keskiviikko 9. lokakuuta 2013

energiaa jaossa

Heheei ! Niin tosiaan taisin lupailla että postauksia tulisi useammin, kissan viikset eipäs ole kerennyt kirjustelemaan! Siihen on loistava syy - valtava into tehdä tällä hetkellä ihan kaikkea eikä viitsi kuluttaa koneella aikaa. Olen lenkkeillyt koiruuden kanssa ahkerasti hienojen ilmojen kera, ratsastanut enemmän tai vähemmän sekä siivoillut ja nauttinut.



Niin energiaa, mistähän sitä tulee? Ehkä siitä kun on aikaa tehdä muuta, aamulla lenkille lähtö on oikeasti todella piristävää varsinkin kun aurinko paistaa, lehdet tippuvat puista ja on muutenkin aivan mahtavia ilmoja ollut tarjolla. Lenkkien jälkeen on tullut siivoiltua jonka jälkeen suunnattu tallille, vaikka ratsastukset ovat menneet ketuilleen on ollut kuitenkin ihan mukavaa käydä selässä. Tallin jälkeen on sitten tullut lähdettyä uudestaan lenkille, 2-6 km tullut talsittua yksin tai sitten hyvässä seurassa. Eilen onnistuin raahaamaan yhden lipasto alakertaan, selkä otti kylläkin pahasti nokkiinsa ja tämän päivän ajan selkä on ollut yhtä kipeä kuin silloin kun samaisen puolen selkälihas oli revähtänyt. Tilannetta ei helpota yhtään selässä oleva lukko - oikealla puolella sekin. Pitäisi varmaan soittaa aika kiropraktikolle. En ole koskaan käynyt, mutta kai nyt olisi aika hoitaa oma selkäkin kuntoon?


Rami on liikkunut aika kevyen puoleisesti nyt viikon ajan, menin toistamiseen synteettisellä satulalla joka ei kuitenkaan loppupeleissä toimi kun yrittää mennä kunnolla. Ilman satulaa olen yrittänyt keikkua selässä pari kertaa eri tuloksilla. Selässä on kyllä pysytty kaikesta huolimatta.
Maanantaina Ramilla oli hieronta, selkä oli hiukan parempi, mutta pientä jumia kuitenkin oli. Kyllähän sen tiedän kun syksy tulee niin Ramin selkä menee herkästi jumiin varsinkin kun on kylmää ja maa on märkää. Ratsastaessa olen pitänyt kyllä ratsastusloimea selässä lämmittämässä ristiselkää. Nyt sitten mennään mieluusti ilman satulaa tai yleispenkillä kunhan saadaan koulupenkki asia kuntoon.

raaskin ostaa sittenki !

Ramin klippasin maanantaina, epämääräisen näköinen klippaus, mutta minkäs teet tuommoiselle turrukan alulle? Kun ollaan ravailtu enemmän niin kyllähän ruuna hikoaa ihan mukavasti ja kuivuminen kestää "ikuisuuden" omasta mielestäni. Normaalisti olen klipannut vasta myöhemmin kun Ramilla on ollut kunnon talvikarva ja klippaamiseen menee jonkun verran aikaa, nyt ei mennyt kuin 30 minuuttia mikä on oikeastaan ennätys! Raimoska oli hirmu kärsivällinen kun malttoi seistä kiltisti paikallaan kun mamma sähelsi pienen hetken.

Tammuskalla olen mennyt nyt kahtena päivänä peräkkäin, memenkin neidillä tallin koulukisoihin C:n. Omistajat pyysivät menisinkö, tammalla ei ole kisattu kuin olikohan se 2 kertaa aikaisemmin koulua ja nyt vaan kokeiltaisiin miten neiti menee, syökö kouluaidat ja pysytäänkö sisäpuolella kun kiikun selässä. Tamma on toiminut ihan kohtuu kivasti, eilen tein laukassa jonkun verran töitä ihan vain temmon vaihteluna, välillä kokosin laukan aivan minimiin jonka jälkeen annoin mennä reilusti eteenpäin. Lisäksi treenattiin peruutuksia ja aivan perus asioita. Lopussa otin lävistäjällä vähän temmon lisäystä, tamma oli eri mieltä ja esitti jonkin sortin lisäyksen. Siinä vaiheessa olin lähellä tippua satulasta kun en vaan enään pystynyt keventämään tai tekemään muutakaan. Tänään mentiin samalla linjalla, laukassa menin pari kertaa lävistäjän ja pyrin siihen ettei tamma pääse vaihtamaan laukkaa - vaihtaa todella herkästi laukan. Peruutukset menivät tänään todella hyvin, peruutti löysällä ohjalla ihan kaikessa rauhassa ja suoraan.

Ramin kohdalla olen vetänyt viivan nimen ylitse ja sanoin tänään tallin omistajalle että tilanne kun on mikä on. Yleissatulalla on jotenkin hankala lähteä vääntämään koulua kun on estepainotteinen ja ohjaa jalan hirveän eteen. Koulusatulaan on niin tottunut ja sen kanssa on vaan niin kiva mennä! Tai sitten on vaan tullut totuttua liian hyvään. Eipä siinä tallin omistaja heitti et ruuna pitää nähdä kisoissa jossakin luokassa eli tuut raviohjelman. Pitää nyt vähän katsoa mitä teen asian suhteen, heitin että siinä vaiheessa kyllä menen ohjelman ilman satulaa niin ompahan jotain haastetta! Satulan kanssa raviohjelma menee turhan helpoksi, ilman satulaa varmaan tipun, mutta no sittenhän tipun. :D

Huomenna alkaa navetta, herätys 5:00 great! Pitää sovittaa tallilla käynti aamunavetan ja iltanavetan väliin jollakin tavalla niin ehtii Raimoskan hoitamaan.
Ja lopuksi Pontsasta on nyt tullut isä! Pennut syntyivät maanantaina, tyttö ja poika. Tyttö menehtyi pian syntymän jälkeen (oli vielä kerma), mutta poika voi hyvin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti