maanantai 4. marraskuuta 2013

Don't hide your face

Pikainen pyörähdys tai en nyt tiedä onko mikään pyörähdys tässä koneen ääressä kun aikaa on mennyt suunnilleen pari tuntia? Luvassa on reilusti uusia kuvia, kuulumisia vaikka kisakuulumiset jäävät myöhemmälle kuvien uupuessa. 
omom karamellia

pakkohan se on myöntää ettei tuolla otuksella ole kaikki muumit laaksossa.


Aloitetaan pikaisella koulupenkki esittelyllä. Nyt meidän reenejä vauhdittaa upouusi Kentaurin Ithaka merkkinen satula 17½"/4. Huomattavasti leveämpi kuin kiefferi ja Rami tosiaan liikkuu tämän kanssa todella hyvin. Satulassa on korkea takakaari (tykkään!!) sekä siirrettävät polvituet mikä on iso plussa. Kuskin tarvitsee vielä totutella jonkun verran istumaan uudessa penkissä, mutta fiilis on nyt jo aika katossa ja treenaaminen on mielekästä puuhaa. Ainakin jalustimien pituuden kanssa on vielä aika taiteilua, nyt on tullu mentyä pari kertaa aavistuksen lyhyillä jalustimilla ja kun laittaa reiän pidemmäksi niin kappas sitten ne ovatkin liian pitkät. Istuminen ravissa on vähän tai siis paljon hakusessa. Reeniä reeniä niin kaipa opin istumaan.

Perjantaina pyörähdettiin baanalla testaamassa ratsastusloimea jonka jälkeen jouduttiin käymään kentällä vähän rauhottumassa. Ravailtiin suht reippaasti traktoria karkuun ja Rami keksi kuinka kiva onkaan loikkia! Siinä vaiheessa kun hevonen veti itsensä totaalisen kasaan, kääntyi vähän poikittain tiellä ja vinkaisi niin se oli melkein menoa. Pieni hyppy ilmaan ja perään pukki oli hirmu hauskaa toisen mielestä, kuski karjasee et nyt perkele loppuu tuommonen. Kentällä oltiin niin kilttiä mamman mussukkaa, ovela otus kun on. Eihän toiselle voi olla mitenkään vihainen?


Lauantaina Ramilla oli kengitys sekä raspaus. Nyt on talvipopot alla, hokkeja ei laitettu vielä kiinni vaan isken ne itse sitten kun siltä tuntuu. Raspaus olikin oma operaationsa, ensimmäisen puoli minuuttia Rami oli ihan nätisti jonka jälkeen alkoi venkoilla. Pää kylkeen on uusin keksintö, muutaman kerran teki tuon jonka jälkeen kummatkin niin minä kuin kengittäjäkin komennettiin niin johan seisoi sen jälkeen. Vasemmalla puolella alhaalla oli enemmän piikkejä kuin muualla ja siltä Rami on tuntunutkin, mutta muuten suu oli vielä ihan ookoo ja hyvä kun saatiin ongelma nopeasti alta pois. 
Tunnin päästä kipusinkin Ramin selkään. Löysin perjantaina vahingossa kärkkäiseltä 18 mm paksun kolmipalan ja se tuli heti käyttöön ja selkeästi Rami on paremman tuntuinen tämän kanssa. Tukeutuu kivasti kuolaimeen ja turha pään kanssa heiluminen loppui välittömästi.


Pientä jännitystä lisäsi metsästäjät jotka pyörivät lähistöllä mm. ajoivat kentän ohitse. Ramista se oli hirmu jännää, aluksi pidin korvia kiinni sen varalta jos siinä lähistöllä ammuskellaan niin ei saisi otus mitään hirveää slaagia, onneksi metsästystä lopeteltiin/siirryttiin muualle joten päästiin suht rauhassa loppupeleissä menemään. Emppu tuli hillumaan kentälle kameran kanssa ja napsi samalla meistä uusia kuvia, iso kiitos siitä!
Homma aloitettiin normaaleilla rutiineilla, venyttelyllä mahdollisimman alas käynnissä sekä ravissa. Paljon ympyröitä, taivuttelua kumpaankin suuntaan sekä vähän temmon vaihtelua. Yritin muistella vähän keskiravin alkeita Ramin kanssa lävistäjällä, pari kivaa askelta löytyi vaikka kuski heilui selässä erittäin turvallisissa ratsastuskengissä. Turvalliset haha ainakin ne on mukavat jalassa. :D Lopussa otin noston per suunta, Rami oli aivan tohkeissaan asiasta kun ei olla kolmeen viikkoon laukattu, yritti siinäkin vaikka ja mitä. Vasempaan nostaessa Rami pörhistyi ohjia keräillessä ja odotti pyyntöä koska saa nostaa laukan ja siinä sitten mentiin kuskin yrittäessä hillitä pientä mustaa rakettia. Loppuraveissa oli tyytyväisen oloinen ja ratsastelut oli hyvä päättää onnistuneesti. 

ensin venytellään alas, vähän paremmin mieluusti
"metsästäjiä näköpiirissä hihhihi"







oikeelle laukattiin vähän nätimmin
kiihtyvyys 0-100 = yksi askel. Ralliponi nro 1 

Eilen urheilin Vekun kanssa kentällä, perus kouluvääntöä harrastettiin hyvällä tuloksella. Ruuna toimi tosi kivasti, heti alkukäynneissä käveli mukavan reippaasti ja alkuraveissa jatkettiin samalla vauhdilla, oma moottori ainakin pelasi hyvin eikä tarvinut paljon eteen pyydellä, enemmänkin sai vähän himmailla menoa! Tehtiin ympyröitä, taivuteltiin jätkää oikein kunnolla tavoitteena saada sisäpohje läpi hyvin. Laukassa yritettiin pysyä kyydissä, mentiin vaan isoja ympyröitä ja keskusteltiin pari kertaa suunnasta ja siitä saako viskata kankkua ilmaan vai ei. Lopussa lähdin yrittämään laukanvaihtoa lävistäjällä, ekan vaihdon yrityksen sähläsin itse niin ruuna vaihtoi vain etupään. Uusi yritys ja nyt muutettiin omaa tyyliä ja pidettiin se persus kiinni penkissä ja sehän tuotti tulosta, Vekku tarjosi täysin puhtaan vaihdon mikä oli kyllä kummallekin saavutus. Loppuravit ja käynnit mentiin hymy korvissa pienen ja väsyneen ponin kanssa. Hieno oli jälleen kerran (: 

Ratsastuksen jälkeen irtojuoksutin Ramin joka oli aivan into pinkeenä. Hirveä sumu mikä "vähän" vaikeutti kuvaamista. Toinen oli niin pörheänä, puhisi ja kaahaili pitkin kenttää häntä tötteröllä ja loikki välillä ilmaan. 

Torstaina olisi tarkoitus suunnata Lahteen ostoksille, ostoslista kasvaisi metrin mittaiseksi jos ei olisi näin persaukinen, mutta ainakin yksi eskadronin huopa olisi kiva, riimusetti, lämpimät tallikengät ettei tassut palelisi ja ehkäpä koulusuitset jos löydän mieluisat. Sen näkee sitten torstaina mitä lähtee mukaan, palaillaan!





hiukan pörheä
oli jännää, vähä piti puhista

4 kommenttia:

  1. Missä tää talli siaitsee mis sul on heppa?

    VastaaPoista
  2. Jee laitoit ton taiteellisen jalkakuvan!! :DD
    t: e

    VastaaPoista