keskiviikko 23. huhtikuuta 2014

kaiken luovuttaisin vuoksesi sun

Aurinkoiset ja lämpimät terveiset! Viime postauksesta on suunnilleen viikko ja nyt olis kenties aika vähän päivitellä kuulumisia nyt kun on vihdoinkin aikaa vaikka alakerrassa olisi hirmuisesti tekemistä! Viettelen tänään vapaapäivää töistä joten oon kerennyt jo tekemään vähän pihahommia ja seuraavaksi jatkan sisätiloissa siivoamista ja järkkäilyä. Talon ohi on mennyt jo varmaan 5 pillit päällä ja veikkaan ettei nuo tuohon vielä lopu. Tilannehuoneen mukaan täällä on keskisuuri maastopalo. Jessus :o



Tosiaan elämä rullaa sillä samalla tavalla kun aikasemminkin, Rami on liikkunut ahkerasti pääosin ratsastaen sekä juoksuttaen, yksi kärryilypäiväkin saatiin pidettyä ihme ja kumma! Oon mennyt nyt meidän ekalla satulalla, synteettinen penkki mikä ei pyöri Ramin selässä. Nyt meidän yleispenkkikin pyörii selässä joten pieni epätoivo iski eilen kun ratsastin Ramilla, hevonen on äärimmäisen epätasainen eikä rentoudu kunnolla hetkeksikään. Vasemmalle laukkaaminen oli pakko jättää kokonaan väliin kun satula keikkui niin paljon. Harmittaa, turhauttaa, v-käyrä nousee kummasti kun tuntuu ettei mikään luonnistu.

Perjantaina poikaystävä lähti kiltisti tallille mukaan ja käytiin ajamassa Ramilla. Helpostihan tuo lähtee mukaan ja mielellään lähteekin ja innostui ajopuuhasta! Käytiin kevyesti ajamassa Ramilla sänkkärillä, toimi kuin ajatus kärrien edessä ja oli mielissään lenkin jälkeen. Lauantaina tarjosin vapaan ja sunnuntaina kipusin selkään ja käytiin vähän rallittamassa laitumella turhia höyryjä pois mitä oli taas kertynyt ihan mukavasti.

Tänään kävin tuossa heti yhdentoista jälkeen tallilla, ratsastin tällä kertaa ilman satulaa Ramilla mikä päättyi manaamiseen ja ärräpäiden lentelyyn. Rami toimi muuten kivasti, mutta aivan lopussa en tiedä mitä se näki/kuuli/keksi kun se lähti yllättäen peruuttamaan, hyppäsi pystyyn ja kääntyi samalla ympäri. Siinä vaiheessa kimpaannuin että ihan turhaa tuommonen pelleily on joten palattiin töihin vaikka käveltiin jo loppukäyntejä, rauhallista käyntiä hakien. Ravissa tehtiin sitten pohkeenväistöjä missä tuli selkeä ristiin astuminen sekä työstettiin vielä avoja. Rami vänkäsi vastaan, mutta lopussa sain jo antaa pidempää ohjaa, ratsastaa kulmat rauhallisesti ilman että alla oleva poni yrittää juosta vaan kulman läpi. Tähän oli hyvä lopettaa. Muuten Rami käyttäytyi muuten kivasti, pihalla pörräsi rekka joka kippasi hiekkaa siihen meidän lähelle, Rami vähät välitti eikä lepattavat pressut vieressä olleet edes pelottavia.


Ensi viikon maanantaille varasin meille vanhalta tallilta kentän ellei Rami saa rokotusta ennen sitä. Soitin eilen yhdelle eläinlääkärille joka sanoi että ei liiku ainakaan pariin viikkoon tällä suunnalla joten siinä sitten mietin kenelle alan soittelemaan. Onneksi asia tuli parin yksärin kanssa puheeksi ja toinen yksäreistä lupasi soittaa eräälle eläinlääkärille joka tulee hoitamaan heidän toisen hevosen siihen vähän matkan päähän lähiaikoina. Samalla katsotaan kyllä hampaat miltä ne näyttävät. Tarkoitus oli siirtää rokotusta paljon aikaisemmaksi, ehkä ensi vuonna muistan tilata eläinlääkärin joskus helmi-maaliskuussa niin saadaan aikaistettua rokotusta.

Mutta nyt on pakko jatkaa muuta puuhastelua. Näin upeeta ilmaa ei ihan viitsi käyttää datailuun vaikka blogi kaipaisi pientä pintaremonttia. Mulla ois ihan liikaa virtaa laitella pihaa ja päästä tekemään sisälläkin jo jotain pientä tai mieluusti isompaa remonttia. Tänään kävin vähän näyttämässä moottorisahaa navetan takana. Ensin luultiin että siellä on vaan syreeniä, mutta siellä on myös tuomia. Tosin ne kaikki ovat melkein kumossa ja suht kuivua, latvoissa on jokunen silmu joten ne vedin nurin ja uudet alut jätin kasvamaan. Vielä vähän karvapallostakin kuvia! Pontsa on aina ollut tuommonen "kevyt" ja sitä aikoinaan mietittiin että tuo on vasta 4-5 vuotiaana täysin valmis. Nyt ikää on 3,5 vuotta ja vähitellen alkaa näyttämään isolta jätkältä. Ruokintaa vähän muokattiin, raksujen lisäksi saa raakaruokaa vähäsen mistä on tykännyt todella paljon.




risukko kirjaimellisesti

4 kommenttia: