maanantai 16. joulukuuta 2013

pitkäst aikaa hetken paikallaan

Vuosi on aika piakkoin vaihtumassa ja suurin osa bloggaajista kirjoittaa ensi vuodelle tavoitteet. Taidan liittyä samaan massaan ja pohtia vähän minkälaisia tavoitteita asetetaan ensi vuodelle.

Jos totta puhutaan en viitsi edes asettaa mitään suuria tavoitteita, kuitenkin joka päivä on erilainen ja eletään Ramin terveyden ehdoilla sekä tietty pitää vähän itseäkin ajatella. Ennen tein hirveän listan tavoitteista jotka aina kariutuivat jotenkin jollakin tavalla ja lopulta hakkasin päätä seinään ja harmittelin kun ei vaan tavoitteet toteudu. Sen takia en edes tee mitään viikkosuunnitelmaa vaan liikutukset mennään fiiliksen, sään sekä hevosen mielentilan mukaan. Kisoja en enään listaa itselleni vaan välillä katson jos löytyisi jotkut kivat karkelot mihin kehtaisi mennä. Kilpailuihin lähdetään huumorilla hakemaan kokemusta kummallekin. 

c. Salama
Ehkä suurin "tavoite" on saada lisää lihaksia. Raimo liikkuu käynnissä ja ravissa tosi kivasti, mutta laukka on se mitä aletaan treenaamaan enemmän. Ramilta löytyy lämminveriseksi laadukas laukka, kun kuski saa ratsastettua ruunan oikein niin kyllä siinä vaiheessa tarjotaan täysin kolmitahtista laukkaa, parhaimmillaan edellisen valmentajan tunneilla Rami esitti mielettömiä laukkapätkiä. Sanotaan näin että osaava ratsastaja olisi pystynyt tekemään siitä laukasta laukkapiruetin. Eli paljon nostoja, ylämäki treeniä, jos mahdollista niin kahlausta sekä tietty ajamista mitä pitäisi alkaa taas harrastamaan. 

Varmuutta hyppäämiseen. Tämän vuoden hyppäämiset jäivät todella vähiin ihan omaa laiskuuttaan, jotenkaan en innostunut hyppäämisestä. Hypätessä olisi kiva jos olisi kaveri mukana joka nostelee tarvittaessa puomeja jos tulee paljon tiputuksia. Ongelmana on jäätyvä ratsastaja joka panikoi ennen jokaista estettä vauhtia. Rami kuumenee hypätessä jonka jälkeen jarrujen toimivuus sekä ohjaus katoaa välillä kokonaan. Rami kyllä hyppää jos kuski muistaa ratsastaa loppuun asti eikä jätä yksin ennen hyppyä. Kiskaisin käsijarrun herkästi päälle enkä uskalla päästää menemään. 

Oma tavoitteeni on oppia istumaan sekä antamaan hevoselle kunnon raamit. Ongelmana on ollut istua Ramin laukassa vaikka kyllä se ravikin välillä tuottaa vaikeuksia. Nojaan laukan nostossa ja laukatessa aavistuksen eteen vaikka pitäisi istua kohti takajalkoja enkä saa istuntaa tarpeeksi tiiviiksi. Katse ylös niskasta, kyynärkulma sekä ongelmalliset ranteet (= tai siis ranne) joka taipuu alaspäin.

Mutta suurin tavoite on pitää myös ensi vuonna hauskaa yhdessä ja ottaa rennosti.



Onko teillä jotain tavoitteita ensi vuodelle?

Ja loppuun mitä sanotte uudesta ulkoasusta? Ensimmäistä kertaa väsäsin Gimp:illä otsikon, pientä säätämistä ja ihmettelemistä toki oli ilmassa, mutta kiitos Oonan hyvien ohjeiden mukaan sain kun sainkin tehtyä edes jotain. Muitakin muutoksia on luvassa. :')

Onko vielä jotain postaus toiveita ?

Työn alla on tällä hetkellä

  • Ramin matka ravurista ratsuksi (kuvat ja video hakusessa)
  • Kooste vuodesta 2013
  • Viimeinen päivä 

3 kommenttia:

  1. moi mä oon ano millo toi kooste vuodest 2013 oikee tulee?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tulee kunhan pöytäkone saadaan kuntoon, kaikki kuvat ovat siellä :/

      Poista
  2. Milloin oikee tulee uus postaus?kohta on mennyt jo melkein kuukausi!

    VastaaPoista