keskiviikko 27. helmikuuta 2013

kymmenen pisteen aurinko!



Nautittiin tänään Ramin sekä tallikaverin kanssa niin ihanasta ja kauan kaivatusta auringosta! Kevät lähestyy, karvaa lähtee liiankin paljon ja ei tarvitse kiskoa miljoonaa vaatetta päälle sen takia kun muuten jäätyy!
Ylihuomenna on klinikka joten käveltiin Ramin kanssa tänään yli tunti kentällä ja käveltiin vielä baanan ympäri ja tietty ilman satulaa kun penkki ahistaa vähäsen.



Käveltiin aluksi pitkin ohjin auringosta nauttien ja pulisten toisen ratsukon kanssa. Aloin työstämään Ramia aluksi ihan ympyröillä vaikka toinen oli sitä mieltä ettei nyt jaksa asettua tai taipua. Pienen keskustelun jälkeen Ramikin antoi periksi ja oli loppuajan ihan kiva vaikka välillä yritti vähän juosta avuilta karkuun. Jatkoimme loivilla kaarilla, kolmikaarisilla, ihan perus suoristelulla uran sisäpuolella sekä pysähdyksillä ja peruutuksilla. Lopuksi vielä kokeiltiin vähän pohkeenväistöjä miten ne menivätkään ja Rami yllätti. Vaikeammassa suunnassa jouduin hetken miettimään miten saan Ramin oikeasti väistämään ettei vaan juokse eteenpäin välittämästä väistättävästä pohkeesta. Pienen miettimisen kautta jatkettiin uudestaan vaihtamalla omaa tyyliä aavistuksen ja lopuksi Rami tarjosi hyviä väistöjä jonka jälkeen sai ison kiitoksen ja pitkät ohjat. Siihen mennessä oltiin työskennelty  30-40 minuuttia. Lopuksi vähän hassuteltiin toisen ratsukon kanssa; löhöiltiin selässä tavalla tai toisella, naurettiin posket kipeiksi ja otettiin vähän kuvia. Onnistuin valahtamaan Ramin selästä kertaalleen joten käytin tilanteen hyödyksi ja räpsin myös Raimoskasta uusia rakennekuvia. Ruuna seisoa möllötti paikallaan auringon lämmittäessä silmät puoliummessa.


Lopuksi tosiaan käveltiin baanan ympäri ja ihmeteltiin samalla minkähän koneen ääni kuului tallin läheltä metsästä. Tultiin lopulta siihen tulokseen, että kyseessä oli metsäkone ja sehän se olikin, rymisteli tallin viereisessä metsässä. Rami ei ihme kyllä reagoinut mitenkään asiaan! Paitsi sisälle mennessä yritin laittaa vielä ovea kiinni niin Rami kääntyi ahtaassa tilassa, takajalka osui karsinan oveen ja siinä vaiheessa oli härdelli valmis. Rami loikki paniikissa paikallaan, mutta ei tullut mun ylitse vaikka seisoin edessä, nappasin ohjasta kiinni ja avasin oven vauhdilla, hyppäsin itse sivuun ja Rami ampaisi tallista vauhdilla ulos ja kääntyi tallin ovea kohti. Hetken päästä tuli sisälle, puhisten ja täristen ja sama ryysäys pesariin mennessä. Nappasin varusteet vauhdilla pois, rauhoittelin pelokasta ruunaa, takki päälle ja lähdin viemään pihalle. Pihalle päästyään rauhoittui lähes heti ja tarhaan päästiin ihan rauhassa vaikka kone rymisteli tarhan lähellä. Onneksi Rami on auton kolaroinnin jälkeen rauhoittunut, ei jää enään paniikkitilaan puolesta tunnista tuntiin vaan rauhoittuu muutamissa minuuteissa parhaimmillaan.
Kävin vielä illalla tekemässä toisen tallilaisen kanssa iltatallin ja Rami tuli nätisti sisälle eikä jänskättänyt käytävällä yhtään. Hieno mies <3

Lopuksi liuta kuvia, laatu mitä parhain ;) Tällä viikolla vielä yritän saada jonkun lupaamistani postauksista julkaistua kunhan saan hyvän inspiraation vaikka paria olenkin jo aloittanut.








3 kommenttia:

  1. Hihhih! nauroin tuolle sutatulle naamalle ;) hymy kirjaimellisesti korvissa!

    VastaaPoista
  2. Kesäkesäkesä ja aurinkoaurinkoaurinko <3!

    Rami söpöliini, tuijvuij! Niin herttanen poju että mun Niksuseni repis taatusti pelihousunsa jos näkis nämä kuvat siitä ;)

    VastaaPoista
  3. Sumppa hih :D pitää olla!
    Pinja voi ei! Eiikai nyt Niksu ainakaa pahasti repis ;)

    VastaaPoista