lauantai 2. maaliskuuta 2013

fiksu, fiksumpi Rami

Varoitus: eipä ole kummoinen teksti tälläkään kertaa. Huomenna julkaisen yhden lupaamistani postauksista ja jatkan toisen kirjoittelua. Ramilla on nyt viikon verta pelkkää kävelyä ja sen jälkeen palataan taas pikkuhiljaa "normaaliin" liikutukseen. Jos alkaa jossakin vaiheessa taas ilmenemään lievää ontumaa niin soitetaan klinikalle ja katsotaan taas sen jälkeen mitä tehdään.



Eilen käytiin Ramin kanssa toista kertaa tämän vuoden puolella klinikalla piikittämässä kolmannen kerran takajalka. Menin kahdeksan aikaan jo tallille auttamaan aamutallin teossa kiitoksena tallinomistajalle joka lähti klinikalle mukaani. Saatiin talli tehtyä reilussa parissa tunnissa hyytävässä tuulessa ja välillä tuntui siltä, että tuuli menee toisesta korvasta sisään, pyörittää muutamaa orpoa purua pääkopassa ja sujahtaa toisesta korvasta ulos. Rami jäi aamusta jo sisälle koska ei ollut varmaa rauhoitetaanko Rami. Ehdin laitella kaiken valmiiksi ja raahata loimia joka suuntaan kun en osannut päättää mitä laitetaan hevosen päälle. Toisaalta oli lämmintä, mutta toisaalta oli liiankin kylmä. Traileri on lämpöeristetty joten se on aavistuksen lämpimämpi mitä normaalisti ja lopulta päädyin fullneck fleeceen ja päälle tuli thermopintainen fleeceloimi. Aloitin Ramin puunaamisen ennen kahtatoista siinä toivossa että saan laitettua Ramin rauhassa kuntoon ettei tule perus sählinkiä mikä hermostuttaa hevosen. Kuljetussuojia laittaessa ruunalle iski jännitys ja pesarista oltiin lähdössä kovaa vauhtia kun sain ensimmäisen narun irti. Koppiin käveli suoraan lähes juoksemalla ja matkaan lähdettiin puoli yksi eli varasin  ajomatkaan yli tunnin.

Hyvinkäällä kävin ilmottautumassa jonka ja koska oltiin puoli tuntia etuajassa hörpittiin kaakaota kaikessa rauhassa jonka jälkeen Rami pois kopista ja sisälle. Odoteltiin jonkun aikaa Ramin haistellessa paikkoja (roskikset on ihania <3) kunnes eläinlääkäri tuli. Mentiin suoraan toiseen huoneeseen ja eläinlääkäri klippasi Ramin jalkaa. Ruuna vähät välitti toimenpiteistä ja tällä kertaa ruuna piikitettiin ilman rauhoitusta kiiik! Ei siinä mitään Ramille laitettiin huulipuristin sekä avustaja nosti toisen etujalan ylös niin eläinläkääri pääsi pistämään kolme piikkiä Ramille. Avustaja kehuikin Ramia kuinka fiksu ja kiltti kaveri onkaan kun antaa tehdä kaiken niin kiltisti. Päästiin pian pois jonka jälkeen takkia niskaan, suojat jalkoihin paitsi piikitettyyn jalkaan ei saanut laittaa kuljetussuojaa joten laitoin putsin sekä tallisuojan, hevonen koppiin ja heinäverkko eteen. Kävin vielä maksamassa ja hintaa tuli 170 euroa tällä kertaa. Matkalla poikettiin hakemassa Ramille nestemäistä biotiinia 2,5 l pönikkä minkä hinta oli 46 €. Kotona ruuna jäi karsinaan ja laittelin kaikki muut tavarat pois, raahasin loimet kuivumaan ja siivosin kopin. Autoin vielä tuntilaisia ohimennen ja lopultakin pääsin kotiin. Kevyt 10 tunnin tallipäivä! :D
Tänään Rami saikin olla koko päivän tarhassa eilisen seisomisen jälkeen. Tallilla kävin kuitenkin arktisissa olosuhteissa, laittelin sapuskat ja järjestelin varustehuoneessa laatikoitamme ja muuta normaalia mukavaa.



Torstaina pääsin yllättäen tunnille Lystillä kun tunnille mahtui vielä niin no tottakai tunti kelpaa! Autoin tuntilaisia hevosten laitossa oman ratsun ohella ja sain kuin sainkin ruunan ajoissa kuntoon. Alkukäynneissä ruuna vähän kyttäili koko metsänpuoleisen sivun ja sama jatkui vielä ravissakin jonkun aikaa. Kuitenkin sain sellaisen kivan otteen ruunalla ratsastamiseen ja lopputunti meni mielestäni ihan hyvin jopa, hevonen taipui kivasti, siirtymät sujuivat ihan mukavasti ja siis muutenkin. Tunnin jälkeen kummallakin oli ainakin hiki eli töitä oli tehty ihan kunnolla! Hieno otus (:

4 kommenttia:

  1. Piikitysreissut on kyllä mukavia.. Meillä Lola oli kisa-aikaan sellanen että piti laittaa 2x rauhottavaa, nostaa toinen etunen ja kaikenlisäks oli viellä se huulipuristinki ja edelleen piti kiskoo jalakaa, ai mite nii vihas piikitystä? :D

    VastaaPoista
  2. hui :D ei ilmesestikää joo tykänny! Vähä kyl jänskätti kun kotona auta armias jos menee koskemaa takapolvee nii koipi nousee vauhilla ylös ja toinen on niin kiukkusen näkönen siinä vaiheessa.

    VastaaPoista
  3. Hoh ota toi salasanavahvistus kuuseen! :D Sun kasvatettava Ramille taas tommoinen ruuhkatukka. Mä voin kasvattaa Easylle myös...

    VastaaPoista
  4. haha meniks sul hermot :DD Kyl mää kovasti yritän :D Joo Easylle kans ois hieno ;)

    VastaaPoista