sunnuntai 7. huhtikuuta 2013

flunssan kourissa

Ei todellakaan oo kiva olo kun viikon verran tai vähän päälle on ollut flunssassa. Tällä hetkellä yskin ja köhin keuhkoja ahkerasti ulos, kurkku on tosi tosi kipeä ja nenu tukossa. Mitä teen? Käyn tallilla ja ratsastan. Äly hoi älä jätä -  jätti jo. Tyhmästä päästä kärsii koko ruumis.

koulusuojat

Rami on päässyt viikon aikana jonkun verran liikenteeseen tavalla tai toisella. Ollaan yritetty kouluilla vähäsen ja käyty kerran maastossakin ja joitakin vapaapäiviä on ollut esimerkiks tänään. Kentällä pyörimiset ovat sujuneet ihan hyvin, ekaa kertaa kun menin selkään n. 2 viikon tauon jälkeen niin satula jätettiin killumaan telineeseen. Kuitenkin Rami toimi kaikesta huolimatta oikein fiksusti. Mitään ihmeellistä ei tehty, ihan normaaleja juttuja mitä aina.

Yhtenä päivänä raahasin koulupenkin käyttöön siinä toivossa että se mahtuisi vähän paremmin ja kyllähän se mahtuikin, vaikka vähän ahdistaa vielä. Mentiin kentälle pyörimään n. 35 minuutiksi, pidempää treeiä en viitsinyt edes kun Rami oli sen verran hyvä ja kuitenkin vähän liikkunut. Käynnissä samoja tuttuja juttuja kuin ennenkin ja vähän ravia. Arvatkaa mitä! Oon oppinut vihdoinkin istumaan ravissa! Ilman satulaa meno on auttanut todella paljon ja oli oikeasti kiva istua ravissa. Lopussa vähän keventelin ja annoin Ramin venyttää itseään alas. Super pallomaha otus (:

Eilen kävin maastoilemassa ilman kokolappuja. Ensin sain punnertaa vatsapanssarin kiinni joka meni lopultakin kiinni. Pitää kokeilla toisen hevosen panssaria menisikö paremmin kiinni. Rami on nyt pyöristynyt hyvällä tavalla ja tuossa kunnossa pyrin sen nyt pitämään. Eli kesällä harrastetaan lisäruokintaa. Laitoin myös rintaremmin sekä estesuitset ja selkään. Käytiin mäkilenkillä jonka jälkeen käveltiin baanan ympäri eli n. puolen tunnin hiippailu. Yllätyin positiivisesti Ramin käytöksestä autoa kohtaan! Oltiin baanalla kävelemässä kun vastaan tuli auto omalla tiellä kuitenkin. Ajoi arviolta 40 km/h ja kun näin että auto tulee keräsin vähän ohjia käteen. Auton ohittaessa meitä Rami ei reagoinut muuten kuin ottamalla puolikkaan reippaamman askeleen. Siis mitä ihmettä?! Auto meni n. 4 metrin päästä reippaasti ohi ja Ramin reagoi näin iisisti! Okei korvat olivat kiinni mutta hei siitä huolimatta vau (:! Sai paljon kehuja ja sai heti pitkät ohjat kun auto oli ohittanut ja Rami "rauhoittunut".



Rami on nyt syönyt greenlineä ja hyvin maittaa pienelle otukselle. Olen aloittanut varovaisesti kun ei ollut mitään käryä kuinka paljon turpoaa, mutta testaamalla on saanut jonkun käsityksen. Eilen tuli muutenkin tallin omistajan kanssa puhuttua Ramista kuinka se olisi nyt hyvässä kunnossa, auta armias kun kesä tulee. Laidunkauden alettua ensimmäinen puolitoista kuukautta menee siinä ettei Rami syö mömmöjään, käy vähän napsimassa jonka jälkeen lähtee kupilta pois. Kuitenkaan Rami ei syö paljon tai ainakin tuntuu ettei syö ja liikkuu sitäkin enemmän jonka takia menee kesäisin turhan hoikkaan kuntoon.

Ensimmäiset kisatkin on bongattu, niihin on vielä reilusti aikaa onneksi. Aloitetaan "kausi" kouluilun merkeissä kuitenkin niillä ehdoilla että ponski on kunnossa.

Mutta nyt allekirjottanut lähtee juomaan jotain lämmintä sekä popsimaan lääkkeitä niin että kykenee huomenna menemään töihin ja tallille. Treeni intoa olisi vaikka kuinka paljon mutta hei oikeesti ulkona sataa lunta? Tätä menoa kesää on turha odotella.

2 kommenttia:

  1. Johan vihdoin opiit istumaan ravissa! Toisilla se käy huomattavasti nopeammin ja helpommin :-)

    VastaaPoista
  2. Haha :D hetkellinen onnistumisen tunne

    VastaaPoista