sunnuntai 15. joulukuuta 2013

Forget your enemies



Joulukuu 15. päivä 2009, siitä on jo neljä vuotta kun matkattiin Ramin kanssa klinikalle, kolme tuntia tikkausta ja kun ruuna jäi kriittisessä tilassa klinikalle kymmeneksi päiväksi. Ainut päivä minkä muistan muiden sattumusten seasta on tämä päivä joka kummittelee joka vuosi. Kaikesta huolimatta tallissa seisoo älyttömän fiksu hevonen joka pystyy elämään normaalisti vaikka ei enään pystykään venyttämään itseään ihan täyteen mittaan pissatessa, kuitenkin paremmin ja paremmin vähitellen. Huonomminkin olisi voinut käydä, huonossa tapauksessa olisin jättänyt hyvästit rakkaalle.

Niimpä viikko on taas vierähtänyt, nyt päätin tulla kirjoittamaan kuvien kera vaikkei meille kuulu mitään ihmeempiä. Viikko sitten Rami oli perähevosena kun käytiin tallin yhdellä hopusella ajelemassa, Ramia alkoi lapsettamaan kun piti alkaa etujalalla leikkimään (=viskellä), rinnalla ravaaminen liinassa oli yhtä hönkäämistä ja loppupeleissä ruuna rauhottui vasta kun päästettiin vähän edemmäs toisen hevosen lähelle. Ruunat hölköttelivät nättiä pikkuravia, kun yritin pitää Ramia sivulla tai takana se oli yhtä säätöä.


Muuten Ramia ei ole tullut selästä liikutettua, tilsakumien uupuminen ja kun tiet sekä kenttä on jäässä en vaan oo uskaltautunut selkään. Maastakäsin työskentelyä ollaan tehty muutamaan otteeseen, Rami on selkeästi tykännyt kun ollaan tehty jotain erilaista. On harjoiteltu vaikka ja mitä, Rami on pariin otteeseen innostunut vähän leikkimään vaikkakin varovaisesti liikkuu. Paljonkaan ei ravaile vaikka saisi vaan käppäilee mamman luokse hakemaan palkkiota.

Eipä siinä ihmeempää. Keskiviikkona käytiin ostelemassa lahjoja Lahdessa, itselleni löysin lämpimän talvitakin sekä vaaleat farkut, lahjoja vaikka vielä vanhemmilta uupuu vaikka pientä ideaa on sentään. Nyt odotan pakettia kun tilasin viikko sitten kolme paitaa, postikuluineen + postiennakon kanssa hintaa rapsahti yli 90 euroa, hupsista. Samalla tilasin elokuvia "muutaman" sekä ostettiin kauppareissulla vähän lisää. Eilen laskin että viikon sisään on hommattu n. 15 leffaa. Tästähän ei tosiaan huomaa että rakastetaan äiteen kanssa leffoja?

Päivän piristykseksi vielä muutama otos eilisestä (:











Mistä kuvasta/kuvista tykkäätte eniten ? :)

8 kommenttia:

  1. 2 ekaa kuvaa! I LIKE! Aaw mikä mies ;) Hei muuten, luin edellisestä tai sitä edellisestä tai jotain sinne päin et oot friikahtanu sotaleffoihin ja kirjoihin? Joo mie osaan ulkoa jo kaikki suomalaiset, osan ruotsalaisista, amerikkalaisista ja saksalaisista sotaleffoist ja jonku verran oon sotakertomus kirjojaki lukenu mut nyt pitäis saada joku kirja! Vinkkaas jotai jos oot lukenu ja tykänny jostakii! ;) Nimim. kuulemma suvun 'sotahullu', minäkö?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hihihi kiitoos ;) Haha siis joo oon ihan pimee niitten suhteen! :D Mä en vaan tajuu et mikä niissä kiehtoo niin paljo. Ei siinä äiti on samanlainen ;). Ruotsalaisii sotaleffoja ei oo tullu muutes paljoo katottuu däm :O. Aa apua :D Täl hetkel luen desanteista kertovaa kirjaa eli Viholliset keskellämme. Sen takii varsinki ku siel kuulemma mainitaa tää meiän "asuinalue" tyyliin 100 metrin päässä nuita desantteja liikkunu ja tohon lähimettään tiputettu ;D. Siihen ei oo niin koukuttunu mitä normisti, mut ihan mielenkiintosta luettavaa. Sitä ennen luin Raatteen tie - talvisodan sankaritarina ja tykkäsin siitä ainaki tosi paljo! Tuntematon tietysti tullu luettua ja nyt kiehtois tuommonen Talvisodan ässä rykmentti minkä bongasin vahingossa kirjakaupasta. Aavepartio ja Mennään kun käsketään on viel lukematta ku en tiiä mihin oon ne onnistunu piilottamaa. :D

      Poista
    2. Mie luin vähä aika sitten täkäläisen Teuvo Erosen kirjottaman Vepsän pojan sotatie 1940-44. Ihan sairaan hyvä kirja! Ja viellä kun kaikki tarinat ja tapahtumat liitty tähän lähipitäjiin ja kylänosiin niin johan, suosittelen! Mahtavia upeesti kuvailtuja tositarinoita rintamalta ja siviilistä!

      Mun on pitkään pitänykki lukee toi Raatteen tie, pitääki ottaa nyt ihan tavotteeks! Muuten, suosittelen lämpimästi Isku rajalle (2011) -leffaa, se on ruotsalainen. Kertoo norjan vastarintaliikkeestä ja siitä kun ruotsalaiset eksyy väärälle puolelle rajaa hiihtelemään ja niistä yks jää hitlerin alaisten kiduttaviin käsiin vangiks. Ihan hyvä leffa kokonaisuutena mut loppu jäi vähän auki kun loppu aika töksähtäen mut pikku vikoja!

      Musta tuntuu et meidät laitetaa kohta jonnekki pöpilää näitte sotalehvojemme ja kirjojemme kans mut eikait siinä, parast mitä maailmasta löytyy! ;)

      Poista
    3. Oijoi pitääki pongata toi kirja jostaki! Raatteen tie on kyl hyvä ;) ostin sen sielt museosta kunha eka fiilistelin juoksuhaudoissa :D! Toi leffa kuulostaa iha mielenkiintoselta pitääki kattoo tai eka ky hommata :D pultavan taistelun oon kyl nähny ja se oli ihan jees.

      Haha voi olla kyl iha mahollist et valkotakkiset kaverit hakee meiät pakkopaidois ;DD

      Poista
  2. Heh, nuo irvistyskuvat olis voinut hyvin olla siitosmainoksessa, tyyliin: "Tervetuloa tammat vierailulle!" ;D

    VastaaPoista
  3. Miks rami oli ollu jossain leikkauksessa niin kauan? Mitä sille tapahtu? Toisiks viimenen kuva on paras! Oon käyny itekkin ratsastaan sailalla ja kun menen ramin karsinan ohi niin se syö rauhallisesti heiniään :3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. "Pikkuinen" onnettomuus :) Ramillahan on vasemmassa kyljessä iso arpi kun putkiportti meni ruunan kyljestä läpi (:

      Poista