maanantai 1. huhtikuuta 2013

+ 500 km ja stoori lomasta [ kuvapläjäys ]

Ette ikinä arvaa kuka on herännyt tänään varttia yli neljä, kymmenen minuuttia siitä niin lähtenyt (yli)virkeän koiran kanssa kävelemään jonka jälkeen auton pakkaus ja menoksi. Hain kasvattajan ja itse matkaan päästiin 5.50. Edessä olisi n. 231 km per sivu + 10 km varmaan harhailua :D Kuulostaako hyvältä? Aamulla oli kivan rauhallista ajaa kun suunnattiin nokka Tampereen suuntaan, harhailtiin jonka jälkeen Ruovesi tähtäimeksi. Navigaattori tippui vähän väliä kartalta, mutta onneksi omistan toisen navigaattorin: isoveljen. Soitin vähän väliä kun olin ihan kujalla minne pitää mennä niin ihana velipoika neuvoi minne ajan ja selvittiin hengissä. Oltiin vielä ihan aikataulussa jopa eli ennen yhdeksää paikalla. Kehä löytyi helposti jonka jälkeen juteltiin muille saman rodun omistajille, katsastettiin myyntikatos (söpöjä pantoja, liian pieniä : ( ) jonka jälkeen itse panikointia. Pontuksen lisäksi oli toinen uros ja samassa luokassa eli avoimessa ja narttuja oli 5 kappaletta.

Itse kehässä no suoristus ei todellakaan ollut parhainta mahdollista laatua, mutta saatiin kuitenkin EH (erittäin hyvä) ja kilpaluokassa oltiin ykkösiä kun toinen uros sai H:n (hyvä) vaikka tämä koira olikin menestynyt näyttelyissä aikaisemmin. Tuomareilla on makueroja ja tämän tuomarin kohdalla tiedettiin mitä hakee; kevyttä, hyväliikkeistä ja hyvin käyttäytyvää koiraa. Pontus kylläkin keksi tänään etten varmaan avaa suuta ja alkoi vänkäämään vastaan oikein urakalla mitä ei ole koskaan tehnyt. En voi valittaa, arvostelu oli todella hyvä ja ensimmäinen kerta varmaan kun ei tullut kommenttia rinnasta joka on ollut Pontuksella vähän "heikko" kohta. Liike ei tänään ollut edustava, veti joka suuntaan ja ei muutenkaan halunnut liikkua kun olisi halunnut takaisin kolmen tytön seuraan. Mutta olen tyytyväinen, taukoa on kuitenkin jo melkein 4 kk tästäkin puuhasta.

Matkaan päästiin lähtemään puoli yhden aikaan jos en väärin kelloa katsonut, käytiin syömässä ja eksyttiin, taas. Ehkä mä tarvin koht jonku kartan lisäksi? Kotiin pääsin varttia yli neljä jonka jälkeen suoraan tallille. Ei toki yhtään väsytä tällä hetkellä?

Arvostelu vielä kaiken lisäksi näytti tältä:

Urosmainen kokonaisuus. Oikeat mittasuhteet, oikeat pään mittasuhteet. Hyvä purenta ja pigmentti. Riittävän avoin ilme. Oikean muotoinen runko, hyvä hännän kiinnitys. Liikkuu löysästi edestä, hyvin takaa. Turkki ei tänään parhaimmillaan, tarvitsee harjoitusta.


Pontus 2011 ROP-pentu

Mutta palataan lomatunnelmiin kuvien kera ja vähän enemmän tietoa mitä tuli tehtyä viikon aikana. Varoitus ! Sisältää liikaa kuvia.

Lähdettiin siis reissuus perjantaina 22. päivä illalla olikohan joskus kymmenen aikaan. Matkalla poikettiin hakemaan bussin kyytiin muualtakin porukkaa jonka jälkeen jatkettiin ja jatkettiin. Pääosin tuli nukuttua matkalla kun ei ollut muutakaan ns. tekemistä. Ensimmäinen pysähdys oli yhden aikaan yöllä, seuraava joskus 6-7 maissa. Perillä oltiin 13-14 tienoilla ja ensiksi mentiin kauppaan ostoksille tekemään tärkeimmät sapuska ostokset. Porukkaa tiputettiin mökkeihinsä ja me oltiin viimeisten joukossa. Levitettiin tavarat pitkin ja poikin ja illalla käytiin katsastamassa viereinen pubi.

Sunnuntaina 24. päivä käytiin vähän hiihtelemässä hurjat 3 km. Myönnän en todellakaan ole mikään hiihtäjä tyyppiä, kosken suksiin ehkä kerran tai kaksi vuodessa. Käytiin eräässä galleriassa ihmettelemässä, juotiin lämmintä ja taidettiin mussuttaa jotain herkkua jonka jälkeen takaisin mökille epätoivoisesti juuri ja juuri pystyssä pysyen. Siihen loppui sen päivän urheilut.





Maanantaina 25. päivä hipsittiinkin ratsastelemaan! Oltiin varattu 2 tunnin vaellus mulle ja siskon miehelle ja  toivottu myös edellisen vuoden ratsujamme. Selkään ja menoksi! Kuljettiin siellä ja täällä, pääosin poluilla ja välillä vähän päästiin ravailemaan ja laukattiinkin. Allani oleva ratsu oli kyllä mainio, vähän Ramimainen suomenhevonen vaikkakin paljon fiksumpi ettei pelännyt mitään. Ihastelin samalla maastoja missä mentiin, kelpaisivat muutes mullekin.
Ratsastuksen jälkeen kierrettiin vielä kotieläinpiha mikä on aina yhtä kiva. Löytyi kaikkia suloisuuksia mitkä olisin voinut ottaa vaikka heti mukaan. Syötiin vielä samaisessa paikassa jonka jälkeen oli kiva kävellä kämpille. Illalla käytiin vähän kuuntelemassa karaokea ja bongattiin omaa seuruetta ja vietettiin iltaa.





















Tiistaina 26. päivä piti mennä laskettelemaan, mutta vaihdettiinkin hiihtoon tämäkin päivä. Päätettiin käydä Kesängillä ja kyllähän siinä aikaa kului ku hiihdeltiin joku 7-8 km sinne ja takaisin. Kensängillä syötiin ja hörpittiin kaakakota ja katseltiin kuukkeleita. Hauskoja lintuja ja niitä on aina yhtä kiva kuvailla. Tulevat sen verran lähelle poseeraamaan. 
Selvittiin hengissä hiihtämisestä ihme ja kumma suurempia telomisia ja pelottavaa kyllä keksin että hei tää on ihan kivaa puuhaa jos sukset pelittää. Jos ei niin anti olla katotaan sitte vuoden päästä uudestaan. 
Illasta suunnattiin kuuntelemaan Tommi Läntistä vaikken mikään fani ole, mutta älyttömän hyvä keikka, en todellakaan vingu ja valita! Hyviä biisejä ja porukka oli ainakin ihan täpinöissään. 







Keskiviikkona 27. päivä nokka kohti Lumikylää kera moottorikelkat! Viime vuonna tuli ajettua ensimmäistä kertaa kelkalla ja jäin pahasti koukkuun. Otettiin kaksi kahden hengen kelkkaa, sisko ja minä mentiin yhdellä ja siskon mies ja äiti toisella. Aluksi lievästi sanottuna jännitin ajamista, mutta kun homma alkoi jotenkin sujumaan vauhtikin nousi kuitenkin sallituissa nopeuksissa pysyttiin. Ajettiin tosiaan Lumikylään syömään jonka jälkeen meinattiin lähteä kipuamaan Ylläkselle, mutta päätettiin siirtää seuraavalle vuodelle kun oltiin oltu jo kolmisen tuntia liikenteessä siinä vaiheessa. Hintaa tuli tällekin reissulle 65 € / naama, mutta hauskaa oli eikös se riitä. 
Käytiin vähän shoppailemassa ja katsastelemassa vähän mitä kaikkea kivaa on tarjolla. Mukaan ei muistaakseni tarttunut mitään siinä vaiheessa. Mökillä ampaistiin saunaan, vähän nukuttiin ja illalla tanssimaan (tai oikeastaan jouduin tanssitettavaksi). Kämpille kömpiessä bongattiin upeat revontulet ja niitä tuli ihmeteltyä jonkun aikaa kun ne tanssivat taivaalla eri väreissä. Vautsi! Kamera esiin ja surullisen huonoja kuvia tuli.







Torstaina 28. päivä rinne kutsui upean sään kera. Sisko oli kipeänä joten mentiin siskon miehen kanssa rinteeseen. Suoraan vaan toiselle puolelle laskemaan, vauhdilla alas ja heti ylös. Jossakin vaiheessa jalat huusivat hoosiannaa kun monot puristavat pahasti pohkeista joten pieni tauko ja taas matka jatkui. Käytiin vähän syöpöttelemässä ja hörppimässä vähän lämmintä (tai kylmää) juotavaa. Viihdyttiin nelisen tuntia jonka jälkeen käytiin pyörähtämässä alennusmyynnissä mitään kivaa löytämättä ja mökille pienen mutkan kautta.
Ilta vietettiin tuttuun tapaan läheisessä rakennelmassa musiikkia kuunnellessa ja hyvässä seurassa istuen.

kyllä kelpasi ihmetellä 

Perjantaina 29. päivä taisteltiin sen kanssa käydäänkö hiihtelemässä vai ei ja päädyttiin jälkimmäiseen vaihtoehtoon. Lähdettiin syömään Eväskoriin vaikka pelättiinkin että paikka voi olla täysi, mutta kappas sisälle mahtui ja vapaa pöytäkin löytyi. Tilattiin pizzat vaikka kesti tovi päättää mitä tänään syötäisiin ja päädyin lopulta savulohi, smetana, sipuli jokutäyte yhdistelmään ja nams oli hyvää! Syöpöttelyn jälkeen vyöryttiin pitkin kauppoja tuliaisia etsien ja lopultakin löysin kuin löysinkin ihan mukavat tuomiset ja itsellenikin tarttui jotain mukaan. Pakkaaminen alkoi haikeissa tunnelmissa kun upea lomaviikko oli lopuillaan. 


Lauantai 30. päivä herätys ajoissa, loppujen tavaroiden pakkaaminen, syömistä ja kamojen raahaamista ulos. Bussi tuli hakemaan, pakattiin kamat ja eksyttiin bussiin omille paikoillemme jonka jälkeen kierrettiin muut mökit ja noukittiin muut matkustajat mukaan. Mitä tein matkalla? Luin hetken kirjaa jonka jälkeen yritin nukkua erittäin huonoilla tuloksilla. Kotiin saavuttiin joskus puoli kahdentoista aikaan, isä oli Pontuksen kanssa vastassa ja kävelin sitten karvapallon kanssa toiselle talollemme jonka jälkeen purattiin osa kamoista pois ja lähdettiin kohti omaa sänkyä. Vuoden päästä toivottavasti uudestaan!
 
P.s. Kuinka moni edes jaksoi selata tän postauksen loppuun? 

2 kommenttia:

  1. Mä jaksoin lukee koko postauksen! ;) Tätätän oli hauska lukea :) Söppänä tuo harmaa pikkuponi♥ Voisin ottaa viereen nukkumaan ;)

    VastaaPoista
  2. Jes! Ihan positiivista et ees joku ;)

    VastaaPoista