maanantai 20. tammikuuta 2014

"tallin kiltein hevonen"

Kuvatonta menoa edelleen anteeksi. Puhuin torstaina veljelleni pöytäkoneestani ettei se käynnisty ja nyt sormet ristiin ettei kovalevy ole kosahtanut! Eipä se kyllä ole "oireillut" mitenkään, mutta toivottavasti ongelma ratkeaa. Tämän kanssa taistelin 20 minuuttia siitä että toimiiko netti vai ei.

Ramia olen nyt liikutellut niin liinassa kuin ratsastaenkin ja ollaan keretty käymään jo yhdessä valmennuksessakin. Huisia! Liinassa Rami on alkanut toimimaan todella kivasti. Oikea kierros on ollut aina todella hankala Ramille, laukka ei ole koskaan noussut (vasemmalle jotenkin) ja oikealle on muutenkin venkoillut.Viimeksi juoksutin koulupenkin + sivuohjien kanssa ja kappas kumpaankin suuntaan lötyi kaikki kolme askellajia. Oikeaan Rami selkeästi jännitti laukkaamista ja aluksi laukkasi juuri ja juuri semmoista töpötöpö laukkaa. Pienen pyynnön kautta rentoutui kokonaan, haketui alemmas ja laukka alkoi rullaamaan todella hienosti ja annoin laukata 2-3 kierrosta jonka jälkeen ravissa annoin mennä isompaa liikettä ja loppukäynnit taluttelin pihalla. Vasempaan kierrokseen laukkaa liinassa helpommin eikä jännitä niin hirveästi, mutta pitää nyt vain työstää tuotakin.

Perjantaina tallilla kävi ratsuttaja, oikein mukava henkilö! Kerroin ensiksi Ramista hiukan jonka jälkeen selitin oman ongelmamme mikä on vasemmassa kierroksessa kääntyminen. Ratsuttaja halusi sitten katsoa mikä on ongelma ja meninkin itse selkään. Yllättäen vika löytyi ratsastajasta eli olen itse selkeästi kankeampi vasempaan kierrokseen eli en saa vasenta olkapäätä taaemmas ja ulko-ohjan tuki pääsee valumaan pois. Kun keskityin asiaan kunnolla niin Ramikin alkoi kääntymään ja sain lopulta notkistettua Ramia kivasti. Lisäksi lähdettiin korjaamaan kuolaimen alle menemistä nostamalla Ramia hiukan ylemmäs. Näytettiin myös laukka lopuksi joka nyt ei todellakaan ollut paras mahdollinen esitys. Mutta ratsuttaja tykkäsi ihan hirmuisesti Ramista! Kommentoi mm Ramin kivaa rakennetta sekä sitä kuinka hienosti liikkuu "aivan puoliverisen liikkeet käynnissä ja ravissa todella upea". Laukastakin jopa tykkäsi että ei todellakaan huono laukka kunhan saa rauhoittumaan tuosta niin todella hieno hevonen. Lisäksi antoi positiivista palautetta työstä mitä olen tehnyt Ramin kanssa. "Todella hienoa työtä olet tehnyt ja ei ole ollut helppoa mutta oot onnistunut". Ratsuttaja tulee seuraavan kerran perjantaina ja katsotaan meneekö itse selkään vai pitääkö valmennuksen. Nauroi Ramin luonnetta tai sitä kuinka kuumakalle tuo oikeasti on! Rami otti kipinää kun vaadittiin ihan pieniä asioita mistä on päässyt luistamaan, hetki käyntiä niin että rentoutui ja sitten jatkettiin hommia.

Eilen muisteltiin ihan valmennuksessa tehtyjä asioita käynnissä sekä hiukkasen ravissa. Ravissa vain hain sitä, että Rami rentoutuu eikä pääse valahtamaan kuolaimen alle ja heti kun Rami meni pätkän todella hyvin jätettiin se kierros siihen, vaihdettiin ja sama toiseen kierrokseen. Loppukäynnit talutin kun omat varpaat jäätyivät. Mistähän löytyisi puujalustimet?  

Ratsuttaja ehdotti yhdelle yksityisellä jos saisin ratsastaa hänen hevosellaan jota ratsuttaja käy ratsuttamassa, oikein mukava ex-ravuri ruuna kyseessä. Tekisi hevoselle hyvää jos kipuaisin selkään vähän notkistelemaan ruunaa, katsotaan nyt. Voihan olla että vaihdetaan hevosia jossakin vaiheessa kun Rami osaa kyllä käyttäytyä vieraiden ratsastajien kanssa yllättävänkin nätisti. Eilen tapasin yhden yksityisen jonka näin nyt ekaa kertaa ja autoin sitten häntä oman hevosensa kanssa. Perjantaina lupauduin menemään auttamaan aamutallin teossa toista yksityistä kun nätisti pyysi.

Heh Rami on onnistunut valloittamaan tallilaisia ihan urakalla suloisella olemuksellaan. Ramia onkin kehuttu tallin kilteimmäksi hevoseksi vaikka kaikki hevoset tuolla ovat todella kivoja ja kilttejä käsitellä, mutta Rami on näköjään vienyt voiton. Muutenkin Rami on mielestäni hiukan rauhoittunut, onhan se tietty edelleen säpäkkä ja omaa omat hörhötyksensä, mutta pientä muutosta on havaittavissa. Ja itse viihdyn tallilla hyvin, mukava porukka ympärillä ja ovat ottaneet todella hyvin joukkoon. Maastoseurakin löytyy ja jossakin vaiheessa olisi tarkoitus lähteä kahden rauhallisen puttekaverin kanssa maastoon vähän ihmettelemään. Mutta nyt on lähdettävä tallille katsomaan mitä puuhaillaan jätkän kanssa tänään ja haettava pellavainen äidin autosta niin saa laatikon täytettyä. Näkyillään!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti