tiistai 7. toukokuuta 2013

Light up my world ★



Pienen ihmisen pieniä onnellisia hetkiä vähän kahelin hopusen kanssa. Vaikka nyt vaan kävellään maastakäsin, mutta uskokaa tai älkää nautin oikeasti ja Ramikin nauttii ja on niin onnessaan. Ei sitä tarvitse aina ratsastaa edes ja aikaisemmin Ramin kanssa tuli harrastettua ainakin kerran viikossa maastakäsin maastoilua. Nykyään laiskuus voittaa ja menen mieluummin selkään, mutta nämä ovat niitä parhaita maastoiluja oikeastaan. 

Eilen käytiin vähän pidempi lenkki n. 40 minuuttia rauhallista kävelyä. Kotiin päin kääntyessä vastaan tulikin tallin yksi nuori yksityinen ja tarjouduin seuraksi ja vähän henkiseksi tueksi Ramin kanssa ja matkaa jatkettiin uudestaan. Ilma ainakin suosi, oli niin pirun lämmintä että teki mieli viskata flanelipaita hiiteen ja kulkea pelkällä topilla. Ratsukko vähän ravasi ja meidän herra oli sitä mieltä et hän kans ja yritti lähteä perään. Loppujen lopuksi mentiin kylki edellä joka suuntaan Ramin vinkuessa vähän väliä kun jättäytyi taakse jonka jälkeen ravasi siihen mamman rinnalle. Hassu eläin. Käännyttiin sitten takaisin kun ratsukko jatkoi matkaa ja no niin. Rami steppasi pitkän matkan vierellä ihan tättäräräääää  kunnes suostui rauhoittumaan nipin napin. Ratsukko tuli pian peräämme ja jatkettiin matkaa yhdessä tallille Tallissa jalan huolellinen hoitaminen ja ruokinta sekä kaikki muu tuttu ja turvallinen puuha.


Lisää positiivista tässä maastoilussa oli se ettei Rami reagoinut taaskaan autoihin. Yksi auto ohitti meidän jo alkumatkasta lähtivät oikeastaan tallilta ja ohitti ihanan hiljaa Ramin samaan aikaan kun tarjosin Ramille nameja. Oon nyt pyrkinyt siihen, että auton ohittaessa meidän palkitsen ruunaa siitä että seisoo paikallaan ja ettei reagoi mitään. Sehän tepsii, Rami on sen verran perso herkuille ja aikaisemminkin ollaan harrastettu samaa pelottavien asioiden kohdalla; ollaan tehty niistä maailman kivoin asia! Toimii nykyään myös pesariin mennessä. Lasken Ramin itsestään pesariin ja ruuna kääntyy rauhassa ympäri ja saa heti palkkion.
Toinen auto ohitti meidät myöhemmin, hiukan isompi ja vaikka Rami oli ennen sitä hiukan steppaillut ja pyörinyt tiellä niin malttoi rauhoittua popsimaan herkkuja.


Tänään oli iltatalli, mutta ennen sitä kävin kuitenkin kävelyttämässä Ramin, baanan ympäri kun eilen oli pidempi lenkki. Tarhassa Rami tuli vauhdilla luokse kun kutsuin ja menin portin luo. Ruuna oli ihan tarhan perällä ja yllättäen tulikin vauhdilla laukaten portille halimaan. Tallin kautta käytiin sen verran että saatiin takki pois päältä, haude pois sekä vähän huuhdottua jalkaa. Käveltiin suht rauhaksiin ympäri samalla kun puhuin puhelimessa Ramin kiskoessa mammaa jokaisen vähänkin vihertävän heinätupsun luo. Kaksi autoakin tuli "takaa" (=tiellä) mistä ekaa Rami pelästyi vähän, mutta tokan kohdalla ei mitään vaikka tuli kovempaa ja ohitti reippaasti meidät. Tallissa vielä huuhdoin ja kylmäsin jalkaa noin muutenkin ja väsäilin uuden hauteen.
Nyt jalka ei tuntunut puuromössöltä vaan pikemminkin jalalta missä on hiukan nestettä. Edistystä havaittavissa? Laskua ei ole ainaskaan vielä tipahtanut postilaatikkoon niin ei voi kauhistella sitäkään. :D Huomenna jatketaan kävelyn merkeissä ja torstaina suunnittelin meneväni videoimaan kouluvalmennusta. 

P.s. Tänään näin ekan kunnon hyttysparven ponin ympärillä yhyy! Ja kuljin tallilla pelkässä topissa kun oli sen verran lämmin ettei kyennyt pitämään enään mitään pitkähihaista päällä. Kesä tulloo!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti