tiistai 16. huhtikuuta 2013

Akupunktiota tauon jälkeen

Ramilontti pääsi tänään yhteen suosittelu käsittelyyn - akupunktio tiedossa. Viikonloppuna Rami aristeli tai reagoi suhteellisen vahvasti selkälihaksen painamiseen joten viestiä menemään ja vastaus tuli nopeasti että tiistaina kerkeisi tulemaan katsomaan selän. Aika sovittiin kuudeksi niin kerkeän töiden jälkeen hyvin ajaa tallille ja vähän harjata karvanaamaa.

Laittelin siinä sitten rauhassa Ramin ruuat valmiiksi ja samalla vähän kertoilin mitä ollaan tehty, allergisen reaktion ja kaiken muun tarvittavan mitä yleensäkin. Suski kokeili selän ja sitten vaan neuloja poniin. Ramihan ei ole moksiskaan neuloista, maailman ihanin asia lähes tulkoon! Muuten ei löytynyt mitään ihmeellistä, oli kuulemma hyvän tuntuinen noin kaikin puolin ja kun neulat olivat vaikuttaneet sen 20 minuuttia niin selkä oli jo paljon paremmassa kunnossa. Sovittiinkin hieronta maanantaille niin saadaan otus hyvään kuosiin taas.


Palaillaan vähän eiliseen eli käytiin vähän kentällä pörräämässä. Kenttä oli muutes tosi kivassa kunnossa, enään pitkillä sivuilla vähän lunta. Vettä löytyy reunoilta ja keskusta on todella loistavassa kunnossa ja siinä pystyy menemään normaalisti. 

Siinä vaiheessa kun lähdin ratsastelemaan tuli vettä ikävä kyllä, mutta eipä siinä vaiheessa viittiny kääntyä talliin vaan urhoollisesti oli mentävä selkään. Alkukäynneissä oli mukavan tuntunen, ei kyttäillyt ja oli muutenkin rento ja kulki pää alhaalla tyytyväisenä. Ohjia keräillessä Rami valpastui ja pyörittelin aluksi ihan ympyrällä ja tehtiin pysähdyksiä jonka jälkeen ravissa ympyröitä ja siirtymiä. Lähdin vaatimaan siirtymässä liikettä ylöspäin. Kituutin itse harjoitusravissa vaikka köhä paheni koko ajan kun nyt ei ite kestäis yhtään rasitusta, mutta hei hevonen on liikutettava? 

Loppuvaiheessa harkitsin vähän laukkaa tai enemmänkin nostoja. Tättäräräää Rami sanoi kun keräilin ohjia vähän lisää ja annoin laukkapohkeen - VRUUUUUUUUUM ravia. Keskusteltiin asiasta että hei laukka voidaan nostaa nätistikin ilman kymmenen metrin kiihdytystä. Uus yritys ja vielä kolmas joka oli jo parempi ja annoin laukata pätkän mikä oli hirmu jännää toisen mielestä. Vielä pari nostoa jonka jälkeen oikea kierros. Oikealle Rami nostaa helpommin laukan ja nytkin nosti ihan hyvin kaksi ekaa kertaa. Sen jälkeen olikin laukka koko ajan toisella hakusessa, pää ulos lapa edellä halusi vaan mennä. Saatiin vielä yksi hyvä nosto jonka jälkeen ravia. Niin ja mieluusti rauhallista ja kituutin lisää harjoitusravia ja välillä keventelin.Loppukäyntejä turha kuvitellakaan ennen kuin hevonen on oikeasti kuulolla jonka jälkeen kiitos ja käyntiin. Käveltiin baanalla loppukäynnit mikä oli myös hurjaa, rätisee ja tuulee niin siinä vaiheessa pienellä hevosella on oikeus sinkoilla. 

Loppusuoralla takaa tuli auto ja sitä ennen jo Rami oli alkanut jotain hermoilemaan ja lähestyi uhkaavasti ojaa joten kuskilta tassu ylös ja auto hidastikin ja pysähtyi, hyppäsin selästä alas ja käänsin Ramin auton suuntaan ja kiitin fiksua kuskia joka moikkasi takaisin ja naureskeli. Loppumatkan sitten talutin otusta tallille ja vaikka auto tuli vastaan niin ei mitään. Ratsastelujen jälkeen pesin taas jalat, hoidin jalat, venyttelin selkää ja kaikkea muutakin mitä ikinä keksin. 

länkkä poni 2009

Hah aloin justiinsa tässä taas fundeeraamaan tätä kesäkuntoon 2013 meinikiä, eipä näytä hyvältä. Sairastelu on jo vähän tylsää kun ei tosiaankaan pysty tekemään oikeastaan mitään ilman että yskii ja köhii (+ yökkäilee) kun vähänkin liikkuu enemmän. Koirankaan kanssa en kykene käymään lenkillä kun hillitön yskiminen alkaa 100 metrin jälkeen. Ramin tarhasta hakukin on jo tuskaista. Töissä jos joudun nostelemaan jotain säkkejä tai menemään vauhdilla paikasta toiseen niin sitten yskitään vähän lisää. Pakko tän joskus on ohi mennä? Asiakkailta kuullut et on muutes sitkeä tauti ettei mene ihan heti ohi puhutaan 4-6 viikkoon. Nyt oon ollu jonku 3 viikkoa kipeänä.. Mitähän seuraavaks ? :D No vaikka ei pääsekään kunnolla urheilemaan niin tuleepahan pidettyä ruoka edes kurissa. Joka aamu tulee tehtyä salaatti töihin ja sillä pärjää hyvin. Nams! 

Allekirjoittanut suuntaa saunaa kohti jos vaikka vähän saisi apua selkäkipuihin. Aamulla selkä huusi hoosiannaa kun nousin ja jos sekään ei auta niin sitten etsitään särkylääkkeitä. Jos torstaina on siedettävä ilma eli suomennettuna ei tule vettä niin voisin yrittää kuskata pokkarin tallille ja laittaa tolpan päälle kuvaamaan niin saisi vähän  ratsastus materiaalia. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti