maanantai 25. helmikuuta 2013

kuulumisia vähän enemmän

Anteeksi empäs ole taaskaan kerennyt rustailemaan mitään kivaa, mutta viime viikko meni hujauksessa ohitse! Ei vaan jaksanut pitkän päivän jälkeen tulla yläkertaan kirjoittamaan kuulumisia vaan tyydyin loikoilemaan sohvalla ja treenaamaan. Mutta nyt on aikaa kun olen käynyt jo tallilla kävelyttämässä Ramin ja käytiin tallikaverin kanssa joku 2-3 km talutuslenkki ja vähän juostiinkin. Oli tosi kivaa, Rami tykkäsi ja ruuna vinkui ja viskeli päätään ja korvat hörössä käveli lihavaa mammaa raahaten perässään. Uusia kuvia ei ole Ramista (paitsi puhelimessa) mistä en edelleenkään osaa siirtää kuvia koneelle. Epätoivoistako?

Mutta muihin aikaisempiin sähellyksiin sitten palataksemme. Hiihtoratsastimme Ramille viikko sitten, tallikaveri joutui suksille ja mentiin kentälle. Rami oli innoissaan hiihtovaljaista, muuttui säpäkämmäksi, mutta toimi aivan äärettömän hyvin! Ravasi pitemmällä ohjalla ihan rennosti hiihtäjä perässä ja olin kyllä todella tyytyväinen. 

Maanantaina tallimatkani hidastui 40 minuutin ajaksi kun jumituin tallille menevällä tiellä erääseen kurviin kun väistin toista autoa. Loppupeleissä apukuskin puoleinen eturengas olikin ojan reunalla/ojassa. Ohittanut auto pysähtyi auttamaan, oikein mukava naishenkilö ja loppupeleissä naureskeltiin tilannetta. Soitin tallille jos isäntä olisi ollut kotona, ei ollut joten tallin omistaja soitti läheiselle viljelijälle joka tuli sitten kiskomaan auton tielle. Sitä ennen ehdin lapioimaan lunta auton ympäriltä. Pääsin tallille, hain Ramin ja laitoin nopeasti kuntoon ja menin ilman satulaa kentälle ennen leiritunteja. Rami oli oikein yllättävä, toimi mukavasti ja kun leiriläiset tulivat kentälle annoin jossakin vaiheessa pitkät ohjat ja vhiuuu Rami pelästyi jotain, sivuloikka ja omistaja mätkähtää maahan polvilleen ohjasta kiinni pitäen. Ei voinut muuta kuin nauraa :D Talutin loppukäynnit jonka jälkeen vaihdoin ratsua ja menin toiselle leiritunnille suomenhevosruunalla Lystillä. Tunti meni ihan kivasti kyllä vaikka alussa ruunalla oli hirmu jännittävää kun pari tarhassa olevaa hevosta riehuivat. 

Tiistaina en mennyt itse Ramin selkään vaan eräs leiriläinen Hanna. Hannan piti mennä syksyllä, mutta monen mutkan takia selkään meno siirtyi tälle vuodelle. Hanna oli viimeksi mennyt Ramilla kesällä ja silloin meni oikein hyvin. Pidin samalla pientä tuntia tai oikeastaan vain neuvoin miten Ramilla pitää mennä. Olen aina tykännyt Hannan ratsastuksesta, tekee sen mitä sanotaan eikä hermoile turhasta. Pääosin Hanna meni käyntiä, mutta pääsi jonkun verran kyllä ravailemaankin ja olin oikein tyytyväinen. Huomasin samalla Ramin taas "ontuvan" takajalkaansa joten päätin tilata Ramille ajan klinikalle piikitykseen. 

Keskiviikkona menin tallille jo ajoissa kun lupauduin pitämään hiihtoratsastuksen Pokulla. Verkkailin ruunaa kentällä kaikessa rauhassa, kunnes leiriläiset ja avustajat tulivat. Toinen avustajista oli ensiksi koekanina jonka jälkeen leiriläiset pääsivät olemaan kyydissä kaksi kierrosta: käynti ja ravi. Kaikki tykkäsivät ja oli hauskaa seurata toisten innostusta.
Pieni tauko jonka jälkeen tunnille Allilla. En ole aikoihin mennyt tammalla kentällä, maastoillut pääosin joten oli pientä ongelmaa miten tamma toimiikaan! Oli kyllä viimeisen päälle aloittelija fiilis :D Erilaiset avut kuin Ramilla vaikka toisaalta näissä kahdessa hevosessa on paljonkin samaa, mutta ei. Välillä tuli ihan ookoo pätkiä, suurimmaksi osaksi olivat aika epätoivoisia sähellyksiä. Rami sai vapaapäivän kun en vaan olisi enään kyennyt ratsastamaan kolmatta hevosta. 


kuvat c. Eveliina H.


Torstaina mitäköhän tein silloin? Ainiin käytiin kävelemässä Ramin kanssa kaksi kertaa baanan ympäri. Leiriläisillä oli ihmettelemistä kokolapuista sekä hackamoresta. Pelkkää käyntiä tosiaan mentiin ja aika kulutettiin joku 20-25 minuuttia. 

Perjantaina ei ollut mitään toivoakaan ehtiä selkään! Olin menossa tutuille vahtimaan taloa ja lupauduin menemään lomittajan avuksi lääkitsemään vasikkaa. Kävin aamusta työpaikalla pyörimässä vähän ostoksilla, pikainen pakkaus ja tallin kautta. Ei siitä tullutkaan lyhyttä vierailua vaan jäin sitten ohimennen tuomaroimaan tallin omistajan kanssa leirikisoja. Siinä vierähti tunti jonka jälkeen kurvasin tutuille, siivosin heidän hevosensa karsinan jonka jälkeen asetuin taloksi ja kävin avittamassa lomittajaa. Loppuilta meni ihan kohtalaisesti koneella istuessa, suihkussä käydessä ja salaattia tehdessä.

Lauantaina ja sunnuntaina heräsin kuudelta päästämään koiran ulos ja puoli seitsemältä kävin ruokkimassa hevosen ja katsastelemassa vähän tilannetta. Rami ei liikkunut kumpanakaan päivänä, en vain kerennyt kun oli niin paljon puuhaa, mutta kävin tekemässä iltatallia toisen tallilaisen kanssa. Illat kuluivat koneella istuessa, telkkaa katsellessa ja syödessä/ruokaa laittaessa ja koomatessa. 

Tänään ajattelin nauttia tästä ihanasta kelistä! Oli tosi kiva käydä aamusta tallilla kun loppupäivä jää vapaaksi ja ehtii tekemään vaikka ja mitä. Ajattelin lähteä tuossa kohta kävelemään vähän lisää tai oikeastaan lähden kahlaamaan hankeen läheiselle lenkille. Lumesta saa hyvän vastuksen ja ajattelin hyödyntää tätä reittiä nyt niin kauan kun lunta on. Ei ole tasainen vaan ensiksi tulee ylämäki, alamäki joka laskee metsään ja metsässä sitten nousua ja laskua. Katsastelin perjantaina Pontuksen kanssa paljonko lunta on ja veikkaisin että joku 50-60 cm voi hyvin ollakin. Katsotaan kuukahdanko ensimmäisen kolmen metrin aikana :D! Käyn ensiksi kävelemässä ja vähän hölkkäämässä tiellä jonka jälkeen tuonne mäkeen. 


Perjantaina suuntaamme Ramin kanssa klinikalle 14.00 ajalla. Toivottavasti tuo ontuma saataisiin vähitellen pois, mutta jos ei niin pitää varmaan tutkia jalka uudestaan mikä mättää. Nyt vain kävellään siihen asti eli Rami kävelee n. 2 viikkoa pelkästään jonka jälkeen otetaan taas pieniä pätkiä ravia ja tunnustellaan miltä hevonen tuntuu. Edetään päivä kerralla hevosen ehdoilla.

3 kommenttia:

  1. Rami oli kyllä tosi kiva ratsastaa! :)♥
    Kiva, että tykkäät mun ratsastuksesta ;) Pitäähän sitä nyt tehä se mitä sanotaan :D
    Jos sitä vaikka sitte taas jossain vaiheessa kipuais ponin selkään :) Maalis, huhti - tai toukokuussa sitte :))

    VastaaPoista
  2. Hanna todellaki tykkään! Tykänny oikeestaa aina siit lähtien ku näin sut ekan kerran tuol hiihtolomaleiril! Pitää kehitellä sun pään menoks jotain kivaa ;)

    VastaaPoista
  3. Tinttu kiitos, kiitos ;)
    Mitäköhän sä vielä keksit mun pään menoks? :D

    VastaaPoista