torstai 22. elokuuta 2013

"ei ole huonoja hevosia"

Ah mitä viisautta. Tottahan se on ettei ole huonoja hevosia ja oon huomannu itestäni välillä kuinka huono kuski olen. Asiasta seuraavaan ja jatketaan viikon kuulumisilla. Uusia kuvia yritän räpsiä jossakin vaiheessa kunhan saan ostettua uuden kameran. Rakas kivikautinen Canon EOS400D:ni vetelee viimeisiään. Onhan se jo kestänyt mun aktiivikäytössä 5 vuotta ja sitä ennen pari vuotta veljeni käytössä ja kuvia on varmaan räpsitty +200 tuhatta. EI siis ihmekään jos vetelee viimeisiään :D! Seuraavaksi ostan veljeltäni Canon EOS 1100D:n. Ihan perus kiva kamera ja olen sillä nyt kuvaillut jonkun verran ja sen kanssa pärjään jonkun aikaa.

Sunnuntaina ratsastin Ramin läpi kentällä epämääräisellä tuloksella. Rami kehitteli kyttäämisen aihetta koko ajan mikä raastoi kuskin hermoja useaan otteeseen. Vaikka Rami on todella mukava ratsastaa osaa se myös heittäytyä hankalaksi ja varsinkin tuulisilla ilmoilla yleensä kehitellään jotain ei niin kivaa puuhaa. En tiedä edes kuinka kauan menin. Rami aloitti kyttäämisen n. 5 minuuttia kentälle saapumisesta ja poitsu joutui töihin oikein kunnolla; jos jaksaa kyttäillä ja keksiä mörköjä niin silloin jaksaa myös tehdä töitä. Ratsastus ei kuulunut kastiin siisteintä menoa vaan jouduin ronskisti muistuttamaan asioista ettei esimerkiksi juokseminen helpota tilannetta yhtään. Lopussa Rami oli jo kuitenkin ihan kiva ja lopetin hyvään pätkään ratsastelun.

Maanantaina olin vapaalla ja meille oli sovittu kouluvalmennus. Valmentaja saapui varttia vailla kaksi (valkku alkoi kahdelta) joten ehdittiin juttelemaan tallissa hetki jonka jälkeen selkään ja kentälle. Kerroin sitten tästä suunnitelmastani jos menisin kisoihin niin kannustusta tuli ja päätinkin että ilmottaudun kunhan kerkiän. Eli menemme raviohjelman ihan vain kokeilu mielessä miten Rami käyttäytyy vieraassa paikassa. 
Valmennus sujui tavalliseen tapaan todella hyvin. Aloitimme normaaliin tapaan ensiksi venyttelemällä oikein kunnolla, hevonen rentoutuu ja saa samalla lapoja auki. Työstimme käyntiä jonkun aikaa pitkällä ohjalla siirtymällä välillä keskikäyntiin ja siitä pelkällä istunalla kokosin käyntiä ja onnistuttiin hyvin harjoituksessa. Jatkettiin ravissa samalla tyylillä ja Rami tuntui todella hyvältä ja liikkui todella rennosti ja työnsi hyvin takaa ja liike parani koko ajan. Valmentajan sanojen mukaan Ramin ravista ei edes osaisi sanoa minkä rotuinen Rami on ja harmitteli kun hän ei osaa kuvata kun saisi niin hienoa materiaalia Ramista ja näkisin itse miten Rami todellisuudessa liikkuu ja varmasti yllättyisin! 

Laukassa Rami väläytti jälleen kerran. Ramin nostot ovat parantuneet huimasti ja laukka kehittynyt ihan hienoksi jo. Oikeaan kierrokseen Rami laukkaa oikein pyöreänä ja hyvässä tasapainossa vaikka en vielä pysty kummemmin säätelemään Ramin laukkaa, mutta ajan kanssa. Vasemmassa laukassa on vielä paljon töitä ja en voi kun sättiä itseäni siitä kun olen työstänyt vasenta laukkaa vähemmän.

Laukkaamisen jälkeen Ramille jäi laukkavaihde pahasti päälle ja tarjosi vasemmassa kierroksessa laukkaa ja jos ei saanut laukalle niin heitti passille! Ramilta ei alkuaikoina löytynyt kunnolla käyntiä vaan tarjosi passia ja nyt kun kuumenee alkaa tarjoamaan käynnin sijaan passia. Karsitaampa tämäkin paha tapa jälleen kerran pois, eipä siihen kyllä kuolla. Parempi saada se kuitenkin pian pois ettei jää "tavaksi".
Ennen kisoja yritän käydä valmentajan luona, katsottaisiin ohjelmaa vähän läpi ja hän saa korjata virheet. Valmentana luona koulurata joten kätevästi pääsee harjoittelemaan ja jos hyvin käy niin voisin saada kuvaajankin videoimaan harjoittelua. Mutta vaikka harjoituksissa menisi hyvin niin ei se takaa sitä että kisoissa menee. Siihen vaikuttaa niin moni asia etten edes viitsi ottaa mitään paineita. 

Valmennuksen jälkeen keskusteltiin valmentajan kanssa Ramin kehityksestä miten paljon se on mennyt eteenpäin ja varsinkin kuinka paljon laukka on edistynyt parissa kuukaudessa ja joka kerralla se vain paranee entisestään. Myös tallin omistaja kehui Ramin laukkaa kuinka paljon se on mennyt eteenpäin ja hän olikin vähän katsonut maanantain valmennusta ilmeisestikin tallin pihalta. Pari kuukautta sitten kun tilanne oli se, että Rami laukkasi tai siis kaahasi pää pystyssä ja nosti miten sattui laukan. Valmentaja nauroi että kyllä hän muistaa kun näki Ramin laukkaavan ensimmäisen kerran miten hurjan näköistä se oli ;). Tiedetään ja kuskiakin pelotti istua silloin kyydissä kun ei tiennyt mennäänkö ratsureiman kanssa edes samaan suuntaan. 

Tiistaina ja keskiviikkona pidin Ramilla kevyet kävelypäivät maastossa. Tiistaina käveltiin baanan ympäri ilman satulaa ja eilen käytiin mäkilenkillä vähän kiipeilemässä toisen ratsukon kanssa. Hirvareita sai ainakin nyppiä hevosesta vähän väliä pois yhhyh. Halipulainen poni kun on niin mamman paita piti nuolla läpimäräksi ja työntää päätä syliin ja rapsuttaa. Tänään Rami sai ansaitun vapaapäivän eli kävin vain ruokkimassa vaikka Rami yritti tulla portista ulos ja katsoi vähän hölmistyneenä kun en ottanutkaan sitä talliin. Huomenna sitten kehitellään jotain kivaa.

voihan kiukku 2010?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti