tiistai 6. toukokuuta 2014

Tai ois edes airot ni soudetaan

Viikko on jälleen takana ja oikeesti meiltä ei oo kummosia kuulumisia tiedossa, kuvia kylläkin! Tällä viikolla on luvassa pariin otteeseen uusia kuvia, toivottavasti kelpuutatte.

Tosiaan Ramillahan oli hammaslääkäri ja rokotus keskiviikkona. Itse olin töissä ja lopulta tallilta soitettiin ja kerrottiin tilanne. Eläinlääkäri oli tutkinut Ramin pikaisesti, siis ihan pelkkä yleistarkastus jonka jälkeen rokotus ja raspaus. Takaa oli löytynyt piikkejä, mutta myös etuhampaista oli löytynyt jotain mitä edes tallilainen ei muistanut. Eläinlääkäri oli ihmetellyt että miksi tänne on jätetty tämmöisiä, raspannut jonka jälkeen taputtanut Ramia ja todennut kuinka reipas poika se on.



Rami sai siis perjantaihin asti vapaata ja loppupeleissä kiipesin itse selkään ihan kokeilemaan miltä Rami tuntuu. Oli paljon parempi suusta ehdottomasti ja nyt tukeutui vasempaan ohjaan pitkästä aikaa ja asettui kun pyysin. Menin todella kevyesti, pääosin vain kävelin ja tehtiin pohkeenväistöjä missä oon vihdoinki saanu jonkunlaisen tuntuman. Erävoitto Tinttu vs. pohkeenväistö ;D

Sen jälkeen Rami on joutunut olemaan omien töiden takia olemaan vapaalla. Lauantaina kerkesin vain käymään laittamassa ruuat ja sunnuntaina olin vasta seitsemän jälkeen tallilla enkä edes kummoisessa vaatetuksessa joten olisin jäätynyt pystyyn jos olisin selkään kiivennyt. Ramille tämmöset lunkit päivät sopii oikeen hyvin. Toisaalta "lomailu" tekee hyvää ja kesälläkin olen päättänyt antaa Ramille kokonaisen viikon aivan vapaata niin saa laiduntaa kaikessa rauhassa. Sitten on taas hyvä jatkaa hommia.

Eilen sitten olikin juoksutuspäivä ja mietin kyllä pariin otteeseen kuinkahan lennokas se mahtaa olla. Lennokkaasta kaukana, vetelä pieni laiskiainen enemmänkin :D Rami ravasi ihan tyytyväisenä ja laittelin sitten kaksi puomia 3,5 metrin välillä. Aluksi puomit olivat niiin pelottavia ettei tosikaan, mutta lopulta meni ylitse ja vähän piristyi. Jonkun ajan kuluttua tein pienen ristikon mikä tuottikin aluksi ongelmia. Rami kielteli sille ties kuinka monta kertaa kunnes pienen komennuksen jälkeen menikin yli. Oikeaan kierrokseen sama ongelma jatkui, ei mennyt edes lähelle. Siinä sitten omistaja pääsi hyppäämään kahteen otteeseen itse esteen yli jonka jälkeen Rami hyppäsi todella kiltisti. Ei liiotelluy missään hypyssä eikä sinkoillut yhtään.

sumee mut hei poni on hieno <3
Tänään mulla on vapaapäivä jonka onnistuin kylläkin tunkemaan ihan täyteen ohjelmaan. Oon aika taidokas tässä. Mutta siis joo ensin tilasin Ramille suitset Hevarilta ja lupaan esitellä ne kun saan ne jossakin vaiheessa. Hinta ei ollut paha joten kyllähän tuonne vielä yhdet suitset mahtuvat roikkumaan.
Äiti lähti mukaan tallille ja sain tyrkättyä kameran kouraan ja saldo on vajaa 200 kuvaa. 
Tuulinen keli ei lupaa yleensä hyvää ja ensimmäinen säpsyminen saatiin ekan kierroksen jälkeen jo. Halusin tänään saada Ramin ravissa ja käynnissä läpi, mutta ei ollut kyllä paras ratsastus tänään. Ihan kohtuullinen sanotaan näin. Jäätävä tuoli-istunta itkettää edelleen allekirjoittanutta.
Rami oli aika vahva tänään, innostui ravatessa kun sai ravata pidemmän matkan suoraan oli aivan täpinöissään. Sain tehdä paljon nopeita pidätteitä saadakseni ruunaa edes vähän kuulolle. Oma istunta heitti tänään jonkun verran joten en voi hevosta toisaalta moittia kun kuski ei saanut itseään riittävän hyvään tasapainoon ja Rami reagoi siihen heti.
Lopussa tehtiin käynnissä siis tosiaan pohkeenväistöjä vähäsen sekä takaosakäännöstä mikä levisi pahasti ja ei ollut todellakaan tyylipuhdas, mutta hyvä se on vähän muistella miten se menee ja satulan kanssa panostaa asiaan oikeen kunnolla. 

Perjantaina olisi vuoden ensimmäiset hypyt otettava ja ensi viikolle voisi yrittää varata kentän ja lähteä hyppäämään vähän paremmin! Ja luvassa on silloinkin kuvia tai ainakin raahaan kameran tallille ja toivon, että saan uusia kuvia. Sovittiin toisen tallilaisen kanssa kun toinen hyppää toinen nostelee tippuneita puomeja ja räpsii kuvia. Sitä odotellessa! Kaikki kuvat äidin käsialaa :)








2 kommenttia:

  1. jos on kuvia melkein 200, miksi kuvia on vain 4? :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Löytyy lisääkin julkaisukelpoisia otoksia kunhan vähän käsittelee niitä :) mut on joukossa paljo niitäkin missä hevosen jalat on ihan solmussa niin niitä en viitsi lisäillä.

      Poista