torstai 18. huhtikuuta 2013

Kahelin hevosen omistaja

Sataa, tuulee ja on pirun kylmä? Aamu oli todellakin lupaava kun aurinko paistoi ja oli lämmintä. Nukuin aamulla ihan kunnolla nyt kun kerrankin pystyin nukkumaan ilman yskimistä. Kiskaisin aamupalaa naamariin jonka jälkeen lähdin koiruuden kanssa kävelylle. Käveltiin hiekkamontun kautta missä bongasinkin jonkin sortin metsurin, tervehdin ja mies alkoi sitten juttelemaan ja siinä sitten juteltiin hetki ja hän rapsutteli Pontusta. Jatkettiin matkaa ja loppumatka käveltiin hiekkatiellä ja lenkille kertyi pituutta pari kilometriä.



Eilen tuli pelkästään käveltyä Ramin kanssa pikkukentällä. Tehtiin ihan töitäkin ja kyllä siihen kului aikaa joku 40 minuuttia? Oli muutes rentouttavaa vaikka vähän aikaa fundeerasin mitähän tässä oikein tekis. Kenttä oli nyt täysin sula vaikkakin pieni järvi olikin kehkeytynyt kentän "portin" luo. Ramin mielestä oli hirmu pelottavaa mennä kentälle kun sieltä valui vettä. Tehtiin pysähdyksiä, peruutuksia, paljon suunnanvaihtoja, ympyröitä sekä loppupuolella vähän muisteltiin avoa. Rami oli super hyvän tuntuinen ja kaikki mitä tehtiin onnistui ihan hyvin. Jes jes voittaja fiilis!

Tänään ei todellakaan mennyt erityisen hyvin tai no lopussa ihan loistava pieni otus! Menin yhden aikoihin tallille ja siinä sitten harjasin Ramin kaikessa rauhassa, kiersin hokkeja pois eli jätin kantahokit ja muutenkin puuhailin Ramin kanssa sitä ja tätä ja aikaa kuluikin tunti. Ratsastamaan lähtiessä tihutti vettä, mutta selkään mennään oli keli mikä tahansa. Tuuli oli aika navakka joten laitoin ponskille pallot korviin. 

Rami aloitti koko homman kyttäilemällä kaikkea mahdollista. Ohjia keräillessä oli vielä ihan mukava, mutta auttakaa armias kun alettiin ravailemaan. Lähti heti tarjoamaan laukkaa ja lähti vaan menemään eteenpäin. Vähän väliä otin käyntiin ja yritin saada siinä kuulolle, hetken pysyikin mutta sitten taas katosi. Välillä jouduin potkaisemaan oikein kunnolla että hei herää pahvi. Lopulta päästiin vähän ravaamaan, tahditonta menoa pään heiluessa ylös-alas-ylös-alas. Jossakin vaiheessa alkoi lapa edellä puskeminen oikeassa kierroksessa laukkaa hakien. 

Kun ravi ei luonnistunut fundeerasin jos se laukka sitten edes rauhottaisi. Ekassa nostossa Rami oli no ihan ok, lähti painamaan kohti aitaa loikkien eteenpäin ja oli lähellä etten päässyt tutustumaan märkään kentän pintaan. Siinä vaiheessa kyllä sanoin pari valittua sanaa. Tuommonen pelihän ei meillä vetele. Vaihdoin suunnan oikeaan kierrokseen ja nyt Rami alkoi sitten väläyttelemään! Herran jestas tuo otushan osaa oikeasti laukata ja kyllä sieltä kolmitahtisuutta löytyi kun rentoutui hetkiksi. Siinä vaiheessa ei voinut kun nauttia niistä pätkistä ja kehua Ramia. Nosti todella hyvin noin muuten eli siinä kohtaa missä pyysin ilman ylimääräisiä kiihdytyksiä vaikka pää olikin taivasta kohti. Vasemmalle otettiin sitten uusia yrityksiä. Nyt nappasin ulko-ohjan lyhyeksi ja Ramikin parani ja saatiin ihan hyviä nostoja ja pystyttiin laukkaamaan pitkin kenttää vaikka välillä levisikin totaalisesti alta, mutta hei se laukkasi ja oli ihan onnessaan. Loppuraveissa yritti vielä laukata, mutta rauhottui ja pystyin istumaan harjoitusravissa ja lopuksi eteen-alas ravia ja Rami oli nyt super! Loppukäynneiksi hyppäsin selästä alas, taluttelin hetken kentällä jonka jälkeen kierrettiin baana ympäri. Rami oli ihan märkä joten kunnon pesu oli tiedossa. Kylmäsin jalatkin n. 15 minuuttia seisoi letkut koivissa kiltisti pesarissa.


Tuli eilen ostettua Ramille Mintcream linimentti. Lehmille suunnattu linimentti mm. tulehduksiin ja kipeisiin lihaksiin, mutta sopii myös hevosille. 500 ml n. 12 euroa joten ostin ja päätin kokeilla. Levitin ristiselkään kipeisiin kohtiin ja toivon että vaikuttaa. Laitoin myös takapolviin sekä kintereisiin. Sään molemmille puolille hieroin arnikaa. Kylmäyksen jälkeen laittelin vielä jokaiseen koipeen kaksteholinimenttiä ja etusiin villapatjat + pintelit. Pitäisi etsiä lisää lämpöpinteleitä niin sais joka jalkaan. Vaihdoin vielä kuivan nutun niskaan, annoin pellavan ja melassia joka ei tänään kelvannut. Kotiin lähtiessä bongasin pellolla pari kurkea jej!



On tullu vähän aikaa hauduteltua ajatusta jos oikeasti panostaisin ja ostaisin Ramille Back On Trackin verkkoloimen sekä kahdet pintelipatjat vielä lisää. Loimi olisi kuitenkin hyödyllinen, hintaa sillä on ihan kiitettävästi mutta maksaa itsensä takaisin ja hevosen hyvinvoinnin eteen teen kyllä mitä tahansa. Aikaisemmin vanhemmat oli asiaa vastaan, mutta nyt kuitenkin pitävät ajatusta loistavana. Onkohan ne kipeitä? 

Ei auta itku kun pitää lähteä koiruuden kanssa tuonne aivan ihanaan ulkoilmaan. 

rakkaus 

4 kommenttia:

  1. Tää keli on kyllä oikeesti niin syvältä! Paska vesisade :((

    Ja Botteihin kanttii panostaa, ne maksaa kyllä ittensä takasi. Meillä ainaki tuo selänlämmitin ihan korvaamaton, ostan kyllä taatusti viellä joskus kun oon rahoissani ne tallisuojat ;>

    VastaaPoista
  2. Pinja niimpä :( murh ehkä täätäst.

    Ja todellaki! Kerran se hinta vaa kirpasii ajatellaa näin. Ja kuitenki kestää hope so monen monta vuotta.

    VastaaPoista
  3. Mä bongasin joskus Horzelta BOT-loimet, 2 yhen hinnalla. Oli pakko tilata kummallekin hevoselle :D On kyllä toiminu, selkälihakset ihan taikinaa parin tunnin jälkeen. Mulla just nuo verkkoloimet.

    VastaaPoista
  4. Iina ohhoh :o johan on ollu hyvä tarjous, kelpais :D

    VastaaPoista