maanantai 1. heinäkuuta 2013

hyvän fiiliksen valmennukset

Viikko on vierähtänyt ja siihen mahtuu kaikkea kivaa! Uusi valmentaja, näyttelyt sekä muutakin. Ramille tuli ostettua ihottumaloimi viikko sitten kun nuo öttiäiset on turhan agressiivisia ja Rami on aivan paukamilla ja kutisee ja nyt on olo ainakin helpottanut pienellä pojalla. Luvassa paljon tekstiä, hope so ette tylsisty.



Aloitetaan ihan ensiksi uudesta valmentajastamme joka saapui keskiviikkona katsastelemaan meidät. Valmentaja kävi Ramin läpi (on myös hevoshieroja),  katsottiin kaikki varusteet läpi, tehtiin vähän mattesin avulla koulupenkkiin eteen toppausta niin saatiin satula istumaan huomattavasti paremmin jonka jälkeen kentälle ja selkään. Aloitettiin ihan perusasioilla eli sisäpohje ja ulko-ohja ja lähdettiin venyttämään Ramia alas. Rami tajusi sanotaan näin suht nopeasti asian ja jonkun aikaa jatkettiin tätä harjoitusta.

Korjattiin erilaisia virheitä mm. kääntämisessä sekä kokeiltiin meille jotain aivan uutta - keskiravia, keskikäyntiä sekä kokoamista. Kuskille tuli pieni pakokauhu tässä vaiheessa että hei mites nyt pitäs tehä? Saatiin sen verran hyvät ohjeet että tyhmempikin tajuaa ja Rami esitteli reippaasti mielettömän hienoa keskiravia "ensikertalaiseksi" ja takajalat astuivat kepoisesti 20 cm etujalan merkin ylitse. Siitä sitten istunnalla piti saada Rami koottua mikä tuotti pienen päänvaivan kunnes tajusin ja PIM Rami tarjosi ihan hyvää koottua ravia mikä sai kuskin leuan tippumaan kentän pintaan. Tuli fiilis että hei mä osaan oikeasti sittenki!

Harjoiteltiin vielä pysähdyksiä, peruutuksia ja peruutukset olen onnistunut opettamaan oikein mistä sain hyvää palautetta. Loppua kohden otettiin nostot per suunta ja Rami tarjosi rentoa laukkaa ja polki hyvin alleen vaikka laukka jäi nelitahtiseksi, mutta pystyin itse istumaan satulassa kunnolla ja se että tuo kaveri oli rento ettei koko homma mennyt kaahaukseksi.

Viimeisenä urakkana vähän näytettiin väistöjä missä sain aivan uudenlaiset ohjeet ja saatiin oikealle ihan kivoja väistöaskelia, mutta auta armias vasen suunta! Ramille on aina ollut vasemmalle väistäminen todella vaikeaa enkä nytkään saanut väistämään, mutta päätettiin jättää asia hautumaan kun tuli niin paljon uusia asioita varsinkin kuskille.

Valmentaja tykkäsi Ramista todella paljon, ulkonäöstä lähtien ja sanoikin että sulla on hieno peli alla, ei näytä miltään lämpöseltä eikä voisi edes sanoa lämpöseksi kun katselee kuinka Rami ravaa ja liikkuu yleisestikin. Hyvä fiiliskö?

Yhtenä päivänä kävin Ramin kanssa vähän ilman satulaa kertaamassa asioita, juoksuttanut ja vapaapäiviä löytyy myös listasta, mutta tallilla on käyty pesemässä Ramin kaula + kainalot kun ruunalle on tullut hiiva jostakin ja siitä yritetään päästä eroon tällä hetkellä.

Tänään vietin vapaapäivää ja vuorossa oli valmennus. Valmentaja kipusi Ramin selkään ja näytti muutamia juttuja niin sain paremmin ideasta kiinni ja kokeili Ramilla vähän kuinka paljon ruunaa saa koottua (ihan super paljon!!) ja otti vähän raviakin ja teki takaosakäännöksiä muutaman sekä muutaman pysähdyksen. En voi muuta kuin nostaa hattua kun yli 60 vuotias kapuaa Ramin selkään! Menin itse valmentajan jälkeen ja jatkettiin taas venytysharjoituksella ja saatiinkin ohjeeksi että aina aloitetaan ratsastus venyttelyllä ja lopetetaan venyttelyyn.

Tehtiin ravityöstöä ja se tunne kun vaan pystyt istumaan siellä selässä ja tuntuu siltä et perseen alla on joku superhieno kouluhevonen - se tunne tuli tänään. Saatiin ravia työstettyä tosi kivasti, sain koottua ravia todella paljon ja Ramin kulkemaan kootummin kuin ikinä ja se tuntui niin helpolta. Sitten keskiravin vuoro ja sain tänään paremman tatsin keventäen hommaan ja valmentajan kannustaessa saatiinkin esitettyä vielä hienompaa keskiravia kuin viimeksi. Askel venyi ja Rami pysyi alhaalla vähän pidemmällä ohjalla vaikka meni hetki että tajusin asian. Ja se tunne? VAUTSI! Loppua kohden otettiin vielä vähän laukkaa ja Rami tuntui yhtä kivalta kuin viimeksi laukatessa.

Saatiin paljon hyvää palautetta mikä kannustaa treenaamaan enemmän ja arvioi Ramin kykenevän kilpailemaan helppoa A:ta - kommentti koulutuomarilta eli ei paha mun mielestä? Ramin kanssa on tehty hyvää työtä, hyvin ratsastettu hevonen joka on laadukas lämpöseksi ja toimii kuin ihmisen mieli ja on ollut hyvä hankinta. Ja tuo kuinka paljon Ramia pystyy kokoamaan oli aivan uusi juttu ja seisoin varmaan suu auki kentän laidalla. Omistaja ei voi muuta kuin olla pirun ylpeä tästä otuksesta!

Hain tänään Ramin uuden kisahuovankin tuli aika tyylikäs - Hansbon valkoinen kouluhuopa missä on mustavalkoinen nyöri ja Ramin nimi tuli mustalla, selkeällä kaunolla vasemmalle puolelle. Toivottavasti päästään vielä tämän vuoden puolella käyttämään ;).

no hei selkee kouluponi ?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti