sunnuntai 21. huhtikuuta 2013

Intoa täynnä

Postauksia ilmestyy kumman paljon ja intoa löytyy vaikka kuinka paljo vaikka ja mihin. Tekis mieli vaan tehä koko ajan jotain, järkkäillä ja siistiä niin pihaa kuin taloakin. Tänään tuli käppäiltyä pitkin pihaa ja katsastelin samalla mitä ryteikköjä pitäisi vetää nurin, mitä puita kaataa, vanha koira-aitaus hiiteen navetan nurkalta sekä paljon muuta. Oon oikeesti varmaan kipee? Mutta nyt kun ei oo vielä heinää tiellä niin saisi hyvin karsittua pihalta turhat pikku puut pois. Navetan edusta on ainakin karmaisevassa kunnossa joten taidan joku viikonloppu näyttää vähän moottorisahaa siellä suunnalla niin katsotaan miltä näyttää sen jälkeen. Ehkä ensi viikonloppuna jos löytyy aikaa ja säät suosivat. Pitääkin siinä vaiheessa ottaa kamera mukaan niin saa jotain todistusaineistoa.

Sama nyt täällä sisällä. Odotan ihan innoissani koska aletaan tekemään mun tulevaa huonetta. Suurin työ olisi nyt katossa eli korotetaan + jotain eristeitä kun eipä katon ja pellin välissä ole muuta kuin tyhjää tilaa ja paljon. Kun saisi sen tehtyä sekä poistettua yhden seinän niin sittenhän melkein pystyisi jopa muuttamaan tuohon huoneeseen ja hiljaksiin sitten yrittäisi saada siitä asuttavan näköisen? Mahdoton tehtävä.
Ehkä laitan ensiksi tämän ns. tietokonehuoneen kuosiin eli raahaan paremman pöydän ja penkin tänne. Tällä hetkellä istun säkkituolilla ja kone on ylimatalalla pöydällä mikä vie hirveän tilan kaiken lisäksi.


Tuli saapasteltua pellossakin mihin olisi tarkoitus tulla sitten kenttä. Harpoin pitkin ja poikin ja lopulta sain hahmotettua minkä kokoisen kentän haluan ja lopputuloksena oli 15 x 35 metriä minkä myös äiti hyväksyi kun katsasteltiin aluetta. Katsotaan saataisiinko kenttä väsättyä syksyllä, jos ei niin sille ei voi sitten mitään. Tavoitteenahan olisi saada hevoset loppuvuodesta kotiin, mutta ei oteta paineita. Vesikupit sekä ruokakupit on jo ostettu aikoja sitten, satulatelineitä löytyy sekä jokunen loimitelinekin. Suitsitelineet ovat ostamatta sekä himoitsen jäähdytysletkuja mitkä kyllä ostan heti kun mahdollista. 

Tämän päivän ratsasteluihinkin voisi palata. Tänään yritettiin esittää taas kerrankin uskottavaa kouluratsukkoa, surkealta taisi meno näyttää siitä huolimatta. Lisävarusteeksi otin tänään joustochamponin, pari kertaa käyttänyt ratsastaessa näiden viiden vuoden aikana. Alkukäynnit baanalla ja kentällä työskentely aloitettiin pysähdyksillä. Käyntiosuuden jälkeen hyppäsin selästä alas laittamaan champonin kiinni ja sitten vaan takaisin selkään. Rami oli hetken hiukan kujalla asiasta että hei mikäs tää on?
Ravailtiin aluksi ihan vain pitkin kenttää, välillä jokunen ympyrä ja yritin istua ravissa ja välillä keventelin ja keskityin omaan istunaan ja siihen mitä oikeasti sählään selässä. Välillä otettiin vähän välikäyntejä kuskin huonon kunnon takia jonka jälkeen jatkettiin samalla meiningillä vaihdellen suuntaa vähän väliä.

Hyvien ravipätkien jälkeen alettiin vähän laukkailemaan. Tiedättekö huomasin suuren virheen minkä teen kun aletaan laukkailemaan. Kerään aivan liikaa ohjia jolloin Rami ei edes kykene hakeutumaan alas ja tämän huomasin viimeisessä laukassa. Rami nostaa nyt super kiltisti laukat ja malttaa laukata ja aina kun alkaa vähän rikkomaan/yrittää tiputtaa raville niin sitten vaan pyydän uuestaan laukkaa. Nyt en saanut edes mitään slaagia selässä (niinkuin yleensä) vaan annoin posottaa eteenpäin omaa vauhtiaan eli pirun kovaa. Oikeassa laukassa Rami on parempi ja tässähän sen kuskin ongelman huomasinkin. Pykälän tai kaksi pidempi ohja niin Rami ei edes lähde puskemaan ennen nostoa lapa edellä vaan malttaa odottaa pohjetta ja sitten nostaa. Laukka oli myös rauhallisempaa ja hakeutui itse alas ja saatiin laukattua isolla ympyrällä. Jes jes onnistuttiin! Loppuraveissa Rami oli edelleen sitä mieltä että voitaisiin laukata, mutta parempi se on lopettaa hyvään pätkään. Tehtiin kunnon loppukäynnit baanalla jonka jälkeen ansaittu pesu sekä jalkojen kylmäys ja muu hoito ja hemmottelu. 


En muista tulinko maininneeksi jo aikaisemmin että ollaan ekaa valmennusta jo suunniteltu? Pienellä jänskätyksellä mennään, viime valmennuksesta on aikaa aika pirun paljon. Ehkä me ei kuolla siihen? Kaiken kukkuraksi päätin että nyt hommaan videokameran niin saisi ainakin vähän parempaa video materiaalia toivon mukaan myös joskus valmennuksista. Olisi kiva vähän nähdä menoa videolta ja huomaisi virheet helpommin.

WOHOU ihan by the way Teitä ihanaisia on kertynyt 100 + 1 mikä yllätti allekirjoittaneen! Jotain toiveita mitä voisin tämän kunniaksi kehitellä? Muutamia juttuja olisi mitä pitäisi toteuttaa kunhan laiskiainen saa aikaiseksi. Ja haluttaeko jatkossakin lukea näitä muitakin juttuja ? (Oon varmaan joskus kysyny, mutta kysytää uuellee.)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti