sunnuntai 10. marraskuuta 2013

shoppa shoppa shoppa !

Hyi mikä ilma jälleen kerran! Järkyttävä puhuri, välillä viskelee vettä ja sitä rataa. Koneen ääressä on kiva kökkiä vielä hetken aikaa kunnes suuntaan tieni tallille tekemään Ramin kanssa jotain. Tarkoituksena oli lähteä toisen ratsukon kanssa maastoon vähän irrottelemaan, katsoo uskaltaako Ramin kaltaisen lentokoneen kanssa lähteä tallin kulmaa pidemmälle. Tai sitten tyydytään liikkumaan tallin lähistöllä muutenkin ellei sitten uskalleta tosiaan ihan metsään.

Torstaina käytiin vähän ostoksilla Lahdessa, auts paha paikka kieltämättä! Ensiksi suunattiin toisen henkilön kanssa horsepro:lle vähän ihastelemaan tavaroita. Vähän aikaa jouduin miettimään mistä risteyksestä käännytään, mutta hyvinhän se muistui mieleen kun pääsi vähän lähemmäs. Onneksi reitti on muuten tuttu kun meillä on ollut venepaikka samaisessa satamassa. Ovelasti olin edellisenä iltana surffaillu netissä ja listannu mitä pitää katsoa jos löytyisi niin saisi tuhlata. Harmikseni kaikkea ei löytynyt joten tilasin eilen suitset ja putsit sitten verkkokaupan kautta, niitä ootellessa! Pitkään tuli hipelöityä huopia, suitsia, riimuja ja kaikkea muuta jonka jälkeen kassalla maksoin seuraavia tavaroita.

yllättäen eskadronin riimu 29,90 €
Eskadronin aivan ihanan värinen riimu. Tämä ei todellakaan ollut ostoslistallani, mutta kun en löytänyt sitä riimua mitä hain niin tämä lähti mukaan. Ramilla on yksi eskadronin riimu josta olen tykännyt todella paljon ja näissä kuitenkin hinta-laatu kohtaavat kivasti.

Eskadronin Nici riimu + naru 35 € - viime kauden väri
Tätä himoitsin kylläkin tämän kauden väreissä, mutta ei ollut ja tämä osui vahingossa silmään. Ainut kappale ja sopivasti full kokoinen! Herkullisen värinen kuitenkin ja no pakkohan se oli ostaa? Lähtöhinta 43 €, mutta sain sitten alennusta vähäsen.

Eskadronin kouluhuopa 89 €
Tätä lähdin tarkoituksella metsästämään! Eskadronin Nici sarjan kouluhuopa ja värihän on todellakin miehekäs, eikös vaan ;)? Tykkään eskadronin huovista, kestävät pesusta pesuun, muoto ja väri pysyvät ja istuvat hyvin hevoselle. Ramin ensimmäinen huopa on juuri oliivinvihreä eskadronin Nici huopa, edelleen tosi hyvässä kunnossa vajaan 6 vuoden jälkeen. Pyörittelin pitkään tätä huopaa mielessäni jo ennen ostoksille lähtöä, hintahan tällä on aikamoinen, mutta kaikesta huolimatta kun a) se on söpö b) hei se kestää c) se sopii Ramille varsinkin talvella niin sehän lähti mukaan. Onni oli todellakin matkassa kun kysyin onko näitä huopia niin kaksi löytyi enään ja kummatkin eri värisinä. 

Lisäksi ostin BR:n mustat nahkaohjat kun tämän hetkiset ovat jo niin pehmoiset. Suitsia en siis saanut ostettua samalla reissulla. Oon kärsimätön ja ootan pakettia into pinkeenä, tahtoo uudet suitset käyttöön mahdollisimman pian. 

Matka jatkui Wahlstenille missä pyörittiin jonkun aikaa tavaroita hipelöiden. Metsästin itselleni vieläkin kenkiä ja silmiin pomppasi HV polon kengät, eikä todellakaan ollut enään kokoja! Itkupotkuraivari  no ei voi mitään. Täällä en tehnyt onneksi mitään isoja ostoksia vaan ostin aivan lopussa -50% huovan mikä on hirmu söpö. Oon ties kuinka kauan katellut tuota huopaa ja nyt kun oli hyvä tarjous niin hei kyllähän se messiin lähtee. Vaihtoehtona oli ruskealla tai pinkillä rusetilla ja mitä kuvasta näkyykään. Kouluhuopa tämäkin.

-50% tangosta hintaa jäi 25 € !

Kotiin päästyäni kurvasin vielä oman kylän liikkeeseen katsomaan kenkiä ja siinä sitten etsittiin kyseisiä hv polon kenkiä netistä ja lötyivät - viime kauden kengät. Just semmoiset tarvisin, mutta ei voi mitään jos ei niitä saa enään mistään. Lupasivat soittaa ja kysellä tilannetta. Matkaan tarttui vielä kaikesta huolimatta horse comfortin punaruudullinen fullneck villaloimi. Ramilla on yksi fullneck villaloimi, paksu kuin mikä eikä sitä tule todellakaan käytettyö tallissa. Ehkä talvella jos tulee käytyä vaikka maneesissa ja poni on ihan hikinen niin sitten sen voi viskata niskaan. Pitää ainakin lämpimänä, mutta loimen kuivuminen on oma operaatio heh.

Mites noin muuten. Ramin kanssa ollaan pyöritty kentällä kolme kertaa kouluilun merkeissä, kaksi kertaa satulan kanssa sekä perjantaina ilman satulaa tunnin verran ja tehtiin ihan suoristus tehtäviä. Eli jaoin kentän pienempään osaan ja kulmissa tehtiin joko väistönä tai etuosakäännöksenä kulma jonka jälkeen suoristus ja kohti uutta kulmaa. Ei sen ihmeellisempää siis. Myöhemmin muisteltiin vähän takaosakäännöstä mitkä onnistuivat kohtuullisesti pitkän tauon jälkeen. Hieno jätkä (:

Eilen ratsastin tammuskan sekä Ramin kummallakin koulua. Ensin tammuskan kanssa menin tunnin verran, työstin aika perusjuttuja vaikka säädöt olivatkin vähän hukassa pitkän tauon jälkeen. Ravissa tein jonkun verran ympyröitä, muutamia lisäyksiä ja laukassa sitten aluksi vain haettiin hyvää laukkaa jonka jälkeen tehtiin  kahdeksikkoa ja puolessa välissä vaihdettiin sitten laukka. Tamma teki super kivasti töitä vaikka vähän testaili oonko ihan tosissani.

pieni ufoponi
Ramin kanssa menin sivareilla tai sivarit tulivat vasta laukassa käyttöön jonka jälkeen taas pois. Pitkät alkukäynnit jonka jälkeen pitkällä ohjalla ravailua ja Rami liikkui mukavan rennosti koko sen ajan. Sivarien kanssa sitten sitä laukkaa vähän avittamaan ruunaa hakeutumaan alas ja pyöreäksi. Vauhtia löytyy enemmän kuin laki sallii ja tällä hetkellä en pysty säätelemään laukkaa yhtään. Kuitenkin Rami laukkaa pyöreänä ja polkee hyvin allee. Loppuravit jonka jälkeen talutin loppukäynnit enkkuviltti Ramin päällä.

Tänään kävinkin maastossa yksin tosin vaikka vähän mietin uskaltaako sitä. Jätkä käyttäytyi kuitenkin harvinaisen fiksusti ottaen huomioon tuon sään. Okei kyllähän se kyttäili ja keksi muutaman puhisemisen aiheen. Käytiin baanalla kävelemässä, mentiin mäkilenkille vähän ravailemaan, käytiin tiellä laukkaamassa mikä ei ollut järin fiksua kolmipalan kanssa, tultiin kylkimyyrää takaisin ja takaisin mäkilenkille missä kuskia vietiin märän rätin tavoin. Ainakin Ramilla oli hirmu hauskaa kun sai mennä reippaasti pari pätkää vaikka jarrutusmatka oli +50 metriä.


Pakko myöntää et syksy osaa olla aika masentavaa aikaa, toisaalta mitäs sen kivempaa kun viritellä erilaisia valoja pitkin kämppää, polttaa kynttilöitä, juoda glögiä ja voi hyvillä mielin käpertyä peiton alle katsomaan jotain hyvää sarjaa tai leffaa. Tälläkin hetkellä meillä pyörii yksi suomalainen sarja Hovimäki, muksuna tykkäsin ihan liikaa tästä sarjasta ja nyt innostuin katsomaan kaikki kaudet uudelleen läpi vaikka muistankin lähes ulkoa jokaisen jakson.


Viikko sitten otin itteeni niskasta kiinni ja päätin parantaa tapojani syömisen suhteen. En kyl tiiä onko se ihan onnistunu mut nykyään keitän joka aamu itelleni puuroa! Sekaan joko jäisiä marjoja tai sitten laitan jäisiä omenan palasia puuron sekaan valmistus vaiheessa. Lisäksi viskaan päälle raejuustoa mikä on yllättävän hyvää puuron kanssa. 14-15 välillä sitten olen syönyt vähän lämmin kuppi keiton ja varsinkin kanttarelli on herkkuani ja samalla syön yhden viipaleen ruisleipää juuston, kinkun ja päälle laitan milloin mitäkin. Sillä pärjää hyvin sitten iltaan, tarvittaessa haukkaan vaikka banaanin. Aamulla kulautan kurkusta alas beroccaa ja illalla sitten magnesiumia. Kuinkahan kauan tää mun innostus kestää? Kuitenki tavotteena näyttää vajaan vuoden päästä mahdollismman edustavalta. Selkäkin on ollut kivan armollinen ja on kestänyt hyvin ratsastamisen sekä eilisen vatsatreenin mikä oli viel hetki sitten mahdotonta kun sattui niin paljo. Bongasin youtubesta muutamia hyviä videoita treenin suhteen sekä sain tanssimaton toimimaan pitkästä aikaa. Nyt sitten treenaamaan!

näytän kerrankin ihmiseltä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti