sunnuntai 14. huhtikuuta 2013

sain elämän johon just en kaipaa mitään lisää

tärähtäny, niinku kuvaajaki


Ihana, fiksu, vähän tärähtänyt pieni pyöreä karvakorva Tämän päivän ratsastelu jätti taas entistä varmemman olon sekä yleisesti hyvän fiiliksen päivän menosta.  Käytiin Ramilontin kanssa maastoilemassa "pitkästä" aikaa ja tällä kertaa viihdyttiin vähän vajaa tunti liikenteessä. Tallille lähdin yhden aikoihin pienen mutkan kautta kun hain toisen tallilaisen. Ajeltiin tallille ja ensiksi etsiskelin tavarat eli tänään mentäisiin estekamoilla. Lainaksi sain toisen yksityisen panssarin joka on ehkä sentin pidempi kuin Ramin oma tai joustot ovat antaneet enemmän periksi ja panssari meni helpommin kiinni. Ensiksi kuitenkin normaalit harjailut  ja mä en oikeesti tajuu miten tosta voi edelleen lähteä noin paljon karvaa ja vielä sellaista kunnon megapitkää! Tsiisus. Varusteet päälle ja vielä esteraippa mukaan ja menoksi. Pokkarikin pääsi samalla ulkoilemaan.

Ihan alkumetreillä sählä kaveri meinasi vetästä ittensä kumoon. Loppu matka meni hyvin kun suunnattiin mäkilenkille pidempää kautta eli mentäisiin tietä pitkin jokunen matka jonka jälkeen pääsee metsään. Autoja ei tullut vastaan ja Ramikin sai kävellä aivan pitkin ohjin sitä vauhtia mitä halusi eli aika reippaasti. Metsäosuus oli suht hyvässä kunnossa, lunta ja vettä mutta näin muuten ettei ainakaan vielä näkynyt mitään kuoppia. Kuitenkin käveltiin koko pätkä sekä mäki kiivettiin ylös käynnissä. Kun päästiin alas mäen päältä niin jatkettiin matkaa taas tiellä ja päätin että kierretäämpä tuo nyt toisenkin kerran. Tiellä Rami sai ravata aivan pitkin ohjin eikä karvakorva pitänyt mitään kiirettä asian suhteen. 

Tällä kertaa annoin noin puolessa välissä mäkeä Ramin ravata ja ruuna haki siinä samalla laukkaa joten pieni pohkeen liikutus taakse niin siinä vaiheessa Rami sanoisinko räjähti alla? Ampaisi laukkaan ja posotti pikku pätkän into pinkeänä jonka jälkeen keskusteltiin siitä siirrytäänkö raviin ja käyntiin. Pienen alamäen jälkeen yritin ravata vähäsen "rennosti", mutta Rami ei ollut kylläkään samaa mieltä. Tikitti pikkuista ravia ja kääntyi osittain poikittain ravamaan kun halusi vaan mennä ja välillä stepattiin hetki paikallaan. 



Käytiin vielä baanalla ottamassa pätkä ravia, nyt oli jo paljon rennompi ja ravattiin ihan pieni pätkä jonka jälkeen loppumatka käveltiin ja siitä sitten tallille. Pientä nihkeyttä ratsussa joten harjasin piikkisualla läpi, arnikaa selkään ja fleece päälle. Pesin vielä koivet jonka jälkeen sain iskettyä kaksiteho linimenttiä jokaiseen koipeen sekä kaikkiin polviin levitin joint lotionia vielä mitä sain kaavittua purkin pohjalta. Tein vielä pikapuunauksen suitsille, rintaremmille sekä panssarille ja pesin suojat ja raahasin kuivumaan.

Allekirjoittanut katoaa paikalta alakerran suuntaan. Jaksa täällä koneella istua kunnolla. Matala pöytä ja säkkituoli? Ei toki selkä ano armoa kun istuu klänässä. Pitää yrittää jossakin vaiheessa kuljettaa toiselta kämpältä lipasto tänne mikä toimi ennen tietokonepöytänä. Sitä odotellessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti