maanantai 18. marraskuuta 2013

tunne johon haluan tottuu

Hupsista taas pieni tauko rustailujen välissä, nyt onkin taas vähän kerrottavaa ja saan vihdoinkin pienen "kisapostauksen" tallin omista koulukisoista mitkä olivat aikoja sitten kylläkin. Nyt sain kuitenkin kuvat jej! :D Bloggeri vaan ei tee yhteistyötä kuvien laadun kanssa. Krhmm.

Eli aloitetaan pikaisella selostuksella tallin koulukisoista ja niissähän menin Ramilla raviohjelman ilman satulaa sekä tammalla helppo C:1 2000.



Rami oli liikkunut koko edellisen viikon kevyesti siis todellakin kevyesti ja kävin edellisenä päivänä ilman satulaa pyörähtämässä kentällä. Kyllähän selässä pysyy jotenkin joten sillä fiiliksellä laitoin viestiä tallin omistajalle että laita vaan meiän nimet listaan. Tullaan esittämään päivän hupisuoritus! :D
Rami kun on (yli)herkkä istunnalle se myös reagoi heti jos ratsastajalla heittää istunta yhtään. Rami vaatii todellakin tiiviin istunnan ja silloin liikkuu kuin unelma, jos persus irtoaa vähänkin niin siihen reagoidaan heti jännittymällä. 



Verkassa en saanut Ramiin sitä hyvää tatsia vaan Rami jäi vähän kyselevän oloiseksi ja jännittyneeseen mielentilaan kun kuski ei saanut omaa kroppaansa ojennukseen eli en vaan saanut istuttua itse tiiviisti ja tukeuduin liikaa suuhun mikä on Ramin kanssa iso virhe. Pillin vihellystä piti tietty säpsähtää (fiksua) ja rata aloitettiin vähän jännittyneen hevosen kanssa. Rami meni kuitenkin olosuhteet huomioiden kivasti, paperissa numeroina olivat 5 ja 6. Loppukommentissa luki sitten:

"Tasainen suoritus, hevonen herkkä istunnalle ja siitä johtuen pieniä tahtirikkoja ja siirtymisiä. Ratsastis huolellisesti ja rauhallisesti"


opettelen ratsastamaan uuestaan.

Sitten oli tammuskan vuoro. Tämä oli siis viides kerta kun menin neitosella ja siltähän se meno näyttikin. Tammalla ei ole paljonkaan startattu koulupuolella, esteet ovat tämän hevosen juttu. Kyllä sen huomasi nopeasti kuinka paljon tamma jännitti kouluaitojen sisäpuolella olemista. Laukat verkkasin loppupeleissä suosiolla radan ulkopuolella. Tamma on todella isoliikkeinen, varsinkin laukka joten helpompi laukata pitkin kenttää yksikseen kun aitojen sisäpuolella toisten joukossa. Radalle mentyämme tamma jumiutui heti yhteen kulmaan. Loppupeleissä näpsäsin reippaasti raipalla niin sen jälkeen kyllä liikuttiin. En lähtenyt radalla vaatimaan tammalta mitään edes, kunhan se liikkuu eteenpäin. Jos olisin yrittänyt ratsastaa peräänantoon olisi koko homma tyssännyt. Laukassa tamma uskaltautui vähän myötäämään niskasta, ravissa ei. Mutta kuitenkin olin neidin suoritukseen tyytyväinen.

hieno neiti! <3

Mites meillä menee tällä hetkellä? Ramin kanssa on käyty maastoilemassa pariin otteeseen, kouluiltu kentällä, vietetty vapaapäiviä eli aika perus elämää suomennettuna.

Ramin kanssa on työstetty kentällä vähän ravia ja painotettu enemmän laukan hiomiseen. Jätkä on ollut into pinkeänä laukkaamisen suhteen eikä enään tekisi mitään muuta kuin laukkaisi. Olen nyt pari kertaa tehny silleen että ravailen hetken, nostan laukan kertaalleen ja sitten taas jatketaan toivon mukaan ravilla. Ramikin jaksaa keskittyä paremmin sen jälkeen tai no hetkeksi ainakin. Välillä löytyy todella kivoja pätkiä ja sitten taas huonompia kun herra hiukan kuumenee, menee väistöjä pitkin kenttää kun en anna laukata, peruuttelee ja steppaa paikallaan. Ihana idiootti :D. Lauantaina Ramista irtosi muutama makea ravilisäys pitkällä sivulla jonka jälkeen tuli pukki perään ja laukka. Eilinen oli pakko antaa vapaaksi huonon sään takia. Rami parka uskaltanut edes päiväheiniään syödä kun oli liian jännää.

Torstaina tuli kivuttua neidin selkään omistajien pyynnöstä. Eipä miteen ihmeellistä puuhattu vaan tuuppailtiin koulua ja sain muutaman ahaa elämyksiä kun tajusin miten joku asia toimii neidillä paremmin kuin joku toinen. Taivuttelin paljon ja harjoiteltiin mm. peruutusta ja siitä suoraan raviin siirtymisiä jotka ovat olleet vähän hankalia. Tamma esitteli lävistäjällä lisäyksiä ja laukassa pyörittiin päädyissä ympyröillä, välillä kokosin laukkaa minimiin jonka jälkeen palattiin normaaliin tempoon. Loppuraveissa halusin saada tamman eteen-alas mikä vaati vähän enemmän ratsastusta jonka jälkeen tamma tajusi mitä pyydän ja se oli siinä. 

Tänään olisi tarkoitus iskea valjaat poitsulle selkään ja käydä vähän kentällä pyörimässä ohjasajon merkeissä. Eipä olla tätäkään harrastettu pitkään aikaan ja tiedän et Rami tykkää kun tehdään jotain erilaista välillä. Ensin ajattelin ratsastaa, mutta ohjasajo kuulostaa paremmalta vaihtoehdolta tällä hetkellä. Ulkona tuulee aika mukavasti joten turha sinne selkään on mennä kun tietää miten hevonen käyttäytyy.

Ramille taiteilin salaman kankkuun, todellakin epäonnistuneen sellaisen mitä pitää vähän siistiä vielä. Tätä varten etsin pienen epätoivoisen klipperini joka toimii paristolla, kyllähän sillä saa hevosen päätä ehkä siistittyä mutta eipä se pure tuommoiseen muhkeaan karvaan kunnolla. Loppupeleissä klippasin piene karvatukko kerrallaan tuon ja siltä se näyttääkin.



Loppuun tylsä pätkä siitä kuinka hienohelma uskaltautuu sittenkin menemään ison vesilätäkön läpi. Ennen sitä pysähdyttiin 10 metriä ennen lätäkköä, yrittettiin kääntyä kovaa karkuun kunnes tylsä mamma pakotti pienen hopusen menemään lätäkön läpi.

2 kommenttia:

  1. Haha teillä sentään kävellään vesilätäkön ylitse, meillä kokeillaan esin hypätä sen ohitse jorpakkoon, jos tämä ei ole vaihtoehto niin ensin koetetaan loikata lätäkön ylitse (todellisuudessa päädytään tasajalkaa keskelle lätäkköä), jonka jälkeen jatketaan karkuun reippaalla ravikiihdytyksellä. Kukaan ei ole tainnut kertoa minun ruunalleni, että lämppärit ovat yleensä niitä rentoja ja lunkeja kavereita ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikä nauroin vähä aikaa tässä :DD Aaa apua. Hihi ei meilkää menty ennen lätäkköön :D ei sitte kirveelläkää! Jos vaa mahollista se piti kiertää tavalla tai toisella tai jos lätäkön keskellä tai jossaki meni semmonen kohta että oli vähä kuivaa nii siitä sipsuteltiin puhisten ;D tuoki on pakollinen tilanne mennä tohon lätäkköön, muut kierretään ehdottomasti. Ei pesariinkaan voi mennä jos lattialla on vähä vettä eikä varsinkaan silloin jos kaivo on tukossa ja siin on vähä enemmän vettä.

      Poista