sunnuntai 1. syyskuuta 2013

niin hyvin että hävettää

Ihan pakko oli laittaa tuo :D Ensimmäinen reaktio oli lievä ärsytys jonka jälkeen alkoi huvittamaan ja linkkasin tekstin parille kaverillekin. Tultiin siihen tulokseen että enemmänkin surullista kun joku jaksaa stalkata ja jos on ihan paska blogi niin miksi edes lukee. :D Kaverini sanoin: myötähäpeä. Terveisiä vaan anonyymille että kun seuraavan kerran tulet kommentoimaan niin saan saan heti selville mm. IP osoitteesi ja miltä suunnalta kirjoittelet. :)

Mutta palataksemme oikeaan aiheeseen eli viikko on ottanut ja vierähtänyt. Maanantaina Rami vietti vapaata ja tiistaina kävin olisiko ollut ilman satulaa keikkumassa kentällä. Rami oli sanotaanko hankala ratsastaa ja keräsi kierroksia ihan urakalla. Ravatessa ei meinannut kuunnella istuntaa eikä pidätteitä ja jännittyi todella herkästi. Laukkaa otin noston per suunta ja siinä oli kuitenkin ihan kiva jälleen kerran. Laukkaamisen jälkeen ravin löytäminen oli hakusessa, enemmänkin jännittynyttä tikitystä. Siinä vaiheessa kun Rami rentoutui otin loppukäynnit.

Keskiviikkona ratsastin Ramin urakalla läpi. Kyttäsikö? No juu todellakin! Syksyn tullen Rami muuttuu aina todella säikyksi, siinä vaiheessa pieni kahahdus tai rapina riittää sinkoamaan pienen kaviokkaan kuuhun. Siinä vaiheessa kun lumi tulee maahan ja pysyy hetken Ramikin rauhoittuu, mutta auta armias muuten! Kyllä se tuosta jossakin vaiheessa taas rauhoittuu toivon mukaan. Läpiratsastus meni ihan mukavasti, ensiksi sain kuitenkin tehdä kunnolla töitä niin että Ramikin rentoutui ja hakeutui alas. Ravailin aluksi aivan pitkällä ohjalla vaikka välillä jouduin vähän keräämään naruja hetkeksi käteen jonka jälkeen annoin taas enemmän tilaa ruunalle. Laukat sujuivat normaalisti, vauhtia piisasi kun Rami oikein odotti lupaa laukata! Ravailusta ei meinannut aluksi tulla mitään laukan jälkeen kunnes sain ratsastettua Ramin rennoksi jonka jälkeen oli hyvä lopettaa. Kunnon pitkät loppukäynnit jonka jälkeen talliin. Seuraavana päivänä Ramilla olikin kevyt päivä?

Perjantaina oli valmennus omalla tallilla. Olisin muuten mennyt valmentajan luokse, mutta vetoautoon tuli joku pieni vika joten valmentaja tuli meille. Ennen valmennusta kävin hakemassa Ramille builder mixiä sekä greenlinea sekä ostin yhden loimen varaloimeksi. 
Valmennus haha meni aika hupaisasti :D Onnistuin maastoutumaan jälleen kerran! Alku lähti ihan kohtuu kivasti käynnissä, ravissa Rami alkoi jännittämään kahluaaltaan puoleista kulmaa sekä sivua ja auta armias kun ravasin Ramilla pitkällä ohjalla ja siinä vieressä/takana kuuluu rasahdus, ihan kuin oksa olisi mennyt poikki. Voitte vain kuvitella miten Rami reagoi asiaan - vahvasti. Siinä vaiheessa kun paino jää ulkopuolelle keikkaa satula kyljelle ja löydän pian itseni maasta ohja kiertyneenä kämmenen ympärille. Rami ei onneksi lähtenyt riuhtomaan tai mitään vaan odotti siinä, että pääsin ylös, satula korjattiin oikealle paikalle ja takaisin selkään ja homma jatkui ravissa. Rami jäi koko loppuvalmennuksen ajaksi vähän epäileväiseksi mikä vähän vaikeutti ratsastusta. Saatiin kuitenkin ihan hyviä pätkiä kaikesta huolimatta ja Rami liikkui kivasti. 
Otettiin myös laukkaa ja voi kuinka pientä ruunaa otti päähän paikoitellen. Otettiin mm. pysähdyksestä nostoja vaikka Rami ei jaksanut seistä vaan hiipparoi sivusuunnassa pitkin kenttää tai tepasteli paikoillaan. Miten niin odottaa tuota laukkaamista, positiivista kuitenkin. Otettiin nostoja myös peruutuksesta ja käynnistä.Yritettiin harjoitella muutamaa kohtaa kouluohjelmasta, mutta Ramin mielestä ei voinut mennä kulmiin kun siellä oli mörköjä joten otettiin vain muutamia juttuja. Valmentaaja harmitteli kun ei pääse katsomaan kisoja, mutta kokeillaan seuraavalla kerralla sitten.



Eilen kävin taluttelemassa Ramia ja siistin ruunan muutenkin. Kesän aikana ei ole tullut paljonkaan siistittyä koipia eikä harjaa joten eiköhän ollut aika.

Tänään oli vuorossa pitkästä aikaa kisat! Viimeksi ollaan käyty ulkopuolisissa kisoissa kesäkuussa 2012 ja maneesissa toukokuussa 2012. Kyseessä oli Ramin 7 koulustartti ja oliskohan ollut 6 kerta maneesissa 5 vuoden aikana. Heräsin 5:60, yritin työntää jotain ruuan tapaista kurkusta alas huonolla tuloksella. Vetoautona oli tänään veljeni neliveto subaru, kerran aikaisemmin olen ajanut sillä ja vähän jänskätti lähteä "vieraalla" autolla liikenteeseen. Hain kisahoitajani mukaan jonka jälkeen kurvattiin tallille. Rami sai ensin aamuruokansa, laitettiin kaikki muut tavarat järjestykseen, pakattiin koppi jonka jälkeen pikainen harjaus ruunalle, kuljetussuojat jalkaan, loimi päälle ja menoksi. Rami käveli kiltisti koppiin ja matka sujui hyvin.

Kisapaikalla Rami oli varsin säpäkkänä, pää pystyttä ihmetteli maailman menoa, pelästyi kertaalleen vähäsen jotain kun hoitaja talutteli, muuten käyttätyi kivasti. Erään olisiko ollut hevosrekan ohi oli hurja mennä kun sisältä kuului kolinaa, Rami tärisi allani joten hoitaja talutti meidät ohitse ja myöhemmin katoksen ohi joka oli myös hirmu pelottava. Kentällä verkassa Rami oli kuitenkin suht rauhallinen! Muutama pieni säpsyminen kuuluvat asiaan, muuten olen tyytyväinen verkkaan. En alkanut kikkailemaan verkassa enkä harjoitellut mitään kohtaa radasta, halusin vain saada hevosen kuuntelemaan pohkeita sekä istuntaa. Luokassa oli lisäkseni toinen ratsukko joten päästiin molemmat sisään samaan aikaan. Rami oli maneesin ovella hetken hui kunnes käveli rohkeasti sisään. Ovien vetäminen kiinni oli hiukan jännittävää, mutta sen jälkeen kävelin pitkin ohjin Ramin kanssa kun odoteltiin vuoroamme. 

Suoritus miten se meni? Ottaen huomioon tilanteemme niin hyvin! Tuomarin pöytä sekä katsomo olivat päivän jännittävimmät paikat minkä huomaa sitten videoltakin kunhan saan sen joskus siirrettyä edes koneelle (piuha on kadoksissa). Alku alkoi ihan mukavasti vaikka Rami jäi jännittyneeseen tilaan suoritusta alottaessa. Alku lähti ihan mukavasti, Rami tuntui kivalta vaikkakin hätäiseltä. "Alamäki" alkoi tuomarin päädyssä kun piti peruuttaa, en tiedä mitä Rami näki vai näkikö se mitään, mutta Rami alkoi siinä vaiheessa jännittämään vielä enemmän. Emme pystyneet esittämään peruutusta joten pisteet karisivat vauhdilla ja siitä oikeastaan oli kiinni se, että oltaisiin saatu hyväksytty suoritus. Pyysin Ramia eteenpäin, mutta jännitys voitti pienen hevosen ja loppurata meni aika epämääräisesti. Katsomo oli pelottava koska hei eihän sitä tiedä jos siellä piileekin mörköjä. Jouduin aika paljon pyytämään Ramia äänellä, jalalla olisi ollut turha edes pyytää. Kun yritin käyttää istuntaa, vähän koota niin Rami oli aina siinä vaiheessa rikkomassa ravia pois joten ei siitäkään olisi ollut hyötyä. Kuitenkin tunnen oman hevoseni sen verran hyvin ja tiedän mikä pahentaa tilannetta ja mikä on paras ratkaisu. Täyskaarrot nojaa siinähän ne menivät jännittyneen hevosen kanssa ja viimeinen osuus meni rikkoen käynnille. Mutta olin tyytyväinen kaikesta huolimatta. Rami teki oman osuutensa hienosti ja jännittyneisyys on ihan ymmärrettävää. Ramilla ei ole mitään rutiinia kisoihin ja maneesikin on vieras paikka ruunalle. Prosentteja saatiin 48,947 eli sanotaan näin 2-2,5 pistettä niin oltaisiin saatu hyväksytty rata. Seuraavalla kerralla ehkä paremmin.

Radan jälkeen riisuttiin Rami, loimi päälle ja hain kahdelle nälkäiselle ihmisolennolle syötävää, pari kuvaa jonka jälkeen ruuna autoon ja kotiin. Hoitajan tiputin matkalla kotiinsa ja jatkoin lopun matkaa yksin tallille. Rami pääsi jalkojen kylmäykseen. Tallimme omistaja katsoi radan videolta, luki arvostelun ja tuli samaan tulokseen: ei ole rutiinia joten hevonen jännitti ja kuski tietty. Pitkän tauon jälkeen kuitenkin hyvä suoritus 

Videon saatte toivon mukaan loppu viikosta, joudun lähtemään huomenna koulutukseen ja tulen vasta keskiviikko iltana kotiin. Kaverini kävelyttää Ramin huomenna jonka jälkeen ruuna saa kaksi vapaapäivää. Lähden huomenna lähes suoraan töistä ajamaan ja menen ensiksi työkaverin mökille ja jatkan tiistai aamuna matkaa. Jos en olisi päässyt työkaverin luokse (hän ehdotti) niin olisin joutunut heräämään tiistaina 4:00 ja matkaan olisin lähtenyt viiden aikoihin, ei inspaa. Matkaan menee suunnilleen 3 tuntia jos tästä omasta pihasta lähtisin, työkaverin mökiltä on vain tunnin ajomatka. 

Mutta nyt rampa rustaaja lähtee saunaan ja tietty pakkaamaan! Juu en todellakaan jaksanut pakata kisojen jälkeen vaan nukuin hetken järkyttävää päänsärkyä pois. Niska on aivan jumissa perjantain tippumisesta, mutta eiköhän tää tästä. Näkyillään!

mamma mua ei kiinnosta

6 kommenttia:

  1. Laiskana ihmisenä muu jää nyt multa kommentoimatta, mutta kerrassaan ihanan kommentin olet kyllä saanut ja muistoihisi tallettanut. Hauskaa oli varsinkin se, etten ymmärtänyt kommentista puoliakaan :D

    VastaaPoista
  2. Tommoset kommentit on kyllä huvittavia :D Sitä kuvitellaan niin olevansa päteviä neuvomaan, vaikka tietotaso lähentelee nollaa... ;)

    VastaaPoista
  3. No johan olet kommentin saanut! Aivan liian huvittava vakavasti otettavaksi. Toisesta korvasta vaan sisään ja toisesta ulos. Kyllä täytyy silti ihmetellä mistä jollekulle löytyy aikaa ja viitsimistä moisten kirjoitteluun. Just joo...

    VastaaPoista
  4. Hei, Olisiko sulla sähköpostia? luin postauksen lisärehuistasi mitä syötät ja olit kokeillut tuota arginiini valmistetta. Minulla olisi aivan loistava juttu tiedossa ja haluaisin kertoa siitä sinulle enemmän! :)
    -Jenna

    VastaaPoista
  5. Anzu haha niimpä :D älä välitä iteki oon niin laiska kommentoimaa muiden kirjotuksia. Aina ei vaan jaksa :>

    Susanna näimpä! ;)

    Eve jeps! Eka tosiaan vähän otti päähän ja nyt kyllä vaan enään huvittaa :D Jos ei kiinnosta ja ottaa päähän niin ei todellakaan oo pakko lukea.

    Anonyymi hah mulla kesti hetken tajuta mitä noista tarkotit mutta siis joo. :D laita vaikka viestiä kuvapyorre@gmail.com

    VastaaPoista
  6. laitan säpoa kohta!

    VastaaPoista