lauantai 24. elokuuta 2013

little smile at me [kuvapläjäys]



Mamman kullanmuru säikäytti omistajan pahan päiväisesti irtojuoksuttaessa. Rami oli tänään aika tättärä jälleen kerran ja kentällä riekkui kunnolla. Perse lensi ihan urakalla, loikki paikallaan ja pari kertaa hyppäsi pystyyn (oli joo ihan makeen näköistä, harmi kun en saanut kuvaa). Mutta miten sitten kävikään? Rami laukkasi jälleen kerran vauhdilla, vaihtoi ristilaukalle ja tuli "kaarteeseen" todella kovaa ja siinä vaiheessa rypesi oikein kunnolla. Katson hölmistyneenä keskellä kenttää kun hevonen vetää itsensä täydestä laukasta muutaman kompuroivan askeleen jälkeen kyljelleen ja liukuu pienen matkan eteenpäin, pysähtyy ja jää makaamaan ikuisuudelta tuntuvaksi ajaksi maahan kunnes nousee ylös pelästyneenä. Siinä vaiheessa äkkiä ruunan luokse, tarkistin heti koko hevosen läpi oliko tullut haavoja, aristiko jotain kohtaa ja talutin Ramia hetken jonka jälkeen pyysin vähän ravaamaan. Liike näytti onneksi puhtaalta. Meni siinä kyllä pieni hetki Ramin rauhoittelussa. Kävelin kohtaa läpi ja yritin etsiä syytä miksi meni nurin, mutta eipä oikein kyllä löytynyt. Rami juoksenteli tämän jälkeen vielä vähäsen ja seurasi mammaa joka paikkaan kun heittelin pintaan nousseita kiviä pois kentältä.



Tallissa tutkin Ramin vielä uudelleen enkä edelleenkään löytänyt mitään. Hieroin kaikesta huolimatta Ramin lihaksiin super arnikaa ja jalkoihin levitin kylmäsavea. Toivottavasti selvittiin säikähdyksellä! Huomenna ajattelin mennä rennosti Ramin kanssa kentällä ilman satulaa ja venytellä oikein kunnolla ettei jumiudu. Rami sai tänään myös sillä aikaa kun odottelin savien kuivuvan mattohoitoa eli piikkimatto selkään joka oli parikymmentä minuuttia selässä. Ruokinnan ja hoitojen jälkeen sadetakki päälle ja takaisin ulos.





Eilen keskusteltiin Ramin kanssa jälleen kerran kentällä että ei se yhden kohdan kytistäminen auta asiaa yhtään. Rami oli kaikesta huolimatta ihan mukava ratsastaa vaikka häsläsikin jonkun verran. Alkuraveissa oli ihan jees ja harjoittelimme yhtä kohtaa kouluohjelmasta mitä epäilen tuottavan ehkä pienoista hakemista radalla tai sitten ei, kuka tietää. Rami oli sitä mieltä kuitenkin että nyt laukataan koko ajan! Ihan mukavaahan se on että hevonen haluaa noin kovasti laukata ja laukkaamisen jälkeen ei meinannut löytyä enään ravia, sen verran oli täpinöissään ja tarjosi laukkaa koko ajan uudelleen ja uudelleen. Lopulta sain Ramin rentoutumaan ja lopetettiin hyvään pätkään eli Rami ravasi aivan pitkin ohjin pää niin alhaalla kuin voi vaan ikinä saada. Toisaalta maailman hienoin hevonen vaikka osaakin olla välillä aavituksen urpo ♥.



Ainiin kiik juu taisin eilen vahingossa ilmottautua sinne kisoihin! Hupsista keikkaa mitähän siitäkin tulee. Ohjelmana on helppo D:3 2013 ja tämä ohjelma tuli edellisen tilalle. Hetken mietin kun luin tuota ohjelmaa, kannattaako lähteä? Loppujen lopuksi ohjelmahan on "haasteellinen", mutta en jaksa ottaa mitään ressiä koko jutusta. Kisoihin lähdetään hyvällä fiiliksellä ja tullaan samalla fiiliksellä kotiin vaikka ei saataisi edes hyväksyttyä suoritusta. Nyt jo on voittaja fiilis kun uskalsin ilmoittaa meidät tuonne. 






11 kommenttia:

  1. Voi kun Rami on hienona! :) Tsemppiä kisoihin, hyvin ne menee! ;)

    VastaaPoista
  2. Taisit sitten jättää lukematta ilmoittautumisen erikoismääräyiset - luokka 1 helppo D:3 on tarkoitettu ALLE 12v ...

    VastaaPoista
  3. Pinja haha kiits (:
    Henkilö A luuletko tosissas et en oo lukenu :D Samat säännöt on ollut about 10 vuotta tuolla ja menen luokassa ulkopuolisena ratsukkona.

    VastaaPoista
  4. No, jos sä nyt kerran olet niin hyvä, mitä sä täällä aina itseäs kehut, niin miksi ihmeessä pitää mennä johonkin raviohjelmaan?
    Eikös nyt olisi jo aika näyttää niitä taitoja, jotka on kehittynyt uuden valmentajan ansiosta?

    VastaaPoista
  5. Hah ei vitsi hajosin :DD ongelma on ? ihan ollaan valkun kans puhuttu et muutamia raviohjelmie alle ja sitte C:tä hinkuttamaa. Reilumpaa hevoselle joka ei oo käyny puoleentoista vuoteen missään ;)

    VastaaPoista
  6. Löysin tänne sun blogiis Kaktun blogin kautta ja mielenkiinnol jatkan lukemista :).

    sä aikasemi anonyymi onks sil mitää välii minkä ohjelman toi menee??? vaikka hevonen on hieno ja varmasti kehittyny paljo nii tommose tauon jälkee on parempi mennä helppo ohjelma. Moni tekee tollee et vaikka hevonen kykenis kisaamaa C:tä nii ne menee ensin jonku raviohjelman alle jos on ollu pitkä tauko kisaamisessa.
    Onnee kisoihin!! Oon selannu vanhoja postauksia ja kyl kuvista näkee kuinka paljo oot tehny töitä. Moni lv ratsastaja sais ottaa sust mallii!

    VastaaPoista
  7. Anonyymi tervetuloa lukemaan :) Ja kiitos ihanasta kommentista!

    VastaaPoista
  8. Sulla on itselläs lähinnä vikaa omassa päässäs että et uskalla mennä mihinkään vaatiaan! Kehut vaik mitä, mut mitään et osaa ja hevonen ei osaa mitään!!!!!!!!
    ON todellakin eläinrääkkäystä, et joku tollanen tyyppi joka ei osaa hevosta kouluttaa, yrittää sit kehua pivin pimein omia taitojaan, vaik niitä ei sit ole!

    Siis lopata jo tää paskan jauhaminen ja koko BLOGI!!! Sä kehut itseäs ja suin toimias vaikka sä et mitään osaakaan ...
    SUN ON PAKKO MENNÄ JOHONKIN RAVIOHJELMAAN, kun mitään muuta ET PYSY!!! Täällä on hienoa selittää et osaa sitä ja tätä vaikka PASKAA JAUHAT KOKO AJAN!!!!!!!!

    VastaaPoista
  9. ^ hei rauhotuppas vähän ano! kyse on kumminkin vaan yhestä raviohjelmasta
    ja totta kai saa ratsastaja ittensä ilmottaa just semmosii luokkii mihin haluu! ;)
    - rosa

    VastaaPoista
  10. Haha ei vitsi :D Tuostahan vois tehä ilmotuksen poliisille tosta sun kommentistas ? ;) Veikkaan oikeesti et oot henkilö AK ja aika moni muuki meiän tallilta veikkaa sun kirjotuksen perusteella. Hah sama tilanne jos selittäisin et kisaan aluetta helppo B:tä ja A:ta ja sit kuitenki juoksisin seurakisoissa rapsimassa jostain B luokista sijotukset :DDDDD Jos sulla on jotain sanottavaa nii tulepa sanomaan kasvotusten äläkä täällä inise ;)

    VastaaPoista
  11. ano hei sä oot sairas!!! Mitä välii sil oikeesti on mihi luokkaa ilmottautuu!! Sul ei oo näköjää mitää käsitystä ex-ravureista tai niitte koulutuksesta! Mä oon seurannu tät ratsukkoo aika kauan ja kyl videoist näkee kuinka paljo duunii on ton hevosen etee tehty!

    VastaaPoista