perjantai 16. elokuuta 2013

mä oon kaikkee mitä sä tarvit


Yhhyh mitkä kelit on ollut viihdyttämässä - sataa, sataa, aurinko paistaa 5 minuuttia jonka jälkeen kaatamalla vettä. Napsuuko? No ei oikeestaan yhtään! Onneksi tallilla odottaa joka päivä mitä ihanin karvakorva poni joka pelastaa huonoimmankin päivän omalla tavallaan. Loimittaessa pää työnnetään syliin tai nostetaan pää olkapäälle ja puhistaan omistajan korvaan.

Ei auta piipittää vaan ihan oikeastikin voisi jotain rustata. Rami on liikkunut tällä viikolla pari kertaa kentällä, käyty taluttelemassa ja sai keskiviikkona vapaapäivän karmean kelin takia. Kyllä voin myöntää ettei inspaa mennä kaatosateeseen ratsastamaan kun parissa minuutissa olisi läpimärkä ja kipeäksikään en haluis tulla. Toinen syy on se, että en viitsi lähteä kastelemaan nahkavarusteita, varsinkaan satuloita kun niistäkin on pulittanut mukavat summat. Nyt on kyllä harkinnassa ratsastusloimi mikä suojaisi edes suurimman osan satulasta ja lopun "osan" voi suojata vaikka sadeviitalla.

Tosiaan kävin yksi päivä pyörimässä kentällä kera koulupenkin aika kevyesti mentiin askellajit läpi. Rami toimi suht mukavasti, pidettiin paljon välikäyntejä kuskin huonon kunnon takia. Laukassa toimi ehkä jopa parhaiten, nosti napakasti suoraan käynnistä. Eipä tarvinut paljonkaan muuta tehdä kun siirtää paino sisälle niin kyseli siinä vaiheessa "no mamma laukataanko". Hassu höpsö eläin <3
Eilen käytiin "uuden" yksärin kanssa kävelemässä baanan ympäri ja juuri kun päästiin talliin alkoi satamaan kaatamalla vettä.

Tänään harrastin jonkin sortin tuuppailua ilman satulaa eli suomennettuna yritin pysyä kyydissä. Juuri ennen tallille tuloani oli satanut kuulemma kaatamalla ja kenttä oli tietty aivan märkä.Ei siinä mitään kyytiin ja menoksi. Aluksi venyteltiin jonkun aikaa käynnissä, Rami oli jännittyneen oloinen ja kyttäili puskia siihen malliin taas, että tuolta hyppää varmasti tappajaetana! Välillä mietin mitä ton hevosen korvien välissä liikkuu  kun pelkäsi tänään laitumella olevia poneja! Herran jestas kun siinä on PONI mikä SYÖ ruohoa. Ja ei toki ole koskaan nähnyt kyseistä ponia (vain noin miljoona kertaa). Ravailtiin jonkun verran ja pyrin alussa siihen rentouteen ja venytykseen jonka jälkeen pystyin keräilemään enemmän ohjia ja yritin pysyä kyydissä. Vähitellen oppinut istumaan paremmin ja paremmin Ramin ravissa vaikka ei todellakaan ole mikään ihanin istuttava. Hapuilua oli joukossa kun aikaisemmin en ole antanut liikkua kunnolla vaan minimoin liikkeen ja nyt annan liikkua kunnolla eteenpäin. Ehkä joskus oppii? Laukkaa otin vähän molempiin suuntiin vaikka meinasin tutustua kentän pintaan muutaman kerran sen takia. Välillä kokosin Ramia enemmän jonka jälkeen annoin taas venyttää eteen-alas. Lopussa tehtiin muutamia takaosakännöksiä tai siis muisteltiin ja loppuravit pitkin ohjin jonka jälkeen hyvät loppukäynnit, kentän siivous ja talliin.

Huomenna olisi tarkoitus siivota Ramin karsina puruista ja vaihtaa turve tilalle. Ramilta lähtee kaviosta palasia (varsinkin takakavioista) ja ongelma on "pahimmillaan" sisäkaudella. Lisäksi tykkään turpeesta muutenkin todella paljon ja omaan talliin tulee turvekuivitus ja käytän normaalisti kesäisin kopissa turvetta mieluummin kuin purua.

Lopuksi kuolainpohdintaa. Nyt oon tullut siihen tulokseen, että yritän etsiä Ramille jonkun paremman estekuolaimen eli waterford lähtee vaihtoon. Se vaan on liian kova kuolain Ramille vaikka en ole nyt hetkeen mennyt sillä edes ja olen suosiolla hypännyt nyt viime kerrat kolmipalalla vaikka vähän jänkskättää kun Rami on aikoinaan vienyt ihan urakalla normi kolmipalalla pitkin kenttää. Tarvittaisiin sellainen kuolain joka sopii todella kuumalle, mutta pirun herkälle hevoselle.

Minkälaisia kuolaimia teillä on käytössä hypätessä? Onko kenties joku kuolain mitä uskaltaisitte suositella ?

8 kommenttia:

  1. Tää ei liity mitenkään tohon postaukseen. Missä päin mäntsälää jos saa kysyä asut. Itse nimittäin asun myös mätsälässä ja luulen nähneeni sinut sälinkään siwalla jokusen kerran. :)

    VastaaPoista
  2. Kuolaimista en tiedä, kun me ei hypitä, mutta keliasiaa pakko kommentoida. Hyi että tätä säätä ja sen vaihtelua :/

    VastaaPoista
  3. Baby pelham kaksilla ohjilla?http://www.hooks.fi/product.aspx?productid=500393 Nivelellä menee muuten, mutta jos lähtee lapasesta voi ottaa pelhamin varteen menevästä ohjasta pidätteen.

    VastaaPoista
  4. eka anonyymi haha pelottavaa kun oot tunnistanu mut :D ja varmasti oot nähny just siwalla kun poikkeen siinä ainakin 5 kertaa viikossa! Sattuu olemaan kätevästi tallimatkan varrella ;) voin sen verran sanoa etten asu ainakaan taajamassa vaan vähän "sivummalla" :D saa tulla nykäsemään hihasta jos uskaltautuu :>

    Anzu no älä! aivan järkyttävää tää vaihtelu taas varsinki nyt ku tuntuu satavan joka päivä. Talvel sitte valitellaa ku on ihan liian kylmä.

    VastaaPoista
  5. anonyymi kiitos ehdotuksesta! Ihan kätevän kuulonen kyllä. :D En vaa usko omiin taitoihini et kykenisin menemään ainakaan viel kahella ohjalla, mut pidetään mielessä.

    VastaaPoista
  6. kokeile suoraa kumikuolainta, tursulla on ollu nyt semmonen ja se pysyy yllättävän hyvin käsissä sillä! :)

    VastaaPoista
  7. Tanja oikeesti Tursukka pysyy sillä? :D En kyl ois uskonu :>

    VastaaPoista
  8. pysyypysyy, eihän se nyt vieläkää mikää tasanen oo mutta se kuolain on kummiski aika hyvä! :)

    VastaaPoista