sunnuntai 8. syyskuuta 2013

lupa laiskotella

Viikko vierähtää yllättävän nopeasti kun päivät venyvät väkisinkin 21-22 korville eikä sen jälkeen vaan enään jaksa kävellä yläkertaan avaamaan konetta. Mennään jälleen kerran vanhoilla kuvilla.



Lähdin tosiaan maanantaina "lomalle" tai no pikkainen koulutus reissu. Maanantaina suuntasin työkaverin seuraksi joka hemmotteli oikeasti pilalle ja tiistai aamuna jatkoin matkaa tunnin verran kunnes saavuin oikeaan paikkaan. 9-17 opiskeltiin, muutama tunti vapaata joka vietettiin kylpylässä ja illalla oli vielä seremonioita sekä ruokailu. Menin ajoissa nukkumaan kun seuraavana aamuna piti herätä kuitenkin ajoissa. Keskiviikko meni koulutuksen parissa ja neljän jälkeen päästiin kotimatkalle. Noin 3 tuntia kotimatkaa ja kotona kaaduin sohvalle nukkumaan kun väsytti niin paljon. Nukuin jonkun 2 tuntia, heräsin syömään, katsoin hetken telkkaa jonka jälken nukahdin uudelleen. Muutenki stressi alkaa pikku hiljaa laukeamaan ( 3 kk sitä on kestänytkin) niin se väsyttää vielä lisää. Nyt on koko ajan tosi väsynyt olo ja tänään annoin itselleni luvan nukkua pitkään.

Torstaina en ehtinyt tekemään Ramin kanssa mitään ja väsytti edelleen kun olin ollut sen 8 tuntia töissä ja muutenkin tallille meno venähti yli tunnilla. Tyydyin harjaamaan ruunan joka kärsi pahasta halipulasta ja mamman kultaa piti rapsutella, halia ja hemmotella. Ruokin ja jäin vielä hengailemaan tallille. 
Perjantaina kävin keikkumassa Ramin selässä ilman satulaa baanan ympäri sekä pieni pyörähdys kentällä. Heti tallin pihasta lähtiessä takaa alkoi kuulumaan moottiripyörän ääni. Ajattelin et joo päästään baanalle ennen kun se tulee ihan lähelle, nii vissii. Jouduin vanhan kentän kohdalla hyppäämään alas selästä kun pieni ruuna hermostui totaalisesti. Siinä vaiheessa kun hevonen liikkuu juuri ja juuri eteenpäin jokainen lihas jännittyneenä valmiina sinkoutumaan johonkin suuntaan niin kyllä se on fiksumpaa hypätä itse alas. Pyörä pääsi ohitse kun väistettiin tieltä pois ja siitä vaan kävelemään takaisin tallille, selkään ja takaisin tielle. Rami oli todella säikky, kyttäsi ja kavahteli pientäkin rapsahdusta. Kentällä oli todella kiva ja pyörittiin joku alle 10 minuuttia.

Eilen en edes ehtinyt mennä  Ramilla vaikka olin suunnitellut meneväni edes kävelemään. Ensin 5 tunnnin työpäivä, kävin kasvattajan luona kun hän täytti 50 ja samalla hän ilmoitti että ultrassa on näkynyt kaksi pentua jeej! Olin tunnin juhlissa, olin viideltä kotona jonka jälkeen lähdin iltatallin tekoon. Kotiin tulin puoli yhdeksän jälkeen ja jos olisin liikuttanut Ramin olisin tullut varmaan vasta puoli kymmeneltä. Loppu ilta meni leffaa katsoen ja syöden kun siskoni ja hänen mies olivat meillä.

tuleva isukki

Tänään pyörähdettiin kentällä ja mentiin puomia jopa. Pakko itkeä että tuo yleissatula tuntuu jotenkin nykyään inhottavalta istua. Tai sitte vaan oon tottunut meidän koulupenkkiin liikaa, siinä on vaan niin hyvä istua. Yleispenkissä vaikka vain kävellessäkin sisäreidet kipeytyvät ja huutavat hoosiannaa ravatessa. Mutta siis joo alkukäynneissä tehtiin jokaiseen kulmaan n. 10 metrin voltit ja ihan vain venyteltiin. Ravissa annoin kulkea pitkin ohjin vaikka kevetäminen tuntui maailman hirveimmältä asialta - satula ohjaa tuoli-istuntaan ja kun yritän siirtää omia jalkoja oikealle paikalleen niin siinä vaiheessa keventäminen muuttuu todella vaikeaksi. Rami oli oikein kiva ratsastaa ja selkeästi innoissaan kun pääsi töihin. Ratsastelujen jälkeen tehtiin vielä toisen tallilaisen kanssa iltatalli.

Tiistaina suunnittelin lähteväni käymään Hyvinkäällä ostamassa Ramille jotain kivaa sekä voisin jo vähän etukäteen kysellä miten löytyy aikoja kiropraktikolle. Pyrin käyttämään Ramin ainakin kerran vuodessa tarkistuksessa ihan kaiken varalta. En halua enään siihen tilanteeseen, että hevosella on selässä lukko. Mutta siitä sitten enemmän joskus. Tsau!

2 kommenttia:

  1. Mietin onko sulla joku syy miksi liikutat tervettä? hevosta noin kevyesti? Kauheasti vapaata ja miksi niin paljon kävelylenkkejä, jos hevonen ei ole joku toipilas/vanhus? Olen huomannut tämän siis muutenkin näistä viikkokoosteista, kuin vain tällä viikolla.

    VastaaPoista
  2. Anonyymi tähän on ollut omat syynsä, hevonen on kyllä terve, mutta itse olen ollut 3 kk todella stressaantunut.

    Olen herkkä stressaamaan ja voin kertoa että se on pirun inhottavaa. Nukuin tuon ajan todella huonosti eli pari tuntia, heräsin vähän väliä jonka jälkeen en saanut enään edes unta, muutuin kiukkuiseksi ja perheeni sekä ystävät joutuivat kestämään kiukkuisuuttani, varsinkin perheeni. Jopa tallille meno tuntui inhottavalta ja monta kertaa meinasin kääntyä tallitiellä kotiin sen takia kun oli niin paha olla.

    Rami on ollut tuon ajan kevyemmällä liikutuksella, koska mielestäni on epäreilua hevosta (sekä itseäni) kohtaan mennä selkään kun olen valmiiksi kiukkuinen. Kävelypäivinä yritin vain rentoutua ja viskata aivot narikkaan, välillä se auttoi ja välillä olin entistä kiukkusempi. Välillä yritin mennä kentällä vaikka olin kiukkunen ja eihän siitä tullut oikeasti yhtään mitään.

    Nyt kun stressi alkaa "katoamaan" niin odotan tallille menoa sekä ratsastamista ja muuta puuhastelua. Nyt ei enään lähde hiuksia tukoittain päästä ja en syö mitä sattuu kun ei tarvitse enään tukahduttaa stressiä ja olen huomattavasti virkeämpi.

    VastaaPoista