sunnuntai 5. toukokuuta 2013

voihan imppari


Otsikosta voi vähän päätellä tilannetta? KYLLÄ itse impparihan se. Ketutus 1-10 arvioituna on joku +12. Lisäksi itsensä sättimiset kaupan tekijäisiksi että hei oisit nyt vaikka suurennuslasilla käyny sen jalan läpi nii olis ongelma kohta löydetty. Ei auta itku markkinoilla. P.s. Yritin kirjottaa vähä lyhyemmän version mut eipä tuo nyt kovin lyhyeltä vaikuta?

Tosiaan Ramilla turposi perjantaina jalka lisää ja aloin siinä vaiheessa epäillä jo impparia joten kylmäsin jalkaa, kävin läpi ja luulin aluksi että vanha rupi olisi repeytynyt koska aristi samaista aluetta. Laitoin betadine hauteen koipeen siinä toivossa että vähän auttaisi.

Eilen kaahasin ennen töihin lähtöä tallin kautta katsomaan jalan tilanteen joka ei ollut parantunut vaan nyt oli kinnerkin turvoksissa ja aristi jalkaa, lievää ontumaa minkä oma silmä erottaa juuri ja juuri eli puhutaan todella minimaalisesta muutoksesta. Töihin lähtiessä soitin äidille että juu soitan tänään sitten eläinlääkärin niin saadaan antibiootti kuuri nopeasti päälle niin ei pääse pahemmaksi. Tässä vaiheessa en viitsi edes lähteä venyttämään päivällä tai kahdella eteenpäin kun tilanne ei ainakaan parane.
Töistä lähdettyäni soitin eläinlääkärille tai läheiselle klinikalle ja eläinlääkäri sanoi että tulevat 3-4 välissä, otti numeron ylös ja lähdin puhelun loputtua tallille, kodin kautta kylläkin.

Aurinko paahtoi täydeltä taivaalta, joten ensiksi hain Ramilta loimen pois niin sai vähän nakuilla ja arvatkaa tykkäsikö? Ehdin sillä välillä laitella ruuat valmiiksi, sekoittaa hunajaa sekä vuohisvoidetta 50:50 suhteella, on kuulemma todella tehokas ja hyvä mössö haavojen ym hoidossa. Sitten itse hevonen paikalle. Syöttelin Ramia vähän aikaa ja tallin pihassa bongasinkin oikeasti syyn aiheuttajan impparille. Karvojen alla suht alhaalla  näkyi vereslihalla olevaa ihoa. Kunnon valossa tämä näkyi ja tilannetta auttoi se, että seisoin Ramia alempana.

huomatkaa miehekäs riimu! ;)

Huuhtelin jalan jonka jälkeen laitoin Ramin karsinaan koska odottelua oli vielä tiedossa. Tällä välin ehdin puunaamaan koulusuitset viimeisen päälle, uitin vähän öljyssä ja puunailin lisää. Eläinlääkäri soitti puoli viisi että pääsevät vasta nyt lähtemään joten he olisivat paikalla viiden aikaan.
Viiden korvilla otin Ramin käytävälle ja eläinlääkäri + opiskelijat saapuivat. Tutkivat takajalkaa ja tutkivat noin muutenkin ja tuntuivat pitävän myös Ramista. Nimesivät ruunan Blackiksi ja naureskelivat kun Rami hamuili yhden opiskelijan hiuksia. Eläinlääkärin kanssa juttelin tilanteesta, miten olen hoitanut ja kysyi samalla mm. onko herkkä jollekin antibiooteille tai vastaavaa. Klippasivat vähän jalkaa nirhauman läheltä ja Rami oli sitä mieltä että hei ei saa. Yksi opiskelija nosti Ramilta saman puolen etukoiven ylös ja ruunahan tuumasi ah jes uusi jalka ja nojaili oikein kunnolla opiskelijaan.

Rami myös rokotettiin samalla, tässä kuussa pitäisi muutenkin rokottaa ja ehdotti että jos heiltä löytyy niin voidaan rokottaa vaikka heti. Kehui Ramin kivan näköiseksi, ei todellakaan perus lämppärin näköinen vaan kivan pyöreä ja lihaksikas, kyllä taas omistaja paukutteli henkseleitä siinä vaiheessa. Laittoivat vielä Ramille hauteen jalkaan ja lasku tulee perässä.

Tänään päivä menikin koulukisoissa tallikaverin kanssa. Toki kävin ensin aamusta tallilla hoitamassa Ramin jalan ja vähän ilmakylpyä koivelle. Kotiin hetkeksi ja takaisin tallille siis. Eipä siinä kisapäivät on aina mukavia ja hauskaa oli. Tuli testattua videokamera ja oon nyt jo rakastunu siihen <3 Kisojen jälkeen kävin taluttelemassa Ramia, huuhtelin jalan sekä laitoin uuden hauteen koipeen. Jalka näytti jo huomattavasti paremmalta, ei aristanut enään sekä turvotus oli jo vähän laskenut ja yksi kohta jalasta oli jo normaali, muualta edelleen "puuromainen".

Huomenna on päivä uusi ja katsotaan minkälaisessa kuosissa on koipi. Rami ei osoita muuten mitään kipua, normaali iloinen (ADHD) itsensä. Tänään riekkui tarhassa eikä jalka kyllä vaivannut yhtään vaikka olikin paketoituna.

7 kommenttia:

  1. Hei, meillä myös juuri nyt jalkaongelmaa. Kenties imppari, kenties jotain muuta. Tsemppiä sinne!

    VastaaPoista
  2. Toivotaan että paranee pian!

    Kirjoitat kyllä niin hauskasti että on mukava lueskella sun blogia :D

    VastaaPoista
  3. Anzu voi ei höh :( samoin sinne!

    Anonyymi kiitoksia :D

    VastaaPoista
  4. Toisilla on jaloissa vekkejä ja meillä sitten perseessä hankaumia prkle kun ottaa nyt päähän....

    Mut täytyy kyl sanoa et sulla on niin huono tuuri ollut ton hevosen kanssa että sääliks käy! Aikaa ja rahaa palanut ainakin blogin perusteella ihan hulluna. Heppa kyllä on saanut niin tunnollisen omistajan susta!

    Tsemppiä! Mäkin voisin joskus tulla katsomaan sun ponnya. :)

    VastaaPoista
  5. Thanks, toivotaan, että helpottaa itse kullakin. Ottaa päähän, kun meilläkin just lomamatka edessä ja yks on jalkapuolena sitten kotona. Nice.

    VastaaPoista
  6. Voi Ramia, mikä tsägä teillä ! :-( Täällä eletään myötätunnossa mukana, paranemisrapsuja uljaalle mustalle ! :-)

    (Psst, laitoin vaan uuden blogin pystyyn, urhoolisina lukijoina ollaan kyllä kokoajan oltu. ;-D)

    VastaaPoista
  7. Sara nojo :( onhan teilläki ollu "mukavasti" jo kaikkea. Tuu toki joskus kurkkaamaan pientä ponskia! Et oo koskaan nähnykää?

    Anzu auts :o no toivottavasti paranee!

    CW hih kiitoksia :D

    VastaaPoista