keskiviikko 9. huhtikuuta 2014

You're the only one who knows that

Arki jatkuu keväisissä tunnelmissa, kai se kesäkin sieltä joskus saapuu. Päivät menevät töiden parissa sekä tietty Ramin luokse kurvaan aina töiden jälkeen, liikutan milloin mitenkin ja viikonloput sitten vietänkin miehen seurassa jonka sain suostuteltua lauantaina tallille ja kiltisti tuli katsomaan Ramia. Haha kyllä tää tästä ;)

Ramin uusi hieno loimi

Rami on päässyt liikkumaan tosi paljon ilman satulaa ihan jo sen takia ettei koulupenkki ole käytössä ja oon niin laiska menemään meitin yleispenkillä, ohjaa niin jäätävään tuoli-istuntaan etten tykkää mennä sillä koulua yhtään. Hikitreenit ollaan saatu ilman penkkiäkin loistavasti ja miljoonan oivalluksen kera!

Lopulta oon saanut omankin istunnan kohtuulliseksi vaikka se ei kehuttava omaan makuun vielä olekaan. Rami on liikkunut mielettömän hyvin ja pystyn joka kerta ratsastamaan pidempää pätkää korkeammassakin muodossa jonka jälkeen venytetään alas ja sitten taas hetkeksi ylös. Tarkoituksella tullut ratsastettua isompaakin liikettä ettei koko homma mene himmailuksi ja hyvin tuosta otuksesta liikettä irtoaa. 

Maanantaina päätin kokeilla aivan erilaista verkkaa mitä aikaisemmin. Eli pitkät alkukäynnit missä työstettiin väistöjä sekä myöhemmin jatkettiin avojen parissa ihan muistelun vuoksi vain. Alkukäyntien jälkeen lähdettiinkin laukkailemaan. What? Rami sai laukata reippaasti ja itse keikuin kevyessä istunnassa ihan suosiolla. Satulaan istuessa Rami alkoi haparoimaan ja rikkoi heti raville joten kevyt istunta toimi paremmin ja vasta ensimmäisen laukkaosuuden lopussa sain jo istua satulassa ja pyytää ruunaa eteenpäin. Pitkät välikäynnit jonka jälkeen jatkettiin vasempaan kierrokseen joka on oman laiskuuteni takia ollut paljon heikompi. Nostoissa oli sanomista, mutta saatiin laukka alle. Rami oli aivan täpinöissään tämän jälkeen joten pitkien välikäyntien jälkeen jatkettiin ihan ravissa. Tässä vaiheessa Rami oli jo väsähtänyt joten en vaatinut mitään kummempaa, kunhan pyöristyy ja löydetään oikea tahti ja tempo raviin. Eteen-alas ratsastusta keventäen ja pitkät loppukäynnit isojen kiitosten kera. Katsojiakin oli pari kappaletta jotka katsoivat Ramin vauhtia ja sitä miten pysyn selässä. Haha :D

Eilen kurvasin tallille ennen töihin menoa kun Ramin "laumaan" päästettiin uusi hevonen. Tai ei se uusi ole vaan tuossa porukassa uusi. Ramillahan on 3 shettiskaveria sunnuntaista lähtien kun yksi tarhakaveri lähti ikivihreille laitumille. Nyt seuraksi tuli astetta isompi ruuna; säkäkorkeus huitelee arviolta 170 cm, kavion koko 4-5 ja painaa varmaan 300-400 kg enemmän kuin Rami (Raipe painaa 500 kg) ja pään koko X-full. Kyllä sitä siinä aamulla katsoin kun uusi kaveri tuli stepaten portille ja tarhaan päästyään ravaili oikein näyttävästi. Muutama vinkaisu ja kaviolla huitaisu näiden kahden ison jätkän välillä ja se oli siinä. Hyvin mielin lähdin töihin kun mitään ongelmaa ei ollut. 
Töistä tultuani kurvasin tallille ja kyytiin kapusin ilman satulaa jälleen kerran tarkoituksena pitää kevyempi päivä. Käytiin pelkästään käynti ja ravi läpi, Rami liikkui kivasti jälleen kerran ja pääsin kunnolla ratsastamaan eteen-alas. Loppukäynnit käveltiin toisen ratsukon kanssa, käytiin laitumilla kävelemässä ja juteltiin samalla niitä ja näitä. Kesän projektina meillä on totuttaa Rami uudestaan tiellä liikkumiseen ja siihen, että autot voivat tulla ohitse ettei sitä tarvitse pelätä. On jo tehty sotasuunnitelmat miten lähdetään totuttamaan ja mitä hevosia käytetään apuna.

kuule mamma kyl mä oikeesti osaan

Tänään vietin vapaapäivää joten kurvasin kahdentoista aikaan jo tallille liikuttamaan Ramia.Tarkoitus oli ajaa, mutta päädyinkin sänkkärille baanattamaan. Tallimme omistaja kävi Ramin selän nopeasti läpi kun pyysin ja sovittiin huomiseksi hieronta kun on kireyttä. Puoli vuotta ollaan pärjättykin mikä on harvinaista herkkua! Tultiin siihen tulokseen että nyt tuo päästeleminen voisi tehdä Ramille hyvää kun pääsee venyttämään itseään kunnolla ja sinnehän karautettiin. Varustuksena olympiat edelleen, tällä kertaa iskin deltaohjat kiinni kun kahdella ohjalla säätäminen oli jotenkin muka vaikeaa.
Aluksi Rami sai kävellä pitkään ja ruuna oli selkeästi tohkeissaan. Ravailtiin jonkun aikaa jonka jälkeen annoin ruunan laukata mielin määrin. Otettiin kunnon spurttiakin välillä ja nautin vaan menosta. Otin joitakin siirtymiäkin ja saatiin yksi super hieno nosto, rennosta ravista rento laukka mikä yllätti totaalisesti. Lopuksi ravattiin aivan pitkin ohjin vaikka Rami yritti pari kertaa lähteä laukkaamaan kaikesta huolimatta. Loppupeleissä ratsastuksen jälkeen puomilla seisoi väsynyt, mutta sitäkin tyytyväisempi hevonen.

Mahdollista kisakalenteria ei olla edes oikeastaan suunniteltu. Kyllä tuossa jo katsoin yhtiä kisoja minne voisi mennä C:n kokeilemaan miten se menee. Radathan ovat kirjaimellisesti kusseet sen takia kun osaamaton kuski (eli allekirjoittanut) jättää ruunan yksin radalle, unohtaa kerätä narut käsiin ja pitää jalan lähellä. Valmennuksiin pitäisi päästä jossakin vaiheessa katsomaan meidän virheet sekä kentälle pitäisi päästä jossakin välissä. Tänään kävin moikkaamassa porukkaa meitin vanhalla tallilla ja alustavasti kyselin kentän vuokraa niin päästäisiin reenaamaan. Mutta sen näkee sitten miten hommat lähtevät rullaamaan ja miten saadaan laukka toimimaan jälleen kerran. Toivottavasti jossakin välissä saisi uusia kuvia, kuvaaja vaan uupuu pläääh. Näkyillään toivottavasti uusien kuvien toivossa!

6 kommenttia:

  1. Hei tulkaa Ramin kans KumRalle kisoihin! :D http://www.kumpumaki.fi/?p=613 jos ei nyt pääsiäisenä vielä nii kesäkuussa sitte :)

    VastaaPoista
  2. Ompas hieno loimi! ;) ja kiva kuulla että teillä menee hyvin :)
    t: e

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha Raipe kiittää ;) tulkaa ihmees jossaki vaiheessa moikkaamaan ku kelit lämpenee ja miten kerkiitte!

      Poista
  3. Juu tullaan ottamaan lisää totilas-kuvia ;)

    VastaaPoista