättiin yksittäistä ristikkoa. Ramilla otin viisi hyppyä kun halusin vaan pitkän tauon jälkeen ottaan jokusen hypyn ja katsoa miten meitin käy. Tallikaveri hyppäsi ensin ja Rami seisoi sen aikaa kiltisti puomissa heinää syöden jonka jälkeen itse selkään ja verkkailemaan. Ristikon korkeus oli keskeltä arviolta 45-50 cm, Rami oli ainakin ihan tohkeissaan koko asiasta. Sateisen sään takia kuvatkaan eivät onnistuneet, mutta saatiin edes joku todiste! :D

c. Heidi
Lauantaina piti olla satulansovitus, sovittajan tullessa kipeäksi päätettiin siirtää ajankohtaa tarkemmin sopimatta. Aamulla kävin heittämässä hevoset ulos, siivosin karsinoita minkä kerkisin ennen töihin lähtöä ja töiden jälkeen tulin jatkamaan hommia ja kävin Ramin selässä pyörähtämässä ilman satulaa. Toimi oikein kivasti, ihanan herkkä ratsastaa ja malttoi työskennellä huonosta pohjasta huolimatta. Käytiin vielä kävelemässä alku- ja loppukäynnit tiellä.
Meillä vietettiin lauantaina jo äitienpäivää joten loppuilta meni perheen kanssa hyvän ruuan ja tietty seuran parissa. Ite vetelin sikeitä jossakin vaiheessa sohvalla potkien tavaroita samalla lattialle. Vähän väsytti kun olin herännyt siinä puoli seiskan aikoihin?

Tänään olikin sitten ohjelmaa koko päivälle, jessus! Tosiaan oon heränny tänään seitsemän jälkeen, mennyt tekemään aautallin, pakannut traileria ja käynyt pikaisesti asioilla eli äidin kanssa käytiin ostamassa meille raivaussaha! Eilen sovittiin satulansovittajan kanssa, että hän tulee tänään ennen kun lähden kentälle hyppäämään ja sovittiin 12.00 mikä venähtikin 12.30.
Meille tuli Tiina satula-auton kanssa ja alettiin vähän katsastelemaan Ramille uutta penkkiä. Ensin Tiina otti Ramista vähän mittoja jonka jälkeen sovitti meidän tämän hetkiset penkit. Koulupenkkihän on aivan mahtava ja sanoikin sen olevan todella hyvä ja juuri tälle sopiva. Katsottiin sitten toppauksia missä saattaa "ongelma" piileä toivon mukaan. Takaa olivat toppaukset valuneet keskelle satulaa ja edestä vähän painuneet. Joten koulupenkki topataan ensiksi, jos se ei siitä huolimatta ala sopimaan meille tulee testaukseen varmaankin prestigen koulupenkki mitä sovitettiin Ramille ja se sopi hyvin!


Sitten yleispenkin vuoro. Sanoin sitten, että haluan estesatulan kun mitä teen loppupeleissä yleissatulalla kun omistan koulupenkin. Ramin selkään kokeiltiin muutamaa eri satulaa ja lopulta testasin sydneyn. Satula oli kiva istua ja Rami liikkui kivasti alla. Tämä satula sitten jäi meille kokeiluun ja sain sen heti kunnon koeajoon. Tiina otti vanhan penkkimme vaihdossa ja otti samalla koulupenkin toppaukseen jonka saan sitten myöhemmin kokeiluun miten homma lähtee pelittämään. Tykkäsin Tiinasta todella paljon ja tulen jatkossa kääntymään hänen puoleensa.

Olin tosiaan varannut kolmelta meille kentän ja sain houkuteltua meille vielä kuvaajatkin paikalle, kiitti tytsyt ku viitsitte seistä kentän laidalla!
Rami sai ensimmäisen slaagin ensimmäisen puolen kierroksen jälkeen kun kentän vieressä olevassa kahluu altaassa oli joku pirun sorsa joka juuri kohdalla lähti lentoon ja Ramihan yllättäen pelästyi, pyöri hetken paikallaan jonka jälkeen mentiin niin pörheänä ohitse ja rentoutumisesta ei tietoakaan. Lopulta aloin ravailemaan Ramin kanssa, ruunan sai kivasti kuulolle ja otettiin laukkaa kumpaankin suuntaan. Ensiksi menin kummallakin pääty-ympyrällä olevaa kavalettia. Rami kerkisi tässä jo keräämään mielettömän paljon kierroksia ja siltä meno näyttikin! Välillä tarjottiin ristilaukkaa, mutta fiksu ruuna kun on osaa vaihtaa itse ristilaukalta oikeaksi laukaksi. Aina osannut ilman opettamista mistä oon aika ylpee.



Ensiksi hypättiin ihan suosiolla ristikkoa. Ite aloin vähä jänskättämään hyppäämistä, himmailin ihan liikaa esteille vaikka pitäisi luottaa Ramiin ja antaa mennä. Vedotaan vaikka 10 kk hyppytaukoon mikä meillä oli, epävarmuus iskee vaikka ruuna on hirmu varman tuntuinen, mutta muuttui myös epävarmaksi kun olin ite epävarma. Treeniä treeniä! Laukka oli tänään jopa yllättävän hyvää, oikeassa kierroksessa alkoi saamaan takakoipia huippu hyvin (koskaan saanut noin hyvin omalla perstuntumalla) ja sai oikeesti fiilistellä sitä pientä hetkee.
Lopulta esteet nostettiin samaan korkeuteen missä ne olivatkin kun tultiin kentälle. Olisikohan korkeus ollut 50 tai 60 cm, otin jonkun verran hyppyjä kun halusin saada hyvät hypyt kun ite säädin ihan liikaa. Rami tuli usein tosi lähelle ja lopussa alkoi vetämään esteitä alas kun väsähti. Kotona Rami jänskätti koko sen ajan kun satuloita sovitettiin ja ennen koppiin laittoa tärisi käytävällä, väsytti ittensä siinä oikeastaan. Lopulta saatiin hyvät hypyt loppuun joten loppuravit pitkin ohjin jonka jälkeen vähän kahlaamaan ja baanalla loppukäynnit. Tallissa pesin Ramin, kylmäsin jalat ja raahasin kamppeita koppiin Ramin odottaessa kiltisti pesarissa.

Päivän treeniin oon tosi tyytyväinen vaikka omassa ratsastuksessa on tos paljon parannettavaa! Jotenkaa saanu kunnon tatsia hyppäämiseen koko aikana, sitten vielä kun yllättäen persiin alla on aivan vieras penkki ei saa siihenkään sellaista kunnon tuntumaa vielä. Ehkä parin kerran jälkeen alkaa jo tottumaan. Rami suoritti oman osuutensa tosi hyvin enkä voi moittia ruunaa yhtään. Omat kämmäykset olivat koko ajan se ongelma, mutta kaipa se siitä korjaantuu taas. Olisi kiva päästä estevalmennuksiin pitkästä aikaa! Haluisin korjata esteillä monen monta ongelmaa ja mietinkin yhtä valmentajaa tässä lähellä, 10 km ajomatka tallilta, mutta pitää vähän katsella tilannetta ja saada eka joku tatsi hommaan.

Siihen asti yritetään pysyä selässä ja jatkaa treenejä ja kehitellä lihaksia lisää. ;)














4 kommenttia:

  1. Hienostihan teillä loppujen lopuks meni Raimon pienoisesta kuumumisesta huolimatta! :D
    Ei tarvittu ees ambulanssia ;DD

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha thänks :D meil oliki astetta paremmat tukijoukot mukana ;D

      Poista
  2. Eikö olis kätevää ensin testata tyyliin vaikka olympiaa, baucheria tai gägiä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olympia löytyy ja sitä käytinkin kun käytiin sänkkärillä sillä tuloksella et vietiin märän rätin tyyliin jossakin välissä. Baucheri pitäis olla kolmipalana ja se pitäis sitte tilata esim hööksistä siinä vaiheessa.

      Poista