torstai 11. heinäkuuta 2013

jättikorvan kuulumiset


Hei te pienet sammakkomme! Olette varmastikin huomanneet kuinka ahkera rustaaja olen eikös vaan? Okei pitäis ehkä jaksaa olla aktiivisempi, ei vaan kykene kumminkaan. 8 tunnin työpäivät, 2-4 tuntia tallilla jonka jälkeen kotiin ja heti suihkuun jonka jälkeen se normaali välikuolema sohvalle.

Mitähän meille edes kuuluu? Ei oikeastaan mitään ihmeempää jos tarkkoja ollaan. On ratsastettu, käyty maastoilemassa, juoksutettu sekä hengailtu tuttuun tapaan. Rami on tuntunut ratsastaessa todella hyvältä pitkästä aikaan, selkäkään ei ole reagoinut melkein yhtään kun muistetaan venytellä alku- ja loppuverkoissa. Muutenkin olen kiinnittänyt enemmän huomiota eteen-alas menoon ja sitä että lavat oikeasti liikkuvat kunnolla.

Olisiko ollut sunnuntaina kun menin Ramilla koulua kentällä. Rami toimi ihan kohtuu kivasti, aluksi venyteltiin oikein kunnolla jonka jälkeen työstin käyntiä hetken aikaa. Lyhyillä sivuilla koottua käyntiä, pitkillä keskikäyntiä ja samaa tehtiin ravissa. Ensimmäiseen laukkapätkään oikealle olen enemmän kuin tyytyväinen - Rami hakeutui itse alas, selkä nousi ja laukka muuttui muutamaksi askeleeksi täysin kolmitahtiseksi! Kyllä sen perseen alla tuntee koska laukka muuttuu noin paljon. Kuski hämmästyi sen verran pieneksi hetkeksi jonka jälkeen ei voinut kuin hymyillä.

Tiistaina Rami toimi teoriahevosena leiriläisille aiheena juoksutus. Jokainen leiriläinen pääsi juoksuttamaan Ramia ja ruuna toimi kiltisti ja lopuksi leiriläiset toivoivat että näytän miten Rami laukkaa. Kyllä huvitti kun Rami sitten laukkasi liinassa, ties kuinka monta kameraa kuvasi poitsua jonka jälkeen 8 lasta tuli Ramin luokse taputtamaan ruunaa ja kehumaan kuinka kiltti Rami on ja hieno. Mamman kulta on <3

Ööm Rami sai uuden laitsakaverin, oikein mukavan pv tamman. Vähän jänskätti laittaa vieraat hevoset samaan aitaukseen, mutta turhia siinä panikoitiin. Rami hörisi tammalle, pitivät vähän hajurakoa, mutta vinkasun vinkasua ei kuulunut ja pian kaksikko alkoi mutustelemaan ruohoa tyytyväisenä.

Tänään hikoilimme kouluvalmennuksessa tai ainakin ratsastaja hikoili. Aluksi perus venyttelyt käynnissä ja ravissa sama homma vaikka Rami oli sitä mieltä et jes nyt mennään ja kovaa! Joukkoon mahtuu mukavasti onnistumisia. Vaikka ruuna olikin hirmu jännittynyt, muutaman kerran sinkosi pelästyessään, kyttäsi ja kahaasi niin homma saatiin hetkittäin kasattua. Koottu ravi alkaa sujumaan koko ajan paremmin ja paremmin ja ollaan saatu muutenkin ravissa enemmän liikettä. Tarkoituksena olisi tänä vuonna starttaa parit koulukisat - raviohjelman parissa ja hakea sitä kautta kokemusta kummallekin ja pitämään hauskaa!

Mutta nyt tämä ihminen suuntaa saunalle ja pitäisi kai pakkaillakin? Huomenna lähden viikonlopuksi vähän "maailmalle" eli helposti sanottuna moikkaamaan kaveria. Viime kerrasta onkin aikaa kun ollaan nähty eli vuoden verran ja tässä välissä on tullut pieni ikävä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti