lauantai 13. huhtikuuta 2013

takatalvi vs. kevät ?

Heheiii arvaatteko mitä. Täällä sataa vettä ihan kiitettävästi tällä hetkellä, mutta en valita (ehkä vähä vaan) mut ihanaa lumet ainaki sulaa nopeemmin toivon mukaan! Kenttä on sulanut parissa päivässä todella paljon ja kohta se onkin jo ihan hyvässä kunnossa kunhan vielä kuivahtaa.

Raimoliini on liikkunut tällä viikolla no tällä hetkellä ihan mukavasti, kaksi vapaapäivää löytyy joukosta sekä muutama kevyempi päivä ja pari "treeniä" missä ihan vain ratsastanut perusjutut läpi.

näitä kelejä odotellessa

Maanantaina ajattelin juoksuttaa ja näinhän myös teinkin vaikka jäi aika lyhyeksi. Yläkenttä oli pääosin veden vallassa, jäätä tai lillua joten otettiin ihan rauhallisesti. Aluksi taluttelin kenttää ympäri tai siinä missä pystyi menemään, käveltiin jäällä mikä rätisi ja petti, mutta reipas kullanmuru käveli mamman perässä. Otettiin vähän ravia, sivuohjat niin löysällä kuin mahdollista ja Rami liikkui hyvin. Lopetettiin pian ja kävin taluttelemassa baanalla vielä, mutta jäi hyvä mieli kuitenkin lyhyestä juoksutuksesta.

Tiistaina kävin kentällä ratsastamassa olisiko ollut vielä ilman satulaa? Menin tuntien jälkeen pyörimään n. 25 minuutiksi jos en väärin muistelisi. Ei tehty mitään kummempaa, perus suoristeluja sekä ympyröitä ja vähän temmonvaihtelua pääosin käynnissä. Vähän ravailtiinkin, mutta vahva painotus kävelemiseen.

Keskiviikkona meillä oli iltatalli joten pullero sai vapaapäivän.

Torstaina vietin ihanaa vapaapäivää vaikka töistä soitettiin aamulla ja kysyttiin voisinko käydä auttamassa toisessa myymälässä eräässä tapahtumassa perjantaina. Minähän kilttinä tyttönä lupauduin. Tallille lähdin joskus kolmen pintaan raahaten pestäviä loimia muutaman samalla. Mentiin tallin omistajan kanssa ratsastamaan kentälle samaan aikaan, hän lähti vähän aikasemmin kävelemään ja seurasin myöhemmin perässä. Kenttä oli sulanut edellisestä kerrasta jo jonkun verran lisää, mutta oli paikoitellen todella sohjoinen ja muutamassa kohdassa oli vähän liukasta. Katsastelin hyvät kohdat käynnissä missä pystyy menemään vähän "paremminkin", mutta vähissä olivat. Aluksi käynnissä ihan pysähdyksiä jonka jälkeen jossakin vaiheessa otettiin siirtymiä raviin ja käyntiin. Ravissa Rami väläytteli ihan kivoja pätkiä ja pystyin työstämään pieniä pätkiä kunnolla. Annoin paljon välikäyntejä raskaan pohjan takia, vaihtelin suuntaa ja jatkoin samoja juttuja. Mentiin joku 30-45 minuuttia, tarkkaan en osaa sanoa, mutta pieni hiki tuli kummallekin. Tallissa hoidin Ramin normaaliin tapaan pois ja liukenin kotiin sairastamaan.



Perjantai työpäivä toisessa myymälässä, jännää. Eipä mitään kummempaa, tein samoja juttuja mitä omassa pisteessä tekisin. Lähdin puoli kuusi ajamaan kotia kohti, puolen tunnin ajomatka ja nappasin samalla tallikaverin kyytiin, kodin kautta vaihtamaan vaatteet ja tallille päästiin ennen seiskaa. Päätin vielä ratsastaa kaiken kukkuraksi ilman satulaa. Loppupeleissä vain hömppäiltiin kentällä eli ei oikeasti tehty mitään. Käveltiin pitkin ohjin lätäköistä, makoiltiin selässä sekä vähän yritettiin epätoivoisesti ratsastaa väärinpäin. Rami oli ihanan varovainen kun mamma yritti pysytellä selässä ku otus lähti kävelemään, pieni horjahdus niin Rami pysähtyi heti. Oli ihan super hauskaa vaan pörrätä kentällä ilman päätä ja häntää. Pesin liikutuksen jälkeen jalat tervashamppoolla, kuivailin ja lätkäsin linimentit koipiin.

Tänään no hei karmaseva keli? Kylmyys meni luihin ja ytimiin joten jätin suosiolla ratsastuksen ja panostin tänään Ramin hoitoon. Hinkkasin talvikarvaa pois, selvittelin hännän ja laitoin pitkästä aikaa piikkimaton Ramin selkään. Sillä aikaa kun matto oli selässä puunasin suitset sekä sivuohjat oikein kunnolla. Laitoin vielä ruuat valmiiksi, greenline turpoamaan niin ei tarvitse leiriavustajien enään siitä huolehtia ja kaikki muu mahdollinen valmiiksi.

Masentavaa toi harmaus mitä kattelee ikkunasta. Edelleen pitää yrittää ajatella asiaa positiivisesti. Näinköhän on? :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti