torstai 3. huhtikuuta 2014

paluu karuun arkeen

Lomat on lusittu ja karu arki tuli vastaan. Tai empä siitä karusta loppupeleissä tiedä? Loma tuli tarpeeseen ja olisin voinut olla vaikka toisenkin viikon heti perään. Ei tarvitsisi lentää joka paikkaan joka päivä vaan saisi ottaa lunkistikin. Käytiin vähän hiihtämässä, toki piti päästä ratsastamaankin, kelkkailtiin, lasketeltiin ja tuli sitä käytyä vähän tanssimassakin sekä J. Karjalaisen keikalla. Keikka oli kieltämättä hyvä vaikka en edes kuuntele Karjalaisen musiikkia. :D
Ihan ensiksi pakko kirjoittaa että meillä tuli Ramin kanssa 6 vuotta täyteen 29.3! Hurjaa kuinka kauan tuo karvakorva on ollut jo omana.
Tosiaan ratsastamaan piti päästä ja lähdimmekin 2 tunnnin vaellukselle ja porukan kokeneimpana sain alleni ihan kohtuu kokoisen lv ruunan Kiksun? Vauhtia ei ainakaan uupunut tältä reissulta ja oli se hurjaa laukata lumisilla poluilla, yhdessä kohtaa lumi oli tuiskuttanut polun näkyvistä joten osuttiin sitten ratsuni kanssa hiukan harhaan. Voitte kuvitella tilanteen? Eipä siinä hevonen hetken pohti miten pääsee kampeamaan itsensä ylös ja jatkoi rauhallisesti matkaa. Mielettömiä! Rami olisi saanut tuossa vaiheessa halvauksen kun humahtaisi hankeen.

hieno ratsuni !

Tosiaan yhtenä päivänä käytiin laskettelemassa, tuuli oli aivan järkyttävä ja kyllä siinä vähän pelotti kun tultiin alas mustaa rinnettä ja koko rinne aivan jäässä. Pariin otteeseen jouduin miettimään miten tässä käy kun vedin aivan sivuun, mutta luisuin alaspäin kaikesta huolimatta. Välillä tuuli pyyhkäisi sen verran hyvin, että kaartaessa meinasin mennä nurin ja vauhti kiihtyi vähän turhankin paljon. Ei siinä hengissä sentään selvittiin siitäkin reissusta.

Torstaina vuokrattiin kelkat, tarkoituksena kivuta Ylläkselle, mutta päädyttiinkin Kuertunturille. Luvassa oli mielettömiä maisemia sekä paleltumista. Tunturille kapuaminen moottorikelkoilla kakspäällä oli ehkä pelottavinta, välillä oli jyrkempiä kohtia mistä päästiin sentään suht helposti. Alastulo taisi olla vielä hirveämpää kun kiipeäminen :D Haha kyllä sen kuuli kun huusi pariin otteeseen.




Hupi loppuu aikanaan ja kotona oltiin lauantai-sunnuntai välisenä yönä, piti vielä ajaa kotiinkin bussimatkan jälkeen. Onneksi pystyn nukkumaan hyvin bussissa vaikka olikin aika tuskaista tällä kertaa. Olin aivan jumissa joka paikasta, huono olo koko matkan niin ei nyt ole kovinkaan hauskaa matkustaa. 
Sunnutnaina kävin tallilla harjailemassa ja hemmottelemassa Ramia jonka jälkeen suuntasinkin miehen luokse yöksi ja maanantaina piti sitten lähteä sieltä töihin. Hyvinhän se onnistui vaikka piti herätä puoli seitsemältä, ekan kerran herättiin puoli neljältä miehen lähtiessä töihin jonka jälkeen jäin hetkeksi nukkumaan.

Rami on liikkunut loman jälkeen joitakin kertoja, yllättävän fiksu on ollut kaikesta huolimatta. On menty satulan kanssa, juoksutettu ja samalla ruuna sai mennä puomien ylitse mikä oli todella jännää puuhaa sekä tänään ratsastin ilman satulaa. Paikoitellen aivan super hieno ja sitten yllättäen keksi jonkun mörön ja sinkosi. Olihan siitä kenttämme vieressä rekka joka haki viljaa, mutta eipä tuo siitä välittänyt noin kummemmin. Rami kulki kivan ryhdikkäästi ja liikkui isosti, malttoi kuunnella ja sain haluamani asian läpi: rentous säilyy vaikka mitä jännää olisi. Iso, nopea pidäte yleensä auttoi kun keskittyminen herpaantui jonka jälkeen oli kiva jatkaa työskentelyä. Ratsastuksen jälkeen Rami pääsi takaisin tarhaan ja kävin juttelemassa kengittäjän kanssa joka iski Ramin irtokengän takaisin ja maksoin sen samalla.
Tiistaina meillä kävi oma kengittäjä vähän laittamassa kavioita kondikseen ja ensi kerralla saadaankin rollerit taakse! Jes jes ootan ihan innolla onko siitä meille apua. Eläinlääkäri on määrännyt Ramille rollerin joten nyt vihdoinkin saadaan se jätkälle.

Satulansovittajalla laitoin eilen sähköpostia ja tänään tuli vastaus. Huisia! Laitoin Ramista kuvat eli edestä, yläviistosta että näkee selän sekä sivukuvan. Vastauksena tuli että hevosella on hankala selkä, mutta kyllä siihen joku ratkaisu löydetään. Ihan tiedossahan tuo on, että Ramille on hankalaa löytää satulaa, mutta toivottavasti löydetään satula mikä ei pyöri selässä. Voi olla että parin viikon sisällä pääsee sovittamaan satuloita joten odotan innolla. 
Muuten elellään normi elämää, ei sen ihmeempää tällä hetkellä. Viikonloppu menee miehes seurassa meillä, pitää käydä ostoksilla sekä tuttuja moikkaamassa ja tietty Ramia liikutella. Palaillaan!

mä haluun tämmösen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti