perjantai 26. huhtikuuta 2013

Vuoden eka kouluvalmenus

Pienellä tai oikeastaan isolla jännityksellä mentiin valmennukseen kun viime kerrasta on todellakin aikaa ihan riittävästi. Vietin eilen vapaapäivää joten aamusta kävin koiran kanssa noin 3 km lenkillä, kävin ostoksilla jonka jälkeen aloitin pihan raivaamisen kunnes saha sanoi itsensä irti leikistä. No ei auttanut kuin lopettaa hommat siihen. Ruokaa naamaan, vähän lepoa jonka jälkeen tallille.

Ihan ensiksi vaihdettiin valmentajan kanssa kuulumisia, mitä ollaan tehty ja mitä ei, onko äijä ollut terve (kyllä valmentaja kutsuu Ramia äijäksi) jonka jälkeen alettiin töihin. Ihan ensiksi käynnissä mentiin ympyrällä jonka jälkeen ravia ja Rami sai hirmu paljon kehuja mm. on kehittynyt todella paljon viime näkemästä. Ihan positiivista siis! Tehtiin vain vähän ravissa hommia ihan vain haettiin hyvää ravia ilman kiihtymisiä sinne ja tänne ja Rami toimi super hyvin koko ajan. Hetken lepokäynnit, valmentaja katsoi vähän satulaa joka pitäisi toppauttaa mitä olen tässä nyt suunnitellut jonkun aikaa. Molemmat penkit joutavat toppaukseen.

Sitten seuraava asia - laukka, joka oli viime vuonna meille suurin kompastuskivi. Ramillehan laukka ei ole ongelma vaan viime vuonna kuski oli se joka oli paniikissa kun alettiin puhua laukasta. Mutta nyt vaan sitten sitä reenaamaan.



Ensiksi otettiin vasemmalle laukkaa, nostin ravista vaikka nosto ei ollut paras mahdollinen ja ihan ensiksi oli vähän hallinta ongelmiakin. Jatkettiin uusilla nostoilla ja käsky kävi että nyt ohjat käteen ja kuvittele että laukkaat jollakin puoliverisellä koottua laukkaa. Sanotaan näin että selvittiin hengissä tästä kierroksesta loppujen lopuksi? Sitten vaihto oikealle ja nyt alkoi nostot luonnistumaan ja Rami sai valmentajalta paljon kehuja tässä vaiheessa. Laukattiin aika paljon, välillä vähän jouduin korjaamaan satulaa jonka jälkeen homma jatkui. Ongelmaksi selvisi tämä Ramin kova vauhti laukassa kun ruuna levittää ja silloinhan no ei voi muuta kuin mennä kovaa? Eli nyt kuskin pitää alkaa ratsastamaan enemmän ja saada se laukka hidastumaan. Loppupeleissä otettiin enään vain nostoja, käyntiin ja uusi nosto ja laukkaa vain 2-3 askelta. Onnistuin vielä kaiken kukkuraksi kyllä tippumaankin, oikeassa kierroksessa kun Rami vähän säikähti (??) jotain, liinoja vähän kiinni ja kuski lentää maahan ohjissa roikkuen. Takaisin selkään ja laukkaharjotukset jatkukoon. Lopuksi saatiin ihan super nostoja jonka jälkeen palkkioksi loppukäynnit.

Valmentaja oli kyllä tosi tyytyväinen ja kommenttina tuli että hei nyt alat oikeesti uskomaan tohon hevoseen. Se ponnistaa hyvin laukkaan eikä vaan juokse ja kun se pystyy nostamaan pieneltä voltilta laukan niin kyllä se pystyy myös laukkaamaan hitaasti vaikka vaatii töitä toki. En tiedä kuulinko oikein, mutta taisi mainita jotain kisaamisesta että kyllä tuolla helppoa A:ta pystyisi kisaamaa, ainakin B:tä. Ravi on parantunut ja siitä ei huomaa yhtään onko lämppäri samoin käynti on parantunut. Seuraava valmennus sovittiin viikon päähän niin jatketaan harjoituksia.

Ratsastuksen jälkeen pesin Ramin, hieroin arnikaa selkään ja vähän muuallekin, loimitin ja kylmäsin jalat hyvin. Kuskilla alkoi tässä vaiheessa nilkka sanoa auts ja käveleminen muuttui vaikeaksi. Kotiin ajoin hammasta purren. Katsastelin nilkan, kyllähän se oli jo vähän turvoksissa ja niin pirun kipeä. Yöksi tukiside ja aamulla töihin.

Tänään no selviydyin töihin ja yritin välttää turhaa kävelemistä. Lääkäriinkin saatiin aika, 14:20 Järvenpäähän joten eikun sinne siis. Lääkäri tutki nilkan ja ei ainakaan löytänyt mitään, mutta mennään kuitenkin huomenna kuvauttamaan nilkka ihan varmuuden vuoksi.
Töiden jälkeen kurvasin tallille, pitäähän Ramin tänään liikuttaa kun eilen oli rankka valmennus ja selkään menin ilman satulaa ja suunnattiin pikku kentälle vähän venyttelemään. Menin pitkällä ohjalla, taivuttelin paljon joka suuntaan. Lopussa Rami pelästyi koiraa joten pääsin tutustumaan vähän lisää kentän pintaan, onneksi tulin jaloilleni. Olisihan se ollutkin mukava päätyä lammikkoon :D Loppu ajan taluttelin ja vähän venyteltiin jonka jälkeen talliin ja perus hoito.

Huominen onkin vähän kysymysmerkki kerkeänkö tallille. Töiden jälkeen lähdetään veljen kanssa Hesaan, käydään ostamassa mulle videokamera jonka jälkeen jonottamaan kuvaukseen. Tänään ilmottauduin tallin harjotuskisoihinkin, mennään räpeltämään tuttu ja turvallinen raviohjelma :D


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti