torstai 8. toukokuuta 2014

ei pahalla mut karismaa ei rahalla saa

Muutama kuva vielä lisää tiistailta nyt kun kerkisi jopa "ajan" kanssa käymään läpi. Seuraavan päivityksen saattekin vasta ensi viikolla ja toivottavasti siinä vaiheessa on paljon kuvia sekä muitakin uusia juttuja! Meinasin saada eilen muutes slaagin kun menin tallille. Tallille tullessa katselin kun Rami makasi tarhassa, en oo koskaan nähny +7 vuoden aikana Ramin makoilevan, laitumella kyllä aamuisin. Tarhan kohdalla bongasin sitten Ramin ja ruunan uuden kaverin eli vuotiaan putte orin makaavan lähes kyljekkäin lempeän jätin pitäessä vahtia. Hyvä etten ojaan ajanut. Rami oli näköjään päivänokosilla ollut päästä ja kaulasta päätellen kun oli toiselta puolelta aivan heinässä. Harmi kun en kerennyt kuvaa nappaamaan, se olisi pitänyt saada ikuistettua.

Eilen ratsastelin Ramilla kentällä ihan perus työstöä pikemminkin. Alussa Rami oli tosi vahva edestä ja roikkui ohjien varassa. Tein paljon siirtymiä eli käynti-ravi sekä seis-ravi tuloksetta. Yritettiin pohkeenväistöillä vähän herkistellä ja keventää ruunaa, tuloksetta. Rami kävi koko alkuratsastuksen turhankin ylikierroksilla joten lopulta päädyin laukkaamaan. Oikealle teki taas kivoja nostoja, nosti kaikessa rauhassa ilman kiihdytyksiä. Tein sen verran havaintoa, että Rami kaatuu oikeaan kierrokseen, mutta vasempaan paljon vähemmän. Eli korjattavaa! Varjoa hyödyntäen katsastelin vähän laukan laatua vaikka oman persiin alle tunsin minkälaista se on, mutta halusin vähän katsoa miten takakoivet tulevat ja kyllä siellä se kolmitahtisuus löytyy.


Vasemmalle keskusteltiin nostoje suhteen ja loppupeleissä Rami sai laukata niin paljon kun jaksoi kunnes itse tiputti raville. Sen jälkeen allani olikin äärimmäisen kevyt ja herkkä hevonen! Pitää siis alkaa tekemään Ramin kanssa laukkaverkkoja, ilmeisestikin Rami kerää hirveästi paineita alkuraveissa jonka takia ei malta keskittyä vaan vasta laukkaamisen jälkeen on saanut purettua turhan energian pois ja jaksaa keskittyä. Loppukäynnit tehtiin laitsoja kierrellen sekä käytiin yhdellä hiekkatiellä minne pääsin viimeisen lohkon päästä. Ramia vähän jänskätti, mutta meni oikein nätisti kuitenkin. Puomilla seisoi tyytyväistäkin tyytyväisempi ja hikinen pieni hevonen.

Tänään töissä ollessani katselin koko päivän harmaata ulkoilmaa ja manasin itekseni. Perkule kun sataa! Onneksi Ramilla on saderatsastusloimi vaikka tarkoituksena olisi ostaa sellainen missä ei ole satulalle omaa aukkoa. Tämän hetkisessä on kun tarvitsin semmoisen. Mutta pitää katsastella mistä löydän semmoisen kivan. Suosituksia?
Laiskuuttani en jaksanut iskeä satulaa selkään enkä juuri puunattuja suitsia. Loimi selkään, naru ohjiksi ja selkään. Eilinen laukkailu on tehnyt tehtävänsä ja Rami liikkui rennosti ja tarjosi isoa liikettä koko ajan. Turhaa sitä tappamaan liikettä joten siinähän ravaili päristen. Asettui mukavasti, pyöristyi heti alla kun sain oman istunnan tasapainoon. Voi vitsi mikä fiilis! Tehtiin taka- ja etuosakäännöksiä jotka sujuivat paremmin kun normi varustuksen kera.

Maanantaille on varattu kenttä siinä toivossa että pääsen hyppelemään vähän paremmin. Katsotaan pitääkö ambulanssi soittaa paikalle haha :D! Ensi viikkoon !

koska puomit syövät pieniä hevosia. 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti