maanantai 28. huhtikuuta 2014

Tää on kaunis päivä, mä oon sopivasti onnellinen

Kuvapäivitystä tiedossa! Tänään suunnattiin edelliselle tallillemme vähän kentälle pyörimään, vieläkin on hyvä fiilis päivän menosta kieltämättä! Kiitos Heidille kuvista!



Aluksi hiukan huoletti oma selkä joka eilen oli sen verran kipeä, että käveleminen, makaaminen ja muu liikkuminen sattui aivan sairaan paljon. Ilmeisestikin otti nokkiinsa lauantaista kun seisoin viitisen tuntia töissä. Lauantai iltana aloin jo pientä kipua tuntemaan, mutta vasta sunnuntai aamuna se pamahti kunnolla. Turhauduin viimisen päälle siitä kun en pystynyt tekemään mitään joten se päivä meni tiuskimiseksi.

Tänään olin vapallaa joten aamun aloitin aamutallin merkeissä, hevoset ulos, karsinoiden siivous, ruokien laitto, vesien kantoa ja sitä rataa. Pikainen kotona poikkeaminen, trailerin koppaseminen kyytiin jonka jälkeen takaisin tallille. Ihana tallikaveri lupautui lähtemään henkiseksi tueksi joten treffattiin tallilla ja kahden jälkeen lähdettiin ajamaan. Ramikin oli helppo lastata, yritti kerran ohi jonka jälkeen heilautin narulla kylkeä kohti jonka jälkeen pystyin sillalla heittämään Ramille narun kaulalle ja ruuna käveli koppiin. Jestas mikä tota eläintä vaivaa! :D
Perillä laitettiin Rami pikaisesti kuntoon jonka jälkeen talutin ruunan kentälle. Odotin kaikenmaailman kyttäily ja säpsymistä, pyh pah sanon minä! Rami käyttäytyi äärimmäisen fiksusti mikä nosti hymyn huulille. Pakko kitistä sen verran että tuo synteettinen penkki on jotain aivan järkyttävää! Ei  minkäänlaisia kunnollisia polvitukia, takakaari lähes onneton minkä takia kuski valuu miten sattuu ja joutuu vähän väliä korjaamaan asentoa oikeaksi. Great!


Tehtiin aika perus ratsastusta, ravissa ratsastelin jonkun verran ympyröitä, vaihdeltiin suuntaa lävistäjällä keskiravien kera niin sai Raminkin paremmin kuulolle ja keveni huomattavasti näiden harjoitusten jälkeen. Tehtiin jokunen raviväistökin missä huomasin unohtaa ratsastaa pohkeella ravia joten lopun voi arvata. Kuitenkin vastasi väistättävään pohkeeseen kumpaankin suuntaan vaikka ollaankin kamppailtu paljon toisen suunnan kanssa mikä on ollut aina vaikea kummallekin. Tai siis kuskille, ei hevoselle.


voi että mikä ryhti!
Ihan itkettää tuo ylempi kuva ratsastajan osalta. Tuossa syy miksi en tuolla penkillä mene ellei ole pakko. Hevosta en voi moittia mitenkään! Oli jopa ilo ratsastaa pitkästä aikaa ja Rami oli tosi motivoituneen tuntuinen kentällä työskentelyyn. Muutenkaan ei keksinyt kertaakaan mitään kytättävää edes kentällä! Paikoitellen ruuna oli tosi vahva edestä ja vähän venkulan oloinen. Onneksi keskiviikkona eläinlääkäri tulee katsomaan Ramin suun ja samalla iskee rokotteen ruunalle. Epäilen vahvasti, että suussa on piikkejä toisella puolella, mutta sehän selviää keskiviikkona. Ravi toimi tänään todella hyvin vaikka se toimii aina kivasti, mutta tänään se tuntui toimivan paremmin kun pitkään aikaan. 



Laukatessa Rami muuttui tosi vahvaksi edestä minkä varmasti kuvista huomaakin. Kuskikaan ei osaa edes istua penkissä eikä osaa varsinkaan istua suorassa! Kuvista huomasi kuinka killissä oikeasti istunkaan, ihmekään jos hevonen kaatuu sisälle koko ajan kun itse kaadan sitä vielä vähän lisää. Hyvä huomata missä ongelma piilee - satulan päällä tietty! Oma käsi pitäisi saada 100 kertaa rennommaksi ja lopettaa jaloilla puristaminen.

Nostot olivat tänään jopa kohtuullisia, kovaahan mentiin tietty enkä mennyt muulla kuin isolla pääty-ympyrällä. Vähitellen Ramikin uskaltaa rentoutua, hetkittäin mikä on positiivista. Muutama super nostokin tuli, ei ampaistu kovaa eteenpäin vaan jäätiin kuuntelemaan mitä sisäpohje tekee ja laukattiin hissuksiin (lähes paikallaan) eteenpäin. 
Vasemmalle oli myös kivoja nostoja vaikka suunta on kuskille vaikeampi samoin hevoselle vaikka laukka on paljon parempaa tähän kierrokseen. Paras nosto tuli selkeästi pelkällä istunnalla mistä yllätyin totaalisesti. Kyllä tuo osaa oikeasti vaikka ja mitä kunhan selässä istuva mötikkä saisi itsensä jotenkin kondikseen. Välillä otettiin vähän välikäyntejä ja hengähdettiin jonka jälkeen jatkettiin vähän laukkaamisen parissa. Loppuraveissa Rami oli sitä mieltä että nyt kuule laukataan. Eteen-alas ravissa jonka jälkeen kiitokset, paljon taputuksia ja kehumista.

Sain pestä Ramin vielä tallilla kun olihan tuo "hiukan" hikinen. Koppiin mentiin yhtä hienosti kun kotoa lähtiessä, porkkanoita palkkioksi jonka jälkeen takaisin tallille. Ramille viskasin sadeloimen niskaan, ilma oli viilentynyt ja tuuli puhalsi jonkun verran ja pesty hevonen niin mieluusti takkia niskaan. Päivän saldona hyvä mieli, kivoja kuvia, paljon uutta korjattavaa kuskin osalta sekä maailan hienoin poni! 






Huomenna tarjoan Ramille kevyemmän päivän jonka jälkeen ruuna saakin olla pari päivää vapaalla ja perjantaina selkään kapuaa uusi tuttavuus ja pääsen itsekin uuden hevosen selkään huisia! Vappuna en ole edes kotosalla ja viikonlopulle tarjottiin vähän extra töitä mikä tulee tarpeeseen. Sunnuntaina suuntaan kuvaamaan kisoja vanhalle tallille. Olisihan se ollut kiva osallistua itsekin joku C yrittää, mutta hommataampa vaikka ensin kunnon satula jonka jälkeen voidaan jatkaa reenailua. 

Voi että kun oon ylpee tuosta karvakorvasta 

Mutta hei pitäähän se muistaa että Rami on "paska raato mikä ei osaa edes laukata eikä ole päässyt edes koulurataa läpi seurakisoissa. Halvalla kun ei saa hyvää."

4 kommenttia:

  1. Kiva postaus! Naurahdin tolle vikalle heitolle! :D

    VastaaPoista
  2. Täällä ilmottautuu toinen lukija joka tykkäs postauksesta. Kivoja kuvia ja ite tykkäsin ehdottomasti vikasta! Laukkakuvatki on hienoja kyllä. Nauroin tolle pienel tekstil kirjotetulle heitolle! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha kiva ku tykkäsit! :) tuosta lauseesta osaa jo repiä huumoria ;)

      Poista